KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.


Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.


Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


onsdag 13 juni 2012

PÅ ALTANEN

Altanen är ju helt färdig, eller rättare sagt: nästan helt klar! Det som saknas är att växterna jag planterat i dom stora krukorna ska växa upp. En av dom, naturligtvis den med svarta blad som ska bli jättestor, har dock inte riktigt trivts hitintills. Förmodligen har det varit för kallt, det är ju en "exot". Den hade tre pytteblad när den kom hit, den har numera bara ett blad kvar! Jag håller tummarna!!


Men...sen är det också fin dekorationsbelysning som ska till. Vi har visserligen en massa ljus därute, men dom kan ju inte stå där och brinna när man inte är där. Inte heller lyser dom upp tillräckligt.
Alltså var jag inne på att ta en av våra julbelysningar och hänga upp i taket, men då satt gubben ner foten; Inte några hängande och dinglande slingor inte! Det skulle vi absolut inte ha!!

Och där håller jag väl med honom, det blir ju inte så snyggt. Men nu har jag dock hittat den ultimata lösning för oss, dom snygga LED-slingorna som nätföretaget Ljustema säljer. Jag tror dom skulle passa perfekt i taket på vår "nypimpade" altan! Ett helt komplett set var inte heller dyrt, tvärtom!!  


Vi älskar ju det här med LED-belysning och har t.ex. bytt ut alla lampor till LED vi har kunnat, även smålamporna i våra adventsstakar- för då kan man låta dom lysa dygnet runt utan att skämmas - och kan man ha en slinga som går runt hela altantaket (på insidan) i varmvitt som det finns numera, så är ju det helt perfekt! Dessutom tar det ju ingen ström, alltså kan man ha belysning på även om man inte sitter där!!
Jag ska be gubben min att titta igenom vad som går åt (hur många meter), plus vilka eventuella tillbehör som behövs och så får vi beställa hem det. Tror att det kan bli riktigt tjusigt på kvällen!

Annars är väl allt som vanligt utom det att jag - som alltid haft högt blodtryck och äter medicin för det - nu har råkat ut för att blodtrycket blivit ganska lågt i och med att jag gått ner närmare 10 kg.
Det gör att när jag rensar (ståendes med raka ben och huvudet neråt som en struts *fniss*) så håller jag på att svimma när jag reser mig. Men...jag ska äta medicinen t.o.m. operationsdagens morgon, så det är bara att vila sig lite emellanåt. Vilket alltså är vad jag gör just nu!
Allt växer otroligt - utom gräset, som synes! Idag har jag förutom rensat ogräs vattnat den sista biten på "innertomten" och "förträdgården" - tog 3 dagar att komma runt -  så i morgon ska jag bara punktvattna vissa växter på "yttertomten"!


Rolle däremot han hade laserat den nya spaljén klar igår och den hade torkat, så han skruvade upp den på små distanser (får inte bli för tätt mot väggen). Och vindruvsstockens grenar har redan börjat närma sig - det går fort nu!

FÖRE OCH EFTER


Dagens rensjobb var att rensa ingången. Rolle tog själva plattsättningen och jag "stenrabatten" utanför. Biolderna till vänster är hur det såg ut innan, bilderna till höger hur det blir när det är klart.
Som du ser var vi inte på samma plats och rensade, så Rolles fina plattrensning har en ogräsbemängd stenrabatt bredvid sig - och tvärs om!
Men vi orkade bara 1/3-del idag, det är ett tungt och framförallt tråkigt jobb!!

11 kommentarer:

Ruben sa...

Vilka bra idéer du kommer på. Tror det blir jättebra med den ljusslinga du visar!

Ha det gott!
/Ruben

Ruben sa...

Vilka bra idéer du kommer på. Tror det blir jättebra med den ljusslinga du visar!

Ha det gott!
/Ruben

Ninne sa...

Det är mycket fint du har fått fram. Vad jag avundas dej den härliga altanen. Tänk så gott du ska ha det där når du kommer hem efter OP. Det kommer att bli supergott..
Tack för tipset.Ska verkl. gå in o "jobba" med att få det rätt. I morg.väntar dock studenten på Pepparbacken att Mormor kommer o uppvaktar.
KRam på dej ER alla tre
Ninne

Veronica sa...

Haha! Det hade lika gärna kunnat vara jag som sa: vi sätter ut en julbelysning. Och min man som sa: Nej, aldrig...Impulisva och uppfinnesrika men utan någon vidare tanke bakom!? Bättre med Led... Ska kolla länken i morgon !

Må gott!

PS Bra jobbat med 10 kg :)

Oljekritan sa...

Så fint du har fixat det, vilken idérikedom, njuta av det vackra..Nu är tiden underbar..Kram

gunsan sa...

Den belysningen blir nog fin i taket på altanen.Vad du har varit duktig och lyckats gå ner så många kilon.Bra jobbat.Bra att du vilar lite också och inte bara jobbar.Kram.

Anni sa...

Ojojoj, så mycket här fanns att se och läsa! Jag har visst inte kikat in på ett tag eller så är det du som är så otrolig på att lägga in nytt!

Som ni jobbar på och så fint det blir! Spännande med operationen, en väninna till mig har nyligen gjort den och det är helt fantastiskt att se resultatet! Håller tummarna för att det ska gå lika bra för dig!

Nora sa...

Va duktig du är som har gått ner så mycket i vikt!!! Ni är så duktiga på att fixa också - det är jättefina bilder du visar (och kul med före och efter-bilder)
/Nora

Evas Kvarnaro sa...

Jisses så bra nedgång på 10 kg, fortsätter du så här behöver du inte operera dig. jag kan ej gå ner
ett enda gram, de blir uppgram istället, suck. . .
Jätte fint matchande färger på altanen.
Det där med struts, hi hi, så ser
jag oxå ut, och yrsel detsamma.
Men du är bättre hålligångare.
Kram må väl/ Eva

Ölandsvindar sa...

Här har gubben just ägnat en hel dag åt att rensa mellan alla plattor, ett jättetungt jobb. Då såg jag det engelska trädgårdsprogrammet och han rekommenderade att bränna bort ogräset, både enkelt och effektivt. Och vi som har en sådan brännare!! Vi får testa det när det börjar lysa grönt igen. Bra med lite lägre blodtryck! Grattis till det!Även om det är obehagligt när du reser dig för snabbt.
Kram
Kerstin

Martina sa...

Nu har jag äntligen hunnit uppdatera mig när det gäller alla dina blogginlägg. Tack för alla fina bilder på din trädgård, svårt att inte bli trädgårdssugen när man ser allt det:)

Du hänger ju på något vis ihop lite med mina rosor och jag kan säga att de faktiskt har tagit sig och har fina gröna bladlöss nu:) Har ikväll sprayat en specialblanding med spåpa,T-röd och vatten på dem. Får se vad som händer:)

Ha det bra!
Kramizar!