KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


söndag 20 maj 2012

TAKTISKA SUSIE

Jag hinner inte med! Ja, att blogga alltså!! Har alldeles för mycket för mig just nu!!!
Trots att vi inte jobbar i trädgården hela dagarna, utan faktiskt hinner med ett och annat besök hos vänner med fina trädgårdar också, så räcker inte tiden riktigt till för allt man vill eller måste göra.

 Men man måste ju bara njuta lite av allt det vackra just nu. Och sen orkar man inte jobba lika hårt nu som när man var 25 - konstigt!? 
Här är vi på besök hos våra vänner Ingvar och Margareta och går runt i deras härliga trädgård. Dom har länge både odlat "exoter" samt haft en koidamm då dom hade villa med liten tomt i Visby.
Nu när dom sen några år har 5000 kvm att leka med så bara vimlar det av roliga projekt. Bl.a. en jättedamm för fiskarna. Det var här Penny hoppade i dammen och skrämde slag både på sig själv - hon hatade att bada - och på dom nyinsläppta fiskarna. *fniss*
Många vackra tulpaner finns det också, vilket var väldans bra. Jag är precis i färd med att bestämma mig för vilka sorter jag ska beställa från Dix i Holland inför höstens leverans. Lite jobbigt att det är så tidigt, men det är ju nu man kan titta på "live" tulpaner och se vad man gillar så det kanske bara är bra.
Jag har lite svårt att bestämma mig när det gäller växter, vill ha alla. Först hade jag bestämt mig för aprikos, orange och orangeröda tulpaner. Men...efter att ha åkt runt en hel del på ön sista veckan, så har jag ändrat mig helt. Anledningen är att ALLA nästan utan undantag har röda och gula tulpaner. Ibland kan det vara ett inslag av orange också (då har väl dom gula och röda blandat sig).
Det ser ut som om folk gått in på ICA eller Konsum och köpt en kasse med blandade lökar och slängt ut. Visserligen är alla tulpaner snygga, men jag vill inte ha som alla andra och att det ser ut som om det inte finns något som helst tänk bakom!

Inte nog med att vi fick en härlig tur i trädgården, Rolle blev trakterad med te och nybakade bullar - som han älskar, men aldrig får av mig eftersom jag inte bakar kaffebröd - vi dricker ju inte kaffe.

Det enda tråkiga/sorgliga med det här besöket var att vi hade räknat med att Santos och Rocky, deras 12-åriga lilla dvärgspets, skulle få träffa varandra och springa runt och leka lite. Dom gick väldigt bra ihop. Men...Rocky hade fått gå till dom "sälla jaktmarkerna" samma morgon.
Om ni kommer ihåg så hade jag "planterat" en grov gren som Rolle laserat svart i det fäströr för torkvindan som fanns mitt på gräsmattan på baksidan. Tyckte att det var ett konstigt ställe för vindan, det gjorde ju att det första man såg var en massa tvätt när man kom och hälsade på och parkerade bilen!
Vid den här grenen planterade jag sen en vindruvsranka och räknade med att den skulle växa upp och bli som ett litet träd. Hah - skrattade djävulen!
Efter att rankan frusit ner 3 år i rad och att grenen nu börjat spricka sönder, så bestämde vi oss för att flytta rankan till trädgårdsbodens gavel. Sagt och gjort, så skedde även om rankan ser väldigt dålig ut. Förmodligen får jag så småningom byta den mot ett blåregn! *fniss*

Sen skulle vi ha upp den jätteklump med betong som det här fäströret var ingjutet i. Det gick inte med mindre att vi först fick gräva runt jätteklumpen och därefter fästa en tamp runt den och dra upp den ur gropen med pickisen. Först därefter kunde Rolle med stort besvär rulla ut den till parkeringen.
Men...sen hade vi turen att vår gode vän och hustomte Erik kom förbi med sin traktor, så han lyfte upp den med skopan och så tog han den med sig. Underbart!
När jag såg hur stor gropen efter klumpen var, så påpekade jag direkt att den kunde vi ju inte bara lägga igen. Nä, istället skulle vi plantera ett litet träd där!
Och Rolle var direkt med på noterna, han gillar träd, så vi gav oss av direkt och inhandlade en prydnasapel; Malus `Royalty´ som har röda blad och vinröda blommor. Har länge velat haft en sådan.
Den här gången gav jag dock min käre gubbe en massa val på olika trädsorter och sen fick han välja.
Snällt och ovanligt för mig, eller hur?
Men i ibland bara måste man göra så för att Rolle också ska känna att han får bestämma i trädgården lite. Det är faktiskt hans tomt också, dessutom gör han ju numera en massa i den! Och då får man inte vara dum utan lite taktisk!!

14 kommentarer:

gunsan sa...

Klart din kära man ska få bestämma lite han med.Önskar min vore mer intresserad av trädgård.Men man kan inte tvinga fram något sådant.Däremot gör han mycket jobb som jag ber om.MVH

Nora sa...

