KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


fredag 27 juli 2012

BAKIS!

Idag är jag bakis! Jo, det är sant -  i alla fall lite bakis!! 
Så vad passar egentligen bättre än att börja med en gröngul blomma!? Man kan ju må illa av andra skäl än att man druckit för mycket!!

Fast så illa är det ju inte, bara ett litet svagt tryck över högra ögonbrynet!


Anledningen är att igår fyllde jag år. Inget jämt eller så, men vi firade lite. Jag hade fått ett presentkort på systembolaget av kusinen Monica och hennes gubbe - vilket var till för att köpa skumpa för. Vilket alltså gjordes.....!!!

FÖRE & EFTER

Efter att ha rensat clematisrabatterna på baksidan på morgonen (samt vattnat), Rolle täckte sen med barkmull, så gav vi oss iväg för att shoppa lite. Först åkte vi till Roma Glasbruk där en bröllopspresent till våra vänners dotter i USA inhandlades. Sen blev det alltså Hemse och systembolaget. Det senare hade jag helt klart idag varit glad för om vi hoppat över.....

Rolles egenhändigt utvalda lilja `Cecil´ - som faktiskt är betydligt snyggare i verkligheten än på bild!
Men efter att ha blivit grattad av väninnan Lisa igår, som tyvärr inte kan komma i morgon när vi har vår årliga "Kasta korv & Grilla Pil-dag", så dracks alltså en massa skumpa. Nu är det ju så att jag inte har druckit nått på ett bra tag och inte visste jag hur mycket - eller rättare sagt hur lite - jag tål. Alltså missbedömde jag situationen och fick i mig lite väl mycket tydligen. Det blir ju lätt så när man tagit ett - eller ett par-  glas!!

Men Rolle, den filuren, han bara hällde upp och skrattade gott när jag sa att jag var på pickalurven!

Så idag skulle man ju egentligen åka ner till havet och ta sig ett svalkande bad. Tyvärr räcker dock inte tiden till det. Vi är ju "tvungna"  att fixa lite inför morgondagen. 


Jag ska städa på altanen, klippa gräset samt åka och handla korv, bröd, läsk och öl (det är alltså vad som bjuds). Rolle ska fixa så vi kan hänga upp Dart-tavlan på "björkstubben" (som vi sparade för att ha till pilkastningen), ta fram stolar, bord och bänkar för 18 pers samt städa upp lite inne också.

Men...i ärlighetens namn så börjar jag känna mig riktigt pigg nu, så man kanske ska sluta med att sitta inne och häcka framför datorn och ge sig ut i trädgården ett tag.


Men jag har varit ute och tagit lite foton, det grejade jag tidigt i morse. Så här ser det alltså ut i trädgården nu - en perfekt tidpunkt för att visa den. Vad som däremot ska kunna visas den 12 augusti har jag inte en aning om. Det mesta kommer ju vara överblommat då!


Sista bilden för dagen blir på den otroligt vackra höstfloxen `Blue Paradise´som t.o.m. är vackrare i närbild med sina vita shatteringar.
Så nu får det vara färdigbloggat för idag, "plikten" kallar och huvudet känns helt klart nästan normalt igen! Skönt!!

SUSIE


12 kommentarer:

♥Min Eden♥ sa...

Grattis Susie!!!
Klart man ska dricka skumpa, det är såå gott :)
Hoppas det känns bättre :D
/nina

FotopunktMis/Maria Thorbjörnsson sa...

Grattis till dej..ja till födelsedagen inte till det lilla trycket över ögat..ha det..Maria

Ruben sa...

Aj, aj, aj, Susie! Ta det försiktigt. Du vet ju, att trädgården klarar sig inte utan dig!!!

Fantastisk samling vackra dagliljor du har!!

ha det gott!
/Ruben

Rosor och ruiner sa...

Grattis i efterskott! Och hoppas ni får kul på er korv o pildag!

gunsan sa...

grattis .Inte gör det väl så mycket att du blev lite bakis.Fyller man så fyller man.Och det går ju över.Kram.

Hannele på Hisingen ♥ sa...

snyggt, jag bjuder på rosé

Evas Kvarnaro sa...

Jag skickade ett grattis i före-
gående inlägg, men grattis igen.
Ja det är så ibland tyvärr, men efte roligheter kommer vÄrkligheten
Men nu tål du inte så mycke efter
operationen, så säger min vännina
efter samma ingrepp.
Trädgården är fin som vanligt.
Idag får vi åskväder, inte kul
men tyvärr blir det så efter intensivt varm het vecka.
Må gottkram/ Eva

mammi sa...

Grattis i efterskott. Inte så kul att va lite "bakis", men uppriktigt sagt skulle jag gärna bli det, men är tyvärr inte läge för det nu. Inte när man är dygnet/runt "ansvarig"
Ha det så gott ni alla
Kram

Veronica sa...

Jaa! susie! varför håller du på och härjar runt så där för?? Näe, bättring ;)

Självklart kan det bli på tok ibland utan att det är meningen. Jag tog en GT häromkvällen och tyckte den var jättegod och sa till äkta mannen att...Åh vad gott det är med gin/tonic Synd att jag bara kan dricka en för huvudvärkens skull. Efter en stund stod ytterligare en framför mig... Mmmm..lika god! Morgonen efter hade jag ett tryck över ögat och bannade mig själv!

Men.. kul när det pågår och det går ju över trots allt :)

Kram

Ölandsvindar sa...

Efter loppisen i går var vi så trötta och det räckte med ett glas rött till grillskivan och ytterligare ett glas till osten för att vi skulle bli totalt däckade.Så kan det gå ibland och då är det skönt att vara hemma och ha nära till sängen.
Kram, kram
Kerstin

Anja sa...

Att bli bakis på champagne låter rätt lyxigt...;)))!/Anja

Nina/Stjärnkraft sa...

Gratulerar i efterskott! Säger som Anja här ovanför, att ska man vara bakis på något är det helt rätt att vara det på champagne ;o)

Jag måste flina lite när jag såg bilden på er "björkstubbe". Jag kommer att ha en så gott som likadan snart, fast av lärk. Min jättelärk, som av proffs beskars hårt ifjol våras, var grön och fin hela 2011. I år grönskade den precis som den skulle när vintern var över, men från början av juni började årsskotten bli brunare och brunare. Nu finns det inte ett grönt barr på hela trädet.

Proffset hade vägarna förbi igår och kom självant in på gården. Han var helt förstummad, för han sa att han aldrig varit med om att ta livet av ett stort lärkträd på det här viset. Och någon förklaring till detta oväntade frånfälle finnes icke. Så med detta sagt är det bara att konstatera att även jag får en lämplig stam att hänga upp darttavlan på :o)