KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


torsdag 21 juni 2012

NYTT LÄGE...

...eftersom mitt liv har förändrats en aning - fast inte till det sämre hoppas jag! Fast det är slut med fester med skumpa i ruinen och massor av god mat. Ja, i alla fall i dom mängder jag har ätit tidigare. Fast skumpa ska jag nog kunna klämma i mig nått glas då och då, det tror jag inte blir något problem. Det är ju faktiskt inte SÅ ofta jag dricker det!! 

Jag har alltså varit i Stockholm på Sophiahemmet under några dagar och opererat mig. Rolle och Santos var med och dom fick bo på ett fint hotell där middag ingick alldeles i närheten under två nätter. Det ingick i kostnaden för operationen. Måste säga att vården var helt otrolig. Man bodde kungligt i ett eget rum med service och omvårdnad hela tiden. Personalen var helt underbar och allt gick enligt planerna, men.....

.....typiskt nog så blev jag enormt förkyld på eftermiddagen när jag blivit utskriven. Jag som normalt sett aldrig är förkyld. Det verkar dock som om jag blir extra mottaglig när jag är påverkad av något annat!?

Senaste gången jag var förkyld var för två år sen - också över midsommar. Då hade jag ett massivt gallstensanfall under 4 dagar och sen låg jag i en häftig förkylning i 3 dygn, nu var det alltså dags igen.


Så hemresan på kvällen blev mardrömslik. Djurhytterna var fullbokade så vi satt i djursalongen, som också var full. Där satt man som en nysande (inte så kul med 5 hål i magen) och snorande märla vilket inte var så speciellt skönt för magen heller. Men det gick, allt går ju när man måste! 
Santos var dock en pärla, han låg tyst och snäll hela tiden i sin resebur TROTS att det var ett jäkla liv bland dom andra hundarna ibland!!


Väl hemma vid halv tvåtiden på natten så stöp jag i säng och där har jag legat sen dess. Så Rolle har haft en del att stå i! På den här bilden nedan så håller han på att rensa grusplanen, ett mastodontjobb!!


Idag har jag dock pallrat mig upp och klätt på mig, jag känner mig faktiskt sämre när jag ligger. Och så har jag tagit en försiktig runda i trädgården! 


Det är massor som hänt dom här dagarna vi varit borta. Först och främst beroende på att det har kommit  regn, totalt hela 11 mm. Allt växer lavinartat, vilket är trevligt.


Kolla in den lilla virginahäggen i förgrunden, Prunus virginiania `Schubert´, som är grönbladig fram till midsommar då bladen blir brunrödare och brunrödare. Just nu är det endast några blad i topparna som är gröna!

Det enda som faktiskt inte har kommit igång ordentligt i trädgården är rosorna. Alla hade ju nästan utan undantag frusit ner så det tar väl ett bra tag innan dom börjar blomma i år. Dom enda som gjort det är systrarna Bugnet som verkar väldigt tåliga!

Jag planterade ju fem stycken luktpioner på Pennys grav (högra bilden) förra året och alla har överlevt.  Tre av dom har t.o.m. knopp, fast små, men jag har fått höra att knopparna gärna torkar in och med tanke på hur torrt det har varit här så kanske det inte blir något. Skulle dom inte ha slagit ut vid det här laget!?

Det växer för fullt på och under klematispiedestalerna, utom på den vänstra där det endast är en klematis kvar - den främsta. Dom andra två har dött av någon anledning. Men jag tänker inte sätta några nya när jag inte vet exakt varför dom dött, det får räcka med en på den.


Som sagt, jag ska "fira" midsommarafton med en skål med avocadosoppa och till Rolle ska jag nog göra hans favoriträtt, Scampi Indiana, som jag själv inte gillar. Något vin eller skumpa eller annat alkoholhaltigt blir det inte, men vi ska i alla fall ha en riktigt lugn och skön helg. Kanske inte så festlig, men vadå......!?

TREVLIG MIDSOMMAR

10 kommentarer:

Ruben sa...

