söndag 8 april 2012

LÄNGTAR EFTER VARDAGEN

Snart är påsken över och det ska faktiskt bli jätteskönt! Först och främst beroende på att det varit ett uruselt påskväder med massor med snö och regn - tills idag då solen strålar, men det är fortfarande iskallt!!
En liten självsådd pyttepensé!
Sen beroende på att jag gillar ju lax, räkor, ägg, sill och sånt - men har man gallstensproblem så är det bara att försöka undvika det. Och det är inte alltid så lätt!
Det hela började faktiskt redan efter tisdagskvällen, då vi firade vår 51-årsdag med både lax och räkor. Sen låg jag till sängs i två dygn i ett gallstensanfall. Inte så kul!!
Här utanför matrumsfönstren stod tidigare den klippta forsytian som nu är flyttad till södersidan.
Nu ser det väldigt tomt och trist ut - vet inte riktigt vad jag ska hitta på här. Rabatter är dock inte att tänka på!
Jag hämtade mig naturligtvis och vi var sen på långfredagen till våra goda vänner i Kube. Där blev vi bjudna på en härlig middag. Det började med en hel förrättstallrik full med en massa godis, men mitt kokta ägg fick Rolle ta hand om - vilket han inte beklagade sig över precis!
Så här såg det ut i morse efter hundprommisen när solen sken, men det var -2 grader!
Efter det var det ugnstekt lax på grönsaksbädd med stekt potatis och en hemgjord asiatisk jättegod sås.
Lax är ju faktiskt typisk påskmat så jag hade varit lite orolig innan, men istället för att bara äta potatis och grönsaker med den goda såsen så fick jag Serranoskinka till. Vilket visade sig passa väldigt bra! Mums!!

Här ser man att jag ställt den lilla "konstiga" spaljén till höger nedanför altantrappan. Tänkte  ha en stor kruka på den med något kul klättrande som är skuggtåligt. Det är nämligen bara sol här på morgonen fram till 09.00 ungefär!
Men...det gick åt mycket av den goda laxen ändå, Rolle åt nämligen en trippelportion! *fniss* Till efterrätt fick vi en underbar fläderparfait - och dessutom fick vi både hemgjord flädersaft och hembakade bullar med oss hem. Rolle är galen i bullar, men eftersom vi inte dricker kaffe så bakar jag aldrig!
Här ser man att den lilla "överfarten" från gruset utmed väggen till grusrabatten med klotrobinia och två alunrot nästan är klar. Trampstenarna för gräsklipparen och gruset ligger på plats, nu ska det bara fyllas upp med det grövre gruset (se under robinian).  
Så långfredagskvällen avlöpte perfekt, men sen igår så blev det potatismos och kokt korv - vilket min galla tydligen inte gillar heller - så inatt hade jag återigen ont! Nu får det snart vara nog!!
Den enda påskprydnaden som jag har framme i år, en liten fågel som Knatten har gjort!
Problemet är att jag vill inte operera mig nu, den här årstiden! Jag har alldeles för mycket att göra i trädgården och på altanen!! Sen i maj kommer mina väninnor i två omgångar och så ska Rolle och jag förmodligen till fastlandet för att hämta lite växter och samtidigt ta en minisemester från trädgårdsjobbet. Alltså får jag skärpa till mig och verkligen tänka på vad jag stoppar i mig. Och som om inte gallproblemen vore nog så försöker jag ju gå ner i vikt också eftersom min överviktsoperation blev inställd. 
Man kanske skulle sluta äta helt och hållet......!?
  

13 kommentarer:

Anni sa...

Usch så jobbigt du har det din stackare! Och så retfullt det är med det fina soliga vädret ute - man kan tro att det är varmt och skönt också, men pytt som man bedrar sig!

Här insåg mellangrabben sin möjlighet och roffade åt sig samtliga strumpor, nu klarar han sig ett tag framöver ;-)

trädgårdsdrömmar sa...

Det där låter inte kul med en galla som strular.Man vill ju kunna äta det som man gillar.Hoppas den håller sig lugn så ni hinner göra de roliga sakerna som ni planerat.Kram

Anjas Hill sa...

Hej Susie!
Du hymlar inte.Du är rak.
Att sluta äta - jovisst blir man smal till slut...väldigt smal...annars kan man äta lite och lite oftare och på så sätt öka förbränningen....och promenader är inte helt fel heller.
Inte tror jag för ett ögonblick att du har hört detta förut...;)))!

Glad Påsk!

/Anja

Marie1 sa...

