KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


tisdag 1 maj 2012

INFORMATION OCH MYCKET RÖTT & SVART

 Förra veckan fick jag se en annons i vår lokala tidning om att det skulle vara ett informationsmöte i Visby på torsdagen. Tyvärr var mötet det samma dag som mitt sista tandläkarbesök för i år - skulle få två kronor satta på plats och ta tandsten - så det blev lite stressat.
Men...jag drog i torsdags iväg redan vid 11-tiden hemifrån och tog mig till att börja med till Jonas i När (c.a 3 mil) som är min leverantör av sommarblommor, där jag inhandlade 3 illröda och nästan självlysande pelargoner till altanen.
För att inte Santos ska hoppa ut i leran nedanför så har vi avgränsat den här delen av altanen och trappan med lite galler.
Därifrån fortsatte jag ytterligare 3 mil österut till Gammelgarn där min nya underbare tandläkare och hans partner/sjukskötare håller till. Efter två timmar kom jag ut med vitare och framförallt helare tänder. Hade haft en massa sprickor i två gamla lagningar, som nu alltså hade blivit två vackra kronor.
Så gasade jag raka vägen till Visby - alltså 5 mil - och kom lagom fram lagom för att kunna börja jaga P-plats. Informationsmötet skulle hållas på Strand Hotell (innanför murarna) där jag aldrig varit tidigare. Eftersom jag har bra lokalsinne och jag hade tittat på en karta innan jag åkte hemifrån, så det var inga problem att hitta stället. Men parkering.....

Rolle gillar inte den rutiga pläden, men lite får han tåla...jag tycker den är kul och det behövs något som bryter av!
Det ärevördiga hotellet (med ett litet träd mitt i foajen) hade visserligen en liten parkering för sina gäster, men den var naturligtvis helt full. Så när det bara var minuter tills mötet skulle börja 16.30 gav jag upp och ställde bilen mitt emot ingången där gatan var extra bred. Det gick faktiskt bra, fick aldrig någon P-bot!
 Jahapp, då undrar ni naturligtvis var det var nu för informationsmöte! Jo, det var Sophiahemmet som informerade om sina överviktsoperationer!!

Det är kul med juldekorationer (riset) man kan använda igen. Kolla in min nyinköpta, på Odla.nu, mobil med röd sten (naturligtvis).
Eftersom jag fick mattan bortdragen under fötterna i december när jag bara väntade på att få exakt datum för operationen som landstinget skulle betala, så har jag alltså bestämt mig för att betala en själv!
Det kommer alltså att kosta mig 108.000:- plus kostnaden för ett antal resor till och från Stockholm!!
För jäkligt, ärligt talat!!!
Dom här pengarna hade jag tidigare tänkt använda till att bygga en fin pool och utvidga altanen. Nu blir ju gubben min galen bara jag pratar om vatten efter alla våra vattenskador, så det är nog bättre att jag använder dom till att bli smal istället. Fast "smal" vet jag inte om jag blir, men mindre överviktig i alla fall!
Och som jag påpekade, det är ju inget kul att ligga vid en pool och se ut som en fet säl, så pengarna kommer till större nytta på det här sättet!!

Santos hårar något otroligt just nu eftersom han fäller vinterpälsen. Alltså får han bara ligga på en pläd, inte direkt på dynorna. Hur länge det nu håller i sig! *fniss*
För en månad sen så beställde vi - Trädgårdsentusiasterna - en massa exotiska växter från en odlare i Staffanstorp, Skåne. Nu var det dags för leverans, men inte 17 gick det inte. Av ungefär 60 tillfrågade fraktbolag så svarade inte 45 stycken över huvud taget (!) och dom andra vägrade att frakta en pall med levande växter! "Hela" två kunde dock göra det, till det facila priset av 2500:-!!
Alltså åker nu Rolle och jag över med lilla Skoda-pickupen och hämtar växterna själva, det kostar bara 1500:-. Dessutom så passar vi på att åka förbi Växjö och Biltema, bor på hotell (i Körsbärsdalen, låter det inte mysigt) en natt för att vila upp oss ordentligt. Vi kanske också kan klämma in ett besök på Tuijas Växter nära Olofström - om vi har plats för fler plantor!