Visst är det roligt när man kan bolla ideer med maken. Min man är också mer intresserad nu än tidigare och det är kul!

Zinnia sa...

Vilken härlig trädgård dina vänner har. Jag gillar att de byggt en mur som binder ihop de två husen. Apropå färger på blommor.
Jag har haft perioder med färgkordinerade rabattter och det är snyggt men sen sätter naturen igång och varierar och det blir nästan ännu snyggare. Jag skulle tro att de flesta på ön har Darwin hybrider. De är tacksamma och lever på återkommer år från år. På nästan ingenting. Jag önskar dig en härlig vecka! Zinnia

♥ Hannele på Hisingen sa...

får man inte kaffebröd till te?

Margot sa...

Ser så härligt ut i vännernas trädgård! Visst är det lite svårt att fatta att man inte orkar lika mycket nu som när man var 25:) Klart maken ska få vara med och bestämma också! Min man är inte särskilt intresserad av trädgården men de tre växter han velat ha där har vi åkt och inhandlat på direkten, en björkspirea, en smultronschersmin och en krusbärsbuske:) Kul att de får känna sig delaktiga i trädgården i val av växter!
Ha en fin ny vecka!

Ruben sa...

jaså, Susie, du är en sådan taktiker!! Men jag tror nog Rolle har genomskådat dig för länge sedan, kvinnans list lär ju övergå mannens förstånd, men jag undrar jag!!! ;-) Vilken fin trädgård du besökte!

Ha det gott!
/Ruben

Jutis sa...

Praktiskt med betongklumpar ibland:))

Ruben sa...

Hej Susie!
Om du missade Historiska trädgårdar som handlade om Huseby bruk i lördags, kan du se det här:
http://urplay.se/169137

Väldigt intressant rent historiskt. Bland annat kan du se hur man använde exoter!

/Ruben

Oljekritan sa...

Förstår att det är fullt upp nu..i denna varma sköna trädgårdstid..Härligt
Kram till dig//Karina

Anette sa...

Ojoj, fullt upp ser jag! Vad synd om inte vinrankan tar sig och du måste sätta ett blåregn! Tulpaner är en ny förälskelse i trädgården för mig. Mest för att Bambi de första 15 åren här i huset tyckte att jag inte skulle ha några! Men i höstas så planterades det lökar. Nån sån där lökmix från Odla och så några Springgreen. Men jag ska nog också köpa lite mer. Nåt i blekrosa;-) Du ska väl ha någon papegojtulpan i mörklila eller nåt;-D
Klart att man inte bara kan fylla igen en sån perfekt grop! Nej, den måste förstås fyllas med någon växtlighet;-)

Ha det så gott! Kram Anette

Evas Kvarnaro sa...

Det är trevligt att få titta på andras fina trädgårdar, ibland kan man få en eller flera ideér.
Men inte alltid kul att "härma"
efter, och det gör du verkligen inte. När du nämde tulpaner blev jag "full i skratt", för jag har
röda och gula vanliga tulpaner.Det finns inga andra färger att få tag på, om man inte just beställer.
Men i höstas kom Rolf hem med dessa
lökar,visste ej vad de skulle grävas ner, för vi har Rådjur som går nära huset, ibland mums allt borta, så inte lönt att anstränga
sig för dem. Men de passade bra där
i år, inget ätet.Färgerna passar bra där, hos mig "huller om buller"
Maria (knatten) ska alltid ha annorlunda färger och dyra förstås.
Jag har ingen finnes, men kör ändå.
Därför alltid kul att se andras
intressanta trädgårdar.
Ha det gott i värmen/ Eva

Evas Kvarnaro sa...

Vill bara nämna att i tidningen
M-magasin nr 7, maj månad, står det om just operationer av det du beskriver om, mycke intressant.
En kollega till mig har gjort det i höstas, väger nu 25 kilo mindre.
Lycka till/ Eva

Ölandsvindar sa...

MIn gubbe överlåter trädgården till mig med undantag för en hörna till vedhanteringen. Men nu har vi fått så mycket ved av en granne så jag börjar bli lite orolig för att han ska breda ut sig för mycket.En av våra sommargrannar ska bygga ut sitt hus, fick vi just veta och det gilar vi inte alls. Nu blir det många besök hos Boel för att köpa snabbväxande och täta buskar och träd för att göra en Törnrosahäck.
Kram
Kerstin

Helén sa...

Det är väl inte så dumt att besöka vänner och göra annat än blogga:) Jag har inte heller bloggat eller läst bloggar mycket de senaste veckorna, för trädgården och värmen kallar ju på en. Men just nu ligger jag i hammocken som nyss hamnat i skuggan så jag läser ikapp lite på era bloggar och la även in ett nytt inlägg:) hihi. Kram Helen