KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.


Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.


Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


tisdag 10 april 2012

PROMMISAR, TRAKTOR & KRUKOR

Idag är första gången på väldigt länge som jag känner mig riktigt pigg och frisk. Det häftiga gallstensanfallet är  över för länge sen, så det jag kallar för "efterkänningarna" som terroriserat mig under påsken har äntligen också släppt - mycket skönt!  

Det är alltså ett perfekt läge för att kunna göra en massa i trädgården. Men inte 17 är det väder för det inte, trots hela + 6 grader. Det blåser, en isande kylig vind som gör att "trädgårdsintresset" idag ligger djupt begravt någonstans!

I söndags var det ju trots allt fint soligt väder, trots kylan, så vi tog oss till ett speciellt ställe på östra sidan av ön som vi inte varit till på flera år; Danbo naturreservat vid Grynge. Visserligen har vi varit där ett antal gånger för att ta sköna prommisar med Penny, men dom sista åren blev det inte så. Men nu har vi ju en liten pigg springig krabat igen, så nu var det dags!

Vi tar alltid "bakvägen" dit, alltså inte över Grynge. Utan istället en liten uschlig skogsväg och så parkerar vi  ovanför. Sen går man genom den riktigt gamla och höga skogen för att komma ner till den otroligt vackra - men skyddade, man får alltså inte bada där - stranden med sina vackra raukar en bit ovanför.

Nu fotade jag inga raukar den här gången utan vi höll oss lite närmare strandkanten för att se hur Santos (som syns på stenen längst till höger) reagerade på havet. Dessutom visade det sig att hela stranden låg i lä så det var väldans skönt där nere!

Rolle hittade några "konstiga" växter som han undrade över - det visade sig bara vara extra låga slånbärsbuskar - och Santos fick springa precis som han ville. Men inte ville han springa ner till vattnet inte utan han höll sig till oss. Ska bli kul att se hur han reagerar på sommaren när han får se oss bada!

På vägen tillbaka till bilen var jag bara tvungen att ta kort på den otroligt höga och gamla skogen igen. Dom som tror att vi bara har låga krypande strandtallar och enar här på Gotland har alltså helt fel! 

Igår - alltså dagen efter - var det grått igen! Men vi satt inte hemma och kurade för det, utan vi åkte iväg för att kika på en gammal traktor som Rolle fått tips om. Han letar alltså efter en "död" oreparerbar traktor att ha som dekoration på tomten  ute vid ruinen!

Vi hittade traktorn utan problem, men det syntes att ägaren hade gjort precis detsamma som det vi tänkt oss. Alltså ställt den som dekoration på tomten, för den var snyggt och prydligt uppställd med en massa andra gårdsredskap runt om och vi fick det också bekräftat senare av en gubbe vi träffade. 

Istället åkte vi vidare och tog en prommis i skogen med Santos. Det var faktiskt första gången på flera år som vi åkte en liten väg som vi aldrig åkt tidigare. Tillhör inte vanligheterna precis.....


Rolle hittade en grön påskfjäder och satt den i mössan för att göra sig rolig, men den blåste av innan jag hann fota honom. Det blåste alltså redan igår, plus att det var betydligt kyligare än det är idag!


Så prommisen blev inte så lång, istället åkte vi till en loppis/skrot och förhörde oss om det här med en "död" traktor. Och det fanns en faktiskt! Men...den hade ett träd som växte i den, så den var inte så kul. Där fick vi också bekräftat att den vi sett tidigare inte var till salu. 
Rolle gick också runt inne på loppisen och helt plötsligt ropade han på mig. Han hade hittat 2 jättefina STORA nya plåtkrukor till det facila priset av 120:-/st. Dom fick naturligtvis följa med hem - efter det att Rolle prutat ner dom till 100:-styck. Han älskar nämligen att pruta och är otroligt bra på det! 
Så påskhelgen slutade riktigt bra!! 

11 kommentarer:

gunsan sa...

Verkar ha varit en intressant utflykt.Synd på traktorn men ni hittade ju krukor.Vädret är så attans kallt och ruggigt här med.Och det blåser från havet så det är så rått i luften.MVH

Ruben sa...

Otur med traktorn, men vad sägs om min gamla sossekontainer, skulle inte den kunna bli en prydnad för trädgården?? - Nej, Jag tänkte väl det! ;-)

Ha det gott!
/Ruben

Marie1 sa...

Vilka härliga åkta vårbilder! Jaa tänk när ni badar m lilla Santos i sommar. Vi får hoppas att han inte är en badkruka.
Jag ser fram emot att se de fyndade krukorna!
Ha det fint
Kram

Margot sa...

Skönt att du mår bättre nu! Härliga naturbilder från naturreservatet, ja det var inga småtråd i den skogen:) Vad häftigt att ha en gammal traktor som dekoration, hoppas ni får tag i en! Kul med krukfynden!
Ha det gott!

ormbunke sa...

Så härligt med en utflykt i den härliga naturen. Här har det regnat hela dan så jag har försökt att så om en del växter som inte tagit sig.Måste sej att det var inte aklejor jag tagit hem från potatiskällaren utan Fuchsior som jag också klippte ner och satte fram i ljuset.Ibland blir det lite vimsigt.Aklejorna klarar sig ju så bra utomhus på vintern. Nu längtr jag bara att det blir sol och värme så det känns bra att jobba i trädgården.Ha de gott. Anita

Veronica sa...

Jag var på Gotland i slutet av augusti för första gången på 20 år... det slog mig återigen hur fantastiskt vackert det är....lyckliga du som fått möjligheten att tillbringa livet på ön...Solen och värmen kommer, alldeles, alldeles SNART :)

//Veronica

FotopunktMis/Maria Thorbjörnsson sa...

Hejsan svejsan på er ö-bor..leta "död" traktor..helkul grej..härlig vandring på er härliga ö..ha det..Maria

Ingrid sa...

Nog måste det gå att få tag i en död traktor. Vi hade en tills för några år sedan då Åke skickade den som skrot. Det vara en gammal Ferguson med järnhjul. Det du! Det hade varit något att sätta i trädgården.

Jag hoppas att ni lyckas hitta något lämpligt objekt!

Kram Ingrid

Evas Kvarnaro sa...

Du milde min tid, vill ni ha en
"död" traktor som prydnad eller nåt sånt i trädgården, men då ska den väl stå en bit ifrån huset ? ?
Vi har snart en "döing" men den får han inte ställa synlig, som tur finns en bättre.Dem använder
han så klart i skogsbruket.
Det är dögott att traska runt i vår härliga natur.
Må väl / Eva

Högagärde sa...

Så härligt med blåsippor "mina" frös bort i snön för någon vecka sedan. Cool traktor.

Zinnia sa...

Att gå i skog och mark utan risk att halka på is eller pulsa i snö så skönt! Härligt med blåsippor. De och vitsipporna blommar numera även i Sundsvall. Blir intressant om Bosse vill bada i sommar. Min förra hund älskade varje pöl. Ren som lortig. Hav som sjö! Jag önskar dig en härlig vecka!Zinnia