KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


söndag 27 maj 2012

BLOMMOR, BLOMMOR OCH MER BLOMMOR

Idag har jag massor att göra, precis som vanligt senaste tiden!
Först och främst ska jag klippa gräset på "innertomten", sen ska jag vattna alla krukor - dom är en hel del nu  - och så ska jag packa. Jag ska nämligen åka till Stockholm tidigt i morgon bitti!
Inget som jag direkt ser fram mot, men måste man så måste man. Inför min eventuella operation så måste jag omgående göra några undersökningar fick jag reda på i måndags. Alltså åker jag i morgon men kommer hem redan på tisdag natt!
Och jag som absolut inte vill lämna Stjärnarve den här tiden, det är ju så vackert just nu. ALLT verkar blomma eller börja att blomma, fast det kan ju inte hinna blomma över på två dagar eller.....!?
Rolle ska inte åka med, han stannar hemma med Santos. Själv får jag stressa runt på två olika sjukhus för att ta proverna, med början tidigt på tisdag morgon. Hur 17 jag ska hitta P-plats till bilen har jag inte en aning om. Tydligen är Sabbatsbergs Sjukhus parkering helt uppgrävd och numera en byggarbetsplats. Efter första besöket ska jag sen till Sophiahemmet vid Valhallavägen, men där TROR jag att jag ska kunna hitta en plats. Och bil måste jag ju ha med mig så att jag hinner med lite annat också!
Jag landar ju redan vid halvtolvtiden i Nynäs och då tänkte jag svischa förbi (ha, ha) Zetas och kanske köpa på mig ett par snygga buskar. En jag vet att jag vill ha är en rosablommande hängsyren. Köpte faktiskt en förra året efter att ha sett den i Rubens blogg - och jag blev enormt förtjust i den.

Eftersom Rolle var tvungen att gräva bort en stor buske igår utmed vägen som visade sig ha dött, så tänkte jag slå ner en sådan där. Det är ju en bit från den andra busken, så det är helt OK - och förresten, vem bryr sig om att man har två likadana buskar på tomten!?

Som ni ser så har jag försökt roa mig med att göra lite olika typer av collage, allt för att se vilket som var bäst. Men jag tror att det nedanstående simpla, fyra rutor i en fyrkant, är det allra bästa. Det blir för plottrigt med dom andra tror jag.
Om du undrar vad det är för gammal hästvagn som står längst bort på yttertomten, så är det vårt nyaste dekorationsobjekt. Dock är den ännu inte rätt utplacerad, dessutom ska det flyttas grus som ska vara under den - så Rolle har lite tungt jobb framför sig!
Vi köpte ju en "död" (helrostig och oreparerbar) traktor för ett tag sen som ska stå vid ruinen, men vi har ännu inte hämtat den. Däremot så hade säljaren också den här kärran. Och vem kunde motstå den!?

Ha det så skönt i sommarvärmen, önskar den motvilliga Stockholmsfararen

12 kommentarer:

gunsan sa...

Susie vad är det för växt på den andra bilden uppifrån.Den med gula helt fyllda blommor.Den talade till mitt hjärta.Så söt.Lycka till med dina besök i storstaden och alla prover.MVH

Högagärde sa...

Lycka till med provtagningen och hoppas att du får din syren som lite plåster på såren. Kram!

Margot sa...

Lycka till med allt i Stockholm! Kan förstå att det inte är så kul att åka dit den här tiden när allt blommar så vackert hos dig nu! Snyggt med hästvagnen som dekoration! Förra våren efter att klematisen Tage Lundell blommat över, klippte jag ner den helt och nu har den redan växt upp till bortåt 5 meter! Otroligt snabbväxande!
Kram Margot

ormbunke sa...

Fina blomcollage du har gjort. Håller med att det med fyra är snyggast.Ser att dina fina Iris blommar. Här är det bara knoppar.
Min trädpion blommar och jag är lika lycklig varje gång.
Hoppas allt går som du tänkt dig på din Stockholmsresa. Ha de gott. kram.

Evas Kvarnaro sa...

Måste man fara så måste man !
Kanske inte resa själv, men jag tror nog du fixar allt som ett
tjohej.
Underbara bilder, jo mycke blommar nu, men du hinner säkert njuta ifatt.
Härliga kvällar, inte vill man gå in, då missar jag fägelsången,men
då klickar jag på din blogg och får masssor av fåglar inne, tack
Lycka till i huvudstaden.
Ta det lugnt o må väl/ Eva

Ps. vill bara nämna att jag o Rolf
gapskrattade när du skrev en
kommentar förra bloggen om den illa luktande bilen, då ni kört på nåt ruttet, inte kul, men kul att läsa om det, o ni glömmer aldrig.
ruttet

Anna Vattenkanna sa...

Så vackra dina djuplila blommor är - ja, de andra med såklart. Inte roligt att åka hemifrån just denna tiden - jag tycker att bara en dags bortajobb känns som en evighet :-)

Nu hoppas vi att provtagningarna går som en dans och visar "rätt" resultat och då är du ju ett steg närmre målet.

Kram

Christina sa...

Härligt det blommar i din trädgård! Visst går blomningen fort över, när det blir så här varmt! Lycka till med provtagningen!/Lila-Christina

Jord under naglarna sa...

Ja du Susie, det du kallar ogräs brukar vara ett säkert kort hos mig i Norrland. :) Då vet jag att det inte bara överlever utan hinner växa till sig och kanske ge en fröplanta eller två också.

Hoppas provtagningarna går bra och att du inte hinner sakna Stjärnarve för mycket.

Ölandsvindar sa...

O´boy! Ett besök hos Zetas väger upp de tråkigare sjukhusbesöken. Nu har det ju blivit lite svalare också så allt blommar nog fortfarande lika fint när du är tillbaka.
Kram
Kerstin

Ruben sa...

Väldigt trevlig kärra! Men, lova mig en sak - plantera ALDRIG blommor i den!!! Snudd på det värsta jag vett.

Hoppas du är väl hemkommen efter stockholmsvistelsen!

Ha det gott!
/Ruben

Nina/Stjärnkraft sa...

Jag säger som Gunsan här ovan: vad är det för buske du har med så läckra gula blommor på nästan bar kvist?? En sån har jag nog aldrig sett förr, så tell, tell!

En sån där vroom-vroom provtagningsresa till Stockholm vete sjutton om jag skulle fixa nuförtiden. Dels med tanke på stressen, men också med tanke på bilkörandet. I takt med att åren går tycker jag sämre och sämre om att köra några längre sträckor (och har alltid avskytt att köra inne i Stockholm). Men för din del hoppas jag att både körningen och provtageriet avlöpt enligt planerna, för det torde ju vara avklarat när du läser det här! :o)

Veronica sa...

Du har så mycket vackra bilder på din trädgård! Jag har inte förstått än hur man gör med bilder på bloggen för att få till det bra. Jag tycker mest allt lever sitt eget liv så jag är mäkta imponerad hur du får till collagen :) Jag förstår verkligen att du inte vill åka till Stockholm oavsett årstid. Det finns ju en anledning till att du lämnat elendet ;)

Hoppas allt gått bra trots allt!

//Veronica