KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


måndag 23 april 2012

TRÄDGÅRDSJOBB & SANTOS

Efter två härliga dagar så börjar vi i alla fall se slutet på det tråkiga trädgårdsjobbet - på framsidan och nedanför södergaveln. Skönt! Sen är det "bara" baksidan kvar...där marken alltså är som mest förstörd. Men det är ingen kantsättning som gäller där - tror vi nu i alla fall!!
Nedanför södergaveln var vi ju klara för några dagar sen, men idag har jag både lyckats plantera om den japanska vittallen (en f.d. bonsai) som jag haft i den stora plåtkrukan utanför ytterdörren över vintern och dom 8 alunrot jag fick hem för ett par veckor sen. Tallen satte jag i en stor kruka som vi ställt bland stenarna på ett av renshålsrören som sticker upp nedanför väggen. Allt för att man ska slippa se röret.  
Alunroten planterade jag vid hemkomsten  i plastkrukor och ställde bakom "vinstocksskynket" - för det var alldeles för kallt för att sätta dom direkt i jorden. Men nu har vi ju äntligen en bra bit över 10 grader, så dom grävde jag ner i den bortre halvmånerabatten!
Som synes är marken på framsidan inte riktigt färdigfixad med jord och krattning ännu, men vi är på god väg med stenen och kantstenen! 
I morgon ska Rolle alltså sätta den sista kantstenen och så ska vi fylla upp med småsten och jord.....sen kan vi äntligen kratta riktigt ordentligt och så i gräs! Rolle hann inte det idag för han var tvungen att åka till Visby på e-m för att skaffa sig nya glasögon efter det att han bytt sin andra ögonlins för en månad sen. Den första bytte han för några år sen då han fick starr efter det att ögonlocket hade strålats för cancer. Nu har han alltså två ögon som han ser bra med igen!  
Jag passade på att flytta min lilla "konstnärliga" (läs "konstiga) spaljé som Rolle köpte åt mig för två år sen på loppis för 20:-. I den svarta plåtkrukan med penséer ska jag så småningom ha något snyggt klättrande - kanske några  luktärtor, eller.....!?
Tips mottages tacksamt!! Tyvärr är det inte så mycket sol här, bara till framåt 10-11 på förmiddagen.
Jag hann med att göra en massa saker i trädgården när gubben min hade åkt. Jag rensade Pennys grav, jag planterade, jag flyttade stora tunga stenar till brunnslocket, jag klippte ner - och bort - lite visset prydnasgräs och några ölandstokar och så hann jag med att gå runt och kolla lite och fotografera också. 
 Det är ju så att när Rolle är i trädgården måste man ju hålla sig nära och "serva" honom som hantlangare -  allt för att han inte ska tröttna!
Santos tyckte att det var riktigt kul att vara ute hela dagen idag, solen sken ju och det var varmt och skönt och dessutom gick det förbi en granne som har två tikar, en strävhårig tax och en pudel. Dom är han väldigt intresserad av.....och dom av honom!
Fast mesta tiden satt han på gräsmattan och myste eller gick och småkrafsade i den öppna jorden - och fick fästingar på sig. Två stycken kröp på honom upptäckte vi när vi kom in! Fy fasicken!! 
Det är dock bra att han är ljus, då ser man dom direkt. På mörka Penny upptäckte man dom inte förrän dom satt sig fast ordentligt. Usch!!!
För bara någon dag sen så var det bara små knoppar på buskar och träd, nu slår bladen ut snabbt. Just det här är en rosenrips.

18 kommentarer:

Rosor och ruiner sa...

Tänk vad härligt ändå att ni fick eran Santos, ni som inte tänkte ha fler hundar efter Penny...
Jo, valpar är mysigt, men ändå är det rätt skönt när dom åker till sina nya ägare vid 8 veckor...det är rätt mycket pyssel ändå och livligare blir dom för varje dag =) Nu har vi bara fyra den här gången, vi har haft både 8 och 9 i kullar förut..."piuuf"

Nina/Stjärnkraft sa...

Å ni bara jobbar och står i ... För egen del har jag drabbats av en högst ovälkommen latmask. Mycket tänk om vad jag BORDE ta itu med, men väldigt lite "verkstad" :o/ Men vädret är faktiskt inte med mig heller, så jag tar det coolt.

