KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.


Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.


Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


fredag 8 juni 2012

STACKARS SANTOS SAMT FÖRE & EFTER

Under senaste veckan så har Santos uppträtt lite konstigt när han kissar. Inte skvättat, utan stått väldigt länge. Så vi har hållit ett extra öga på honom och mycket riktigt, igår morse så var det lite blod i urinen. Alltså fick vi ringa länsveterinären i Roma direkt och få en akuttid!
Vi misstänkte prostatit (vår strävhårige tax Brasse hade det), men det var det inte. Så han röntgades och bilderna visade lite grus i urinblåsan. Innan skulle jag också ta ett urinprov på honom - vilket visade sig totalt omöjligt. Så fort jag kom fram med kärlet han skulle kissa i slutade han! Typiskt!! 
När veterinären såg hur livlig han var - och så bad jag dom klippa klorna också när vi ändå var där, vilket är totalt omöjligt även för vana klippare - så fick han en sovspruta. Trots det så gick det knappt att klippa hans framklor, veterinären fick ta en klo i taget och vänta en stund emellan! Veterinären skrattade dock bara gott, hon tyckte Santos var en "kul och pigg liten kille"!!
Sen fick han en inflammationshämmande spruta, samt några tabletter och vi ett litet plastkärl till urinprovet som vi skulle komma tillbaka med idag.. Vilket vi efter mycket om och men lyckades få till i morse.
Först så skulle det odlas för bakterier och sen så skulle det visa vilken sorts urinstenar det är och vad som ska ske. Antingen blir det någon typ av medicinering, byte av kost eller operation. Jag håller verkligen tummarna för att det inte blir det senare! Inte nu när jag ska till Stockholm och opereras!!
Så förmiddagen idag spenderades på en åktur till Roma i det vackra vädret. Men för att glädja stackars Santos så tog vi också en prommis på ett av våra favoritställen - en uppbyggd järnåldersby nära Sjonhem som ligger väldigt vackert.
Jag tog en massa foton där, bl.a. det här på Rolle som jag tyckte blev väldigt bra! Men...över till det här med trädgården. Eftersom vi inte fått så mycket gjort där på förmiddagen så kastade vi oss glatt ut och färdigställde rensningen och gruspåfyllningen av "stenhörnan". Ett fruktansvärt slitgöra faktiskt, men bra blev det ju! Men det är INTE vita stenar, utan det är grå som är täckta av en massa kalkdamm!
I veckan har min käre gubbe varit vansinnigt duktig. Han har klippt, rensat och räfsat runt trädgårdsboden, garaget och sin bilbrygga. Det var ett eftersatt område tidigare, men nu ser det riktigt fint ut. Alltså var jag tvungen att ge mig på den jättestora - tidigare ända upp över nocken - buddlejabusken som frusit ner kraftigt i år. Det är alltså den pyttelilla gröna ruskan vid pilen som är allt som är kvar efter beskärningen! Men den bryter ju på nytt och kommer igen, så jag oroar mig inte!!
Så här blev den stora trädpionen jag köpte i söndags och som jag planterade i den nymålade krukan. Tänkte också sätta några små hängande blommande saker, vad vet jag inte ännu. Få se vad jag hittar. 
Krukan är placerad ovanpå ett renshål för den nya dräneringen. Notera "sanden" under som vi försökt så gräs i, men på grund av torkan har det inte kommit upp ett enda strå på den här sidan av huset. Trots idog vattning - men ogräset det växer!
En av mina otaliga "favoritväxter" är alunrot - här är två stycken som är extra snygga i år. Den vänstra valde Rolle ut och den högra valde jag när vi köpte dom, men jag måste nog erkänna att hans val är snyggare! Fast dom växer nära varandra och matchar varandra väldigt bra!!


Den vita vallmon i pallkragsrabatten har precis börjat blomma. (Innan ni påpekar det, jag vet. Det var inte snyggt med dom tjocka svarta "sorgbårderna", det blir det inga fler av - men man måste ju testa! *fniss*)


Likaså den vita lupinen som brukar blomma hela sommaren. I alla fall har den gjort det under dom tre åren jag har haft den! Den "röda" lupinen - som inte är röd, utan ceris - har också börjat blomma. Jag gillar lupiner också, dom har förutom blomman också ett så snyggt bladverk!