Här ser man hur mina spirorör blev. Men eftersom vi inte har hämtat exoterna ännu (det ska bli en svartstammig bambu i det stora röret och ett bredbladigt grått gräs i det minsta och i den STORA krukan till vänster blir det en svart- och storbladig sak) så tyckte Rolle att jag skulle ställa i några andra växter så länge. Dom röda pelargonerna ska dock vara kvar även senare.
Redan nästa helg kommer min kusin Monica till Gotland för att spela golf, men som tur är bor hon till att börja med en vecka i Visby med sina golfkompisar. Sen på onsdagen i nästa vecka  kommer Christina, min bästa väninna hit och så hämtar vi två kusinen på fredagen - och sen blir det
skumpa i ruinen och allmänt hålligång några dagar!
Här ser man växterna, rören med bastband lite bättre!
Efter det blir man ledig en vecka och sen kommer f.d. grannen Bibbi och kompisen Kari ner och så är det full fart igen. Först därefter hoppas jag att jag ska börja med den flytande dieten man ska äta/dricka innan operationen som jag hoppas ska ske någon gång i juni. Sen blir det en mager sommar.....

12 kommentarer:

Ruben sa...

Oj, vilken energi du har!!! Nog tror jag att en dag på hotell med lite "uppvilning" kan vara välbehövligt! ;-) Det skall bli spännande att se dina exoter. Rören passar jättebra till det svarta golvet.

Ha det gott!
/Ruben

FotopunktMis/Maria Thorbjörnsson sa...

Jisses..här var det full rulle..med både det ena och det andra..ha det..Maria

Christina sa...

Vad bra att du har bestämt dej för operation, men vad tråkigt att du måste betala själv! Hur kan dom bara ändra sej så? Skulle köpa pelargonier av den lokala odlaren, men dom var inte färdiga! Så det blir till att vänta någon vecka till!/Lila-Christina

gunsan sa...

Jag tycker det är för jäkligt att du måste betala operationen själv.Tänk att vi blivit så fattiga i Sverige att det är så illa.Men jag förstår att du vill göra den.Själv ska jag försöka få ett nytt bröst om det går.Vantrivs med att se ut så här.Kram

Nora sa...

Lycka till med operationen! Det är ett stort steg att ta och du är modig som gör det! Va härligt att du får "ladda batterierna" innan med massa trevliga vänner! Sånt gör gott för både kropp och själ! Kram

Helén sa...

Åh, så fint ni har det på era verandor/däck! Bra att du hann till informationen, för den är nyttig att få, och man kan få svar på frågor som man hade osv. Sjukt bara att du måste bekosta operationen själv, för det är en hel del pengar. Men hälsan är viktig och du gör rätt oavsett vilket beslut du tar. Kram Helén

samson sa...

Ja du nog blir det en smal sommar men jobbig så passa på att vila upp dej ordentligt
lycka till med operationen och växterna
ha det så bra
maggan

mammi sa...

Man kan ju bli avundsjuk för mindre, jag menar era läckra trädgårdsarr. Inte rättvist att vissa behöver op. för för många kilon, jag skulle behöva en för att få extra kilo, liknar mest ett skelett med skinn på, äter som en häst gör jag också, men det hjälper inte. Det är mycket bättre med Uno nu, han äter !!! Skall till en dietist i morgon så jag inte "matförgiftar" honom.
Ha det så gott allihop
Kram

Nina/Stjärnkraft sa...

Jaha, här var det fullan rulle som vanligt :o) Att ni orkar hålla det här tempot? Men det kanske är våryra, som mattas av när sommaren närmar sig? Snyggt som attans blir det i alla fall där du/ni drar fram :oD

Och du, grattis till beslutet att bekosta operationen själv, även om jag tycker att det är för jä-ligt att det inte blir via landstinget som tidigare utlovats :o/ Jag gissar att vi kommer att få ta del av hur det hela avlöper både före och efter operationen, och det ska bli intressant. För ett tag sen såg jag ett tv-program som handlade precis om det här, men hur vinklad den bilden var vet man ju aldrig. Bättre att få höra direkt från en som vet!

ormbunke sa...

OH vad mycket fint du visar. Har varit lite dålig på att kommentera då vi har haft huset fullt under helgen. Hoppas att di blev nöjd med informationen . Läste just i Villatidningen att det skall va rött i år så du är helt inne på omvandlingen av uterummet.Låter spännande med de exotiska växterna.
Har en kusin i Staffanstorp så det skulle kanske passa med ett besök.Ha de gott. kram. Anita

Oljekritan sa...

åh så fint ni har det...helt ljuvligt..och det vackra fågelkvittret därtill..så fint Kram Karina

Martina sa...

Vad surt att du ska få betala operationen själv - varför ändras saker och ting när man är så nära målsnöret. Jag håller tummarna att du till slut är i mål och är glad för att du har tagit dig igenom.

Stort TACK för hjälpen med rosorna. De är nu beställda och jag har börjat med förberedelserna:)
Det ska bli kul att se om det kommer att fungera och följa projektet:)

Ha det bra!