KOMMENTAR

VIKTIGT!!!
Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!tisdag 26 juni 2012

FLER BILDER OCH EN SEDELÄRANDE BERÄTTELSE

Så var det dags igen för en radda med "fixade" bilder. För vad ska man roa sig med annars om dagarna.....!?


Här är det ett liggande silverkungsljus, ett Verbascum bombyciferum. Ovetande som jag var över vad som passade här när jag flyttade hit för nio år sen, så köpte jag med mig en planta från Zetas. Tänkte att kungsljus måste ju passa bra i min torra rabatt. Nu finns dom precis överallt! Men dom är faktiskt riktigt fina, se dom i bakgrunden. Fast den liggande är ju inte så kul!!


Sen har jag gjort ett litet collage av en del som blommar på framsidan. Fast nästan det vackraste är den vita vallmons knoppar!


Sen bara MÅSTE jag visa var Rolle gjorde i förrgår. På min uppmaning så rensade han bland plattorna och stenarna bakom blomkrukorna. Det enda han lämnade var två penséplantor som självsått sig. Ett jobb som jag inte avundades honom, det växer nämligen kvickrot här! Glömde tyvärr bort att ta en bild före, men jag lovar - det ser betydligt trevligare ut efter!!


Här är det piedestalens penséer i förgrunden och till min glädje kan man faktiskt se att det börjar komma upp lite gröna strån nedanför altanen. Äntligen!


Nedanför den nysatta prydnasapeln på baksidan satte jag en lysande röd salvia - för att den färgen matchar det brunröda bladverket på Malus `Royalty´ så vansinnigt bra!


Så har vi den vildvuxna "murrabatten". I hörnan nedanför växer det mörk alunrot (Heuchera `?´), rosenplister (Lamium maculatum `Beacon Silver´ ) som jag försökt gräva bort, men istället har överallt - samt den rödbruna flädern (Sambucus nigra `Black Lace´ ) som har växt enormt. Det är bara 2,5 år sen jag satte den och snart ska den blomma med massor av rosa blommor!"Konstnärlig" studie av fläderns bladverk och blomknoppar!


I själva "murrabatten" växer så mycket att jag inte ens kan se jorden. Skulle gräva om den för två år sen, men då var det något som kom emellan. I år var det omdräneringens efterjobb, så jag har helt enkelt inte brytt mig. Men det växer en hel del rariteter där som jag bara måste ta hand om snart. Vad det är för lilja som är i förgrunden vet jag inte, så det ska bli spännande att se. 
Är det fler än mig som tycker att liljorna har växt och förökat sig enormt i år!? Jag hittar liljor både här och där och mycket högre än tidigare år är dom!!


Här är det "lyrrabatten" vars allium fortfarande blommar och där dom tre brunbladiga perennerna frodas. Även den lilla gulbladiga blåklinten ser ut att trivas i år!


Sen avslutar jag med en riktigt "konstig" bild på min starkt röda Astrantia `?´, samt en liten sedelärande berättelse;
Igår ringde jag vårdcentralen för att få en tid hos distrikssköterskan för att ta bort dom stygn och klammer jag har på mina fem op.sår - och som jag börjar få lite ont av. Då visade det sig att Klinte hade stängt för sommaren (väldigt smart nu när befolkning fördubblas) och jag skulle istället ringa Hemse.
Vilket naturligtvis inte gick!

Efter att ha suttit vid telefonen hela förmiddagen så bestämde jag mig för att åka in till Hemse och boka en tid personligen. Sagt, men absolut inte gjort! För när jag kommer fram till den unga damen i kassan så upplyser hon mig om att det går inte att boka någon tid där inte. Jamen, är inte det här vårdcentralen  - dristade jag mig till att säga!?
Jodå, men boka tider kunde man inte göra där, det måste man göra på telefonen. Jaha, men när det inte går att komma fram för att få en telefontid där personalen ringer upp, vad gör man då? Jag ska ju bara till distrikssköterskan, inte träffa någon läkare.
Ja, inte fick jag sitta ner och vänta inte, det hade dom alldeles för mycket att göra för!
Så det var bara att åka hem och försöka ringa igen. Och igen! Och igen!!


Till slut var deras arbetstid slut och jag fick sätta väckarklockan på ringning 06.30  i morse för att gå upp och ringa - och till min stora häpnad kom jag fram och fick en uppringningstid 09.10. Vilken faktiskt hölls!
Men sen blev det knepigt, riktigt knepigt. Ville jag ha en tid dom NÄRMASTE DAGARNA för att 
ta bort stygnen!? Dom som hade så mycket att göra!! 
Ja, jo, det skulle ske 7-9 dagar efter operationen och i morgon är det nio var mitt, nu lite griniga, svar!!
Så efter mycket om och men och stor motvilja så fick jag faktiskt en tid i morgon kl två. Helt fantastiskt!


6 kommentarer:

Anna Vattenkanna sa...

nu har jag läst ikapp - och tittat ikapp också. Men som det blommar hos er - så vackert!

jag hoppas att du börjar återhämta dig efter op och att allt går som det ska - även med borttagningen av stygnen hos den upptagna Gotländska sjukvården.

Kram

Mimi sa...

Vad skönt att du ändå till slut fick en tid för stygnborttagning, men nog blir man ganska förbannad när sådant där ska vara så hejdlöst svårt ibland. Vad fint du har det. Och vad härligt med en make som orkar rensa kvickrot. Jag tror inte jag skulle få min man till det fast jag skulle hota honom med pistol....:) /Mimi

Ruben sa...

Din vårdcentralshistoria var verkligen inte lustig. Bedrövligt! Ungefär lika tokigt som att de inte längre har kontanter på banken. Allting går framåt, sägs det - men för vem?

Vad jag avundas din salvia! Någon glädje med torkan som du haft i varje fall! Här håller de på att förgås av allt regn.

Fint jobb Rolle gjort. Snart blir han nog engagerad av hela Gotlands trädgårdsmänniskor, så håll i honom HÅRT!!! ;-)

ha det gott!
/Ruben

Hanneles paradis på Hisingen sa...

Silverkungsljus skulle jag gärna vilja ha överallt, lätt att hindra, om man klipper bort vissna blommor och inte låter fröna sprida sig.

gunsan sa...

Så bra att du till sist fick en tid för att ta bort stygnen.Gotlands sjukvård verkar lite svår.
Den röda salvian fick hjärtat att slå ett extra slag.Så fin.Kram

Rosor och ruiner sa...

*hihi* kanske skall ta Rubens ord bokstavligt och engagera Rolle på lite trädgårdsarbete! Nej, skämtar bara, du behöver honom nu förstår jag!
Vilken dålig service av VC, skall det vara smidiga Gotland det!!?! Usch o fy, en liten insändare skulle du skriva tycker jag!
Ha det bra!