KOMMENTAR

VIKTIGT!!!
Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!torsdag 7 juni 2012

MÅNGA BILDER BLEV DET...

Igår var det ett perfekt arbetsväder; strålande sol, vindstilla och så runt 18 grader varmt. Alltså kanske lite väl varmt i solen, men det är ju väldans skönt att få slippa frysa när man är ute för en gångs skull!
Det märks också på växtligheten att den har satt ordentlig fart, det är mycket som blommar nu. Mina favoriter Iris, Allium, lupinerna och det japanska olvonet m.m. m.m.

Dessutom är det många växter som blommar fortfarande och har hållit på väldigt länge. Det är naturligtvis kylan som gjort att blommorna håller sig.
Det vi gjorde igår var att jag vattnade - mitt favoritjobb *fniss* - och det tog minst en timme. Har ganska många krukor nu har jag märkt dessutom flyttade jag runt två vattenspridare hela dagen. Därefter planterade jag dom flesta av dom nyinköpta plantorna.

Nu har jag bara en stor trädpion kvar(se ovan) som idag ska ner i en jättestor kruka som Rolle målade svart igår - och så den rödblommande julrosen som jag inte har en aaaning om var jag ska sätta!
På bilden ovan så ser man en av dom stora trädpionerna i mitten på vänstra bilden. Det hade dött ett olvon på den här platsen utmed infarten, så jag behövde verkligen en ny buske där!

Det är helt otroligt hur länge dom här vackra liljeblommande tulpanerna Marilyn har stått, det måste vara rekord. På bilden ovan så har ni sen den lilla brokbladig flädern, till höger den vackra vitkantade syrenen med hästkärran i bakgrunden och så på sista bilden syns den nyinköpta tulpanträdet allra längst till höger.
Min  käre gubbe han ägnade sig åt den delen av tomten som är runt garaget, trädgårdsboden och hans bilbrygga. Han både klippte, räfsade och rensade så nu ser det riktigt presentabelt ut!


Själv fick jag besök av Lisa som fick gräva upp en massa småplantor i "stenhörnan" innan jag rensade bort dom. Det var ett par olika sorts martorn och så massor av kungsljus där och så ett par skott av den gulbladiga humlen dom växer på baksidan.


Sen rensade jag åter igen NÄSTAN 1/3-del så Rolle kan lägga på nytt grus idag. Nu har jag bara 1/3-del kvar och den tänkte jag ta idag på eftermiddagen - om det inte regnar!


Att det inte blev hela tredjedeln berodde på att helt plötsligt så stannade en bil utanför på vägen och en dam kom fram och talade om att hon bodde i Eksta nere vid kusten och ofta brukade åka förbi. Nu såg hon oss båda ute och ville bara tala om att hon tyckte vid hade en fantastisk trädgård! Speciellt med tanke på hur murrigt det sett ut tidigare!! Snacka om att man blev glad och stolt att höra det.


Rolle var snabb att bjuda in henne på en rundtur. Han var precis klar med dagens jobb och ville vila sig lite i lugn och ro. Så han tog in Santos och lämnade mig att guida runt damen. Vilket jag med nöje gjorde naturligtvis - i en hel timma!


Mina nya vinstockar (och den sista överlevande men mycket eftersatta bonsaien) som t.o.m. fått druvklasar!


En liten lila hänglobelia som lämpligt nog hänger precis ovanför vattentappen. Dom vill ju ha MYCKET vatten!

Malus `Roalty´ som planterades för ett par veckor sen, med en vinrödsblommande salvia under för att matcha dess blommor och blad.

Den nya hängsyren - Syringa reflexa - med blomknopp. Det är otroligt trevlig ny bekantskap som jag hittade hos Ruben på bloggen och nu har jag alltså två. Den blommar så vackert och dessutom så blommar den senare än den vanliga syrenen, vilket är trevligt.

Den frostskadade (det var minus 1 grad när jag kom hem på natten från Stockholm förra tisdagen) ursöta amerikanska busk-kastanjen.

Den här biten till höger av gräsmattan i "ytterträdgården" strollade jag med sånt har trippelmedel. Alltså både gödsel, medel mot mossa och medel mot ogräs. Vi måste göra något eftersom ogräset håller på att ta över gräsmattan helt. Mitt när jag gick där och drog vagnen så gick ett hjul av och en massa medel rann ur vagnen, dessutom så såg jag att det runnit ur en massa i en sträng precis innan också. Så nu kommer det förmodligen se väldigt konstigt ut med döda partier här och där! Men det växer ju igen så småningom!!

Det här långa och mycket bildinnehållsrika inlägg avslutas med en bild tagen på min käre gubbe 
av vår vän Uffe!

7 kommentarer:

gunsan sa...

Det händer mycket hos er kan jag se.Du har satt så många nya vackra växter.Kommer bli roligt att få se mer bilder sedan vart efter de växer och blommar.MVH

Ingrid sa...

Så härliga bilder från er trädgård - det kan ju aldrig blir för många.

Tänk så klok den där damen var som stannade till och talade om att hon uppskattar jobbet ni lägger ner.

Vi är alldeles för dåliga på att ge beröm när vi ser något vi gillar. Det borde vi helt klart göra oftare. Men vi är väl lite blyga av oss, vi svenskar.

Kram, Ingrid

Ruben sa...

Vilken spännande vandring i din trädgård! Du har så många för mig ovanliga blommor, träd och buskar. Och pagodkornellen kan jag aldrig få nog av!! ;-)
Kul att damen stannade och bättrade på ditt ego!!! (Skojar).

Ha det gott!
/Ruben

Evas Kvarnaro sa...

Trevlig trädgårdsvandring, vackra
bilder på det som växer, även den sista bilden tilltalar mig,du har
tur, även maken har tur, har jag sett¨och förstått.
Må gott/ Eva

Rosor och ruiner sa...

Ni lägger verkligen ner mycket jobb på er trädgård, men så blir det fint också, vilket ni nu fick höra av kvinnan som stannade till, vad roligt! Vad kul att Rolle verkar ha blivit biten av trädgård också, förstår att det måste vara roligare när man arbetar tillsammans! Min gubbe är ju inte nåt trädgårdsintresserad alls tyvärr...

Anna sa...

Herregud vilka härliga bilder! Och vilken dag! Här i gbg är det tio grader och så dåligt väder att det känns som växterna stannat i växten :/

Jord under naglarna sa...

Ja bättre trädgårdsväder än så här kan man inte ha!
Vad roligt med kvinnan som stannade och berömde er trädgård! Tänk vad många som ska tänka samma sak, men aldrig stanna och berätta för er. :)