Usch vilken retande rubrik du har "Längtar till vardagen". Du din gamla pensionär =-) det är lätt för dig att säga. Skämt åsido. Jag läste alldeles nyss en blogg, där hon varit inne på en Galloperation. Och det hade gått så snabbt o smidigt, och hennes svärmor sa att på hennes tid var man sjukskriven 5-6 veckor. Jag ska leta mig fördärvad, o ge dig länken!! För så där kan du inte ha det, avstå från god påskmat, fy vad trist. Idag har jag haft 20 grader i solen, så jag o katterna har lapat sol helt underbart.
Kram på er, tur att Rolle fick lite bullar med hem.

Margot sa...

Jobbigt det låter med gallbesvär och att inte kunna äta det man vill!
Här ligger snön i luften nu och det är isande kallt, sååå tråkigt! För mig börjar jobbet igen på tisdag efter ett långt skönt lov!
Ha en fortsatt fin helg!

Ingrid sa...

Fy så jobbigt med gallstensbesvär. Hoppas att det inte kommer flera attacker nu!

Nu vill vi ha sol och varmt väder Susie, men det verkar som om vi får lugna oss ett tag till. Våren och vårvärmen kommer när den kommer!

Kram Ingrid

Rosor och ruiner sa...

Åh, din stackare, det där lät inte alls kul! Så hemskt att inte kunna unna sig och äta det man vill...Hoppas det blir bättre!

Evas Kvarnaro sa...

Man kanske skall korka igen både där uppe och där nere på kroppen.
Men vi är ju skapta att äta och att
sk... och vara glada att alla inte blev gjutna i samma form eller hur!
Jag är arg på min bullmage, ska börja banta på måndag,hm det har jag sagt ett antal år hi hi.
Har aldrig haft gallanfall och det är jag tacksam för.
Skör om dig, Må väl/ Eva

Ninne sa...

Nämen lilla Suss Inte ska du gå o dra med en såna stenar. Jag blev opererad 1999.. Hade "före jul""-kalas 18 o 19 dec.fick en fruktansvärd natt-In akut 20dec. kl.6 på morron. Spruta smärtlindr. o en paket Voltaren.Hem o kröp omkring på golv o låg lite i säng.In akut igen dag efter. Ultraljud konstatera stenarna. Fick ligga kvar till dan efter. Då blev det upp på sal i väntan på operation. Blev alltså op den 22 dec.Till OP kl.15oo Titthålsop. Uppe på sal igen 21.30 Sov natten. uppe kl 8oo d.23 dec. Tvätta av mig,bytte skjorta o åt smörgås o fil. kändes bara bra.. Gick en runda med min "dropphållare" vid 9-tiden o mötte min läkare i korridoren. Va?? Är du här uppe o går.? Ja, det är inget kul där inne, jag är ju moll allén- Alla har ju åkt hem för att fira jul o jag hör ju att Ni pratar här ute!!
Mår DU så bra?? Vill Du åka hem också?? Ja så klart!! Det fick droppa färdigt o kl 13 var jag hemma i min egen liggfåtölj.
Trött som en lus, men va då? Jag mådde bra!! Firade Julafton i lugnet med gubben..Sjukskriven till nyår-- jobbade 3 jan- Semester sen och åkte till Thailand den 5 jan. som förutbestämt. Firade min 60års dag där borta den 7 jan.Alltså se till o bli opererad fortast möjligt
Det är inte värre än så.!!
KRam Ninne

Anita sa...

Nej men stackare! Det låter verkligen inte kul. Men tror du ändå inte det är bäst att operera dig så fort som möjligt, så du slipper dina besvär? Hoppas i varje fall att du mår mycket bättre idag.

Kram
Anita

ormbunke sa...

Usch vad tråkigt med gallan och precis när man vill äta gott.Vad mycket som står och väntar i trädgården men det är inte kul när det är sånt här tråkigt väder. Här har vi inte sett solen på några dar och regnat har det gjort hela dan.
Hoppas det fins nått att äta för dig som inte ställer till problem. Kram. Anita

samson sa...

Inget kul med gallstenbesvär i dessa mattider
men ha det så bra ändå
maggan

Ölandsvindar sa...

Skjut inte upp det! Går det att fixa med titthål så börjar du känna dig som vanligt efter en vecka och är säkert helt återställd efter tre veckor. Jämför det med hur många dagar som går åt skogen när du har ont av din galla! Sen slipper du ha den där oron hängande över dig och kan äta en laxbit utan problem. Den här veckan ska jag försöka få tag på de nävor du rekommenderade och också hämta mina beställda gojibär.
Kram, kram
Kerstin