Vi har fortfarande bara 3-4 grader plus på nätterna, så fläkten får fortfarande gå i växthuset och jag försöker låta bli att tänka på den kommande el-räkningen :o(

Vad fint det är med pallkragslådor på olika höjder förresten! Kan du lova att du inte blir sur om jag norpar idén?

Ingrid sa...

Så du jobbar och gnor!

Och tänk så fint det ska bli när allt börjar växa till sig.

Nu får vi hoppas att det blir lite sol och värme snart.

Kram Ingrid

Ruben sa...

Oj, vad ni har jobbat, men nu är det snart bara gräset kvar! Luktärter vill ha mycket sol, så de kanske inte går så bra vid spaljén. De flesta klängväxter vill väl ha mycket sol? Jag kan inte komma på någon, som inte gör det. Skönt, att ha lille Santos som sällskap!!!

Ha det gott!
/Ruben

gunsan sa...

Så söt han är Santos på sista bilden.Han kniper ihop ögonen så kul när solen bländar honom.Måste kännas skönt nu när ni fått ordning på så mycket efter dreneringen.Du jobbar jättebra.MVH

Anette sa...

Märks på hundarna när det har vart ute mycket. Då är de trötta. Så mycket som det är att hålla koll på. Vi ska hundsäkra baksidan nu också så de kan vara där ibland. Tycker det är lite jobbigt att ha dom på framsidan när alla på gatan kommer hem från jobb och skola. Har man vakthundar så har man! Förstår vad du menar med fästingar. Svarta hundar är det inte lätt att hitta dom på. Dessutom är ju mina långhåriga. /Anette

ormbunke sa...

Det går stadigt framåt ser jag. I dag regnar det men ni har väl solsken enligt SMHI. Men jag behöver vila från trädgårdsarbetet för det känns både i rygg och knän.
Grävde upp en del gamla växter i går och satte nya.Ha de gott. Kram. Anita

Högagärde sa...

Det är allt bra trevligt med lite hundsällskap i trädgården.

Veronica sa...

Japansk humle växer som ogräs även i skugga! Det är ju iof inga blommor på men blad kan vara superfint tycker jag:)

Kram
//Veronica

TrädgårdsPrinsessan - Annika sa...

Alltid lika imponerad när jag kikar in här över allt ni jobbar! Det blir verkligen bra :-)

/Annika

Nora sa...

Tack snälla du för hjälpen med trädet jag frågade om på bloggen. Jag har kollat på bilder på nätet nu och det ser ut att vara kejsarolvon. Jätteskönt att få reda ut det - jag har gått och undrat i snart två år nu :-)

Anni sa...

Oj, jag hoppade en halvmeter när ljudet drog igång, hu så stressad jag blev av det!
Och så mycket ni får gjort, så härligt att se! Jag börjar också lägga upp planerna för sommarens förändringar, men gör inte allt på en gång ;-)

Anja sa...

Ååhh! Jag blir så avundsjuk på alla som har fått ordning och städat i sin trädgård. Själv har jag så mycket kvar!
Vad fint Santos kan posera:)!/Anja

Martina sa...

Jösses vad ni håller på och i villket tempo säger jag bara:)

En liten gnista av den energin har "farit" iväg och landat hos mig. I helgen ska jag bestämma mig för en rossort som ska sättas i våra brunnsringar. Tack så jättemycket för den hjälp jag fick!

Ser ut som om Santos är en riktig linslus med de där luriga ögonen:)

Trevlig helg!

Margot sa...

Oj vad ni jobbar på, men då blir det mycket gjort oxå:)) Igår rensade jag klart alla rabatter så nu har jag bara att ösa på några säckar med kogödsel, men idag har jag varit lat och inte gjort just något i trädgårn:)
Så fin Santos är! Visst är det mysigt med sällskap i trädgården, jag saknar verkligen en hund!
Ha en fin helg!

Knatten sa...

Ja tänk va mycket arbete man lägger på sin trädgård. Varje vår tänker man att det här blir aaaaaldrig färdigt. Men snart ligger man där på alla fyra o njuter av rens och krafs.
Ha det vidare gott med ert arbete.

/Knatten

Anni sa...

Trädgårdsdag hela dagen idag - barfota i sandaler! Underbart!

Ölandsvindar sa...

Typiskt det där när karlarna ska göra något. "Hämta det, håll i här osv osv." Vad spännande med dina exotiska växter! Här går jag runt och spanar efter liv på allt som jag planterade i höstas och det ser ut som om allt har överlevt. Kul!
Trevlig helg!
Kerstin