Aj, vad trassligt med din förkylning, men kan du ta det lugnt nu ett tag, så skall det väl ordna sig!
Systrarna Bugnet blommar även här, de är rätt tidiga av sig.
Väldigt vackert med den blå irisen mot de gråa stenarna!

Trevlig midsommar!
/Ruben

gunsan sa...

Måste kännas skönt ändå att din operation är gjord.Hoppas din förkylning försvinner snabbt.Ha nu en riktigt skön midsommar.Kram.

Jutis sa...

Önskar dig en glad midsommar och hopp om snabbt tillfrisknande!

Oljekritan sa...

Glad midsommar till dig och ditt nya liv...det kommer bli lättare allting, och du superglad..vad härligt..glad midsommar till dig min vän Kram Karina

Ölandsvindar sa...

Oj vad skönt att allt gick så bra! Och avokadosoppa! Träffade en docent i organisk kemi i ICA-affären och han sa att avocado aktivt förbättrar kolesterolet. Så jag köpte ett lass.Krya på dig nu och glad midsommar till er båda!
Kram
Kerstin

Knatten sa...

Nä inte alls kul att nysa när man har "hål i magen". Jag var förkyld för 23 år sen efter ett kejsarsnitt. Inte kul!!!!!
Jag önskar dej iallafall ett krya på dej. Och så hoppas jag du piggnar till o får en go midsommarhelg. /Knatten

ormbunke sa...

Så skönt för dig att OP. är över men tråkigt med förkylningen. Den kom kanske för att du måste ta det lugnt och inte ut och rota i trädgården. Den klara sig säkert ett bra tag ändå. Du kan säkert sätta extra piff på maten du får äta.Här regnar det och det kan väl va bra för växterna men inte för dem som åker hit för att fira midsommar. Hoppas du får en lugn och mysig midsommarhelg. kram

mammi sa...

Va skönt att du är tillbaka, underbara bilder som vanligt. Men En sak kan du aldrig slå mig med.Jag har ju några fler år på nacken MEN har aldrig haft feber eller varit förkyld. Det är ju inte bra, febern är ju ett tecken på att nånting är fel, får väl leva med det.F.ö. mår jag inte så särskillt bra.Uno åkte in med ambulans i söndags morse ½ 4, Gallan som spökar, han skall komma hem på måndag igen.Efter sjukhusbesöket i går, var jag hos vår ena dotter, hela köret Midsommar.
Ha de så bra och krya på dig.
Kram

Anita sa...

Skönt att höra att operationen gick bra men trist med förkylningen. Hoppas att den ger med sig snart.

Jag har bara en av systrarna Bugnet, nämligen Louise. Men den är som du konstaterat mycket tålig. Mina andra rosor är hårt angripna av löss och steklar. Har fått klippa bort massor av förstörda knoppar.

Pionerna har inte börjat blomma ännu här så det finns nog hopp om att dom kommer hos dig.

Hoppas du kryar på dig snart från förkylningen och att hålen i magen läker fint. Och ... avokadosoppa är inte fel.

Nina/Stjärnkraft sa...

Lessen att jag inte kommenterat tidigare på det här både positiva och mindre roliga inlägget, men här har varit rätt behejigt i ett par dagar. Men dock, här kommer ett senkommet GRATTIS till att operationen nu är avklarad! Samtidigt måste jag tacka dig för att du skrivit om det här, om att du sökt privat läkarvård istället för den samhällsbekostade. Det är en av delorsakerna till att jag nu väljer att gå till en privat läkarstation jag också, för nu får det en gång för alla vara slut på det bedrövliga bemötande jag fått hos den s.k. specialisten i endorkinologi här på ön. Så tack för att du bidragit till att jag bestämt mig för att ta steget!

Hoppas nu att förkylningsbobban hoppar vidare med det snaraste så att du kan njuta av sommaren fullt ut, inte bara från sängkanten eller genom en promenad i slow motion på gården. Stort lycka till med en kort och komplikationsfri konvalescens och ett så bra resultat av ingreppet som du har sett fram mot!

Kram från ett regnigt Åland!!