KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


tisdag 3 juli 2012

DET VÄXER - OCH BLOMMAR!

Dagen har börjat bra med strålande sol och så är det 20 grader varmt. Rolle - min käre och duktige gubbe -  är ute och kör sitt entimmarspass med ogräsrensning på infarten!

Han rensar manuellt, alltså drar upp vartenda litet ogräs för hand, vilket är ett mastodontjobb. Men vill han göra det, så får han naturligtvis! *ha, ha*


Där ute i "förträdgården" så har ÄNTLIGEN rosorna börjat växa upp och blomma. Jag har ju 5 klängrosor och 4 buskrosor, samt 2 vita klematis och så en massa nävor och liljor vid den 12 m långa rosspaljén. 
Hittills så har växtligheten sett ynklig ut där ute, beroende på att rosorna frös helt ner i våras, men nu så är det alltså ÄNTLIGEN på gång!

Annars blir nog den här dagen inte en sån där jätterolig sådan, Santos ska ju operera bort urinstenarna vid ett-tiden. Och även om man förmodar att allt ska gå bra, så finns den där oroskänslan inom en.


För så är det ju bara - det är nästan värre när ens djur ska opereras än när man själv ska göra det!


Jag har precis börjat lite smått att göra en del jobb - men inget tungt - i trädgården. Och med benäget bistånd av Rolle så ser den nu faktiskt ganska bra ut. 


Det enda som egentligen skämmer är att jag - vi - ännu inte har kantskuret långrabatten och rensat under min "rosfolly". Man får nästan skämmas..... Men vadå!? Kan man inte, så kan man inte - det är bara att ta nya tag när man är helt återställd!!


På ovanstående bild ser man att jag har bytt kruka - och växter - bredvid vinstockarna på södersidan. Hade ställt en tallbonsai där i en jättestor kruka, men det blev alldeles för torrt och varmt så nu har jag grävt ner den bakom murrabatten. Bonsaien höll på att dö, men överlever den nu, så överlever den.....
I den här plåtkrukan växer 3 små yuccaplantor som jag fick i våras och dom vill ha det riktigt varmt och torrt för att kunna övervintra. Så så småningom ska dom alltså grävas ner här i rabatten till höger. 
Att jag har ställt krukan med dom bland stenarna beror på att under där är en rensbrunn till den nya dräneringen - och den vill man ju inte se!

Ytterligare en daglilja har börjat blomma, den här gången är det en av dom jag tog hem från England i våras. Tror att det är `Big Succes´, men återkommer med korrekt namn - hoppas jag! *fniss*  
Nu ska jag gå ut och göra lite nytta och njuta!!

7 kommentarer:

Nora sa...

Vilken vacker färg på dagliljan!
Lycka till med operationen idag! Det går säkert bra, men jag förstår din oro!
Kram/Nora

gunsan sa...

Håller tummarna för att det ska gå bra med Santos.Kram

Ninne sa...

Håller hårt i tummarna ... Men det går säkert bra Han är ju i så fin kondis o det är a o O Men det är ju bara så att det gör ont i en själv när de små liven ska behöva genomgå sånt elände
Kram till Er ALLA tre. Ninne

Margot sa...

Fin daglilja! Hoppas allt har gått bra med Santos operation! Jag trodde inte att du skulle ha problem med att rosor frös ner, i din varma zon, men tydligen finns det fenomenet lite överallt!
Ha det gott!
Kram

Charlotta sa...

Det blommar så fint!
Hoppas allt gick bra med operationen av din vovve.

Knatten sa...

Mina rosor är inte heller jättestora i år och så är dom fulla med lus o blivit ätna av nån jä*a mask. Dom är riktigt fula i år men knopparna slår iallafall ut snart.
Och nog går det bra med Santos. Jag förstår din oro. Jag var orolig när min katt skulle ta bort en ofarlig tumör i örat.
Ha det gott. /Knatten

ormbunke sa...

Min gubbe gör detsamma och jag tycker en del är onödigt. Men i stort sett klipper han bara gräset.
Tråkigt att rosorna har tagit skada. Mina har fått nån rost på bladen och jag vet inte vad man skall göra.Älskar dina dagliljor. Hoppas att allt gick bra med Santos. Ha de gott.