Och så till slut kommer vi till ytterligare ett jobb vi gjorde idag - med gemensamma krafter:

FÖRE & EFTER


Här ser man verkligen vad "lite" kantskärning och ogräsrensning kan göra för helhetsintrycket. Nu har jag förstått fuskat lite med bilderna, vi har bara gjort en sida idag som Rolle sen fyllde upp med grus. Men det såg ju lika illa ut på båda sidorna, så jag tror det är OK. Blir det bara uppehållsväder i morgon så ska vi fixa den andra sidan också.

Javisst, ni läser helt rätt! Det regnar!! ÄNTLIGEN!!!

11 kommentarer:

Veronica sa...

Vaddå regnar? Äntligen? Har ni inte fått mängder som vi??

Kanten och gruset blev supersnyggt! Ordning å reda.....

Kram

Veronica

gunsan sa...

Jisses vad ni jobbar.Och så snyggt det blir.Även här regnar det idag.Skönt att Torsdagen blev fin då vi var till Tullinge och firade sonens dotter som tog studenten.Trevligt.MVH

Ingrid sa...

Grattis till de 4 mm regn, men nog är det lite i snålaste laget.

Hoppas nu att Santos slipper undan operation och att det fixar sig med medicinering.

Din Rolle är en riktigt charmknutte!!

Ha en fin helg!
/Ingrid

Charlotta sa...

Hoppas vovven får rätt medicin och blir frisk snart. En härlig livsglad kompis förstår jag. :)

Din vita vallmo gör mig avundsjuk, skulle vilja ha en sån i närheten av min vitblommande trädpion. Inte för att jag har plats i rabatterna, men för en sådan skulle jag ordna plats. Måste ut och leta i plantbutikerna nu.

Ha en skön helg!

Rosor och ruiner sa...

hoppas ni fick något mer än våra ynka 3 mmm...det var hemskt vad torrt det är! Men det är precis som du säger, ogräset det växer minsann ändå!
Hoppas nu att Santos blir bra snart!

Ölandsvindar sa...

JA! Hurra! Nu har vi också fått en ordentlig skur.Då gick det lätt att dra upp ogräset som mest bestod av nästan vissna scillablad.Nu blir det snart grilltime!
Kram
Kerstin

ormbunke sa...

Vad tråkigt med Santos. De kan ju inte tala om om de har ont.
Efter att ha varit borta några dar blir det att plantera ut lite frösådda växter för i går fick vi 15 mm regn.Det har växt en hel del ogräs här också.
Med uppmuntran menar jag det du skall göra i Stockholm.
Skickar ett paket de närmaste dagarna.
Ha de gott i helgen.Kram.

Nora sa...

Va snyggt det blev runt pallkragarna! Det är ett riktigt slitgöra att skyffla grus men fint blir det.

Evas Kvarnaro sa...

Stackars lille pluttevovven,hoppas
allt ordnar sig för honom. Jag ser
Santos framför mig när ni sprang
där med "kärlet", han undrade vad husfolket höll på med, att jag inte ska få kissa ifred nu heller.
Jaha och din Rolle ser bestämt ut
att flirta med mig,hmm..eller dig.
Och ni är flitiga som myror, ordning o reda i minnsta detalj, så säg inget om ålder, de yngre gör
inte hälften av vad ni åstadkommer.
Bravo av allt jag ser
Och väder blir aldrig som vi vill ha, en del får för mycke av både sol o regn
Jag vill ha sol o värme.
Må väl/ Eva

Anja sa...

Håller tummarna för Santos!! Du kan väl be honom att sitta och kissa så som tjejer gör - det lär vara bra för killar med;)))!
Vad du/ni jobbar! Jag blir alldeles matt men, det blir fint!

/Anja

Christina sa...

Stackars Santos! Har haft en katt med samma problem!
Duktiga ni är i trädgården. Så snyggt med sten kanten!/Lila-Christina