KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


fredag 20 april 2012

FÄRDIG TRAKTOR OCH OFÄRDIGT RUM

Idag har jag lovat Rolle att inte bara visa bilder på den "nya" gamla traktorn, utan också visa några bilder på den som han har helrenoverat. Så det är väl bäst att börja med det. Den är alltså helt klar, men då tycker han inte att det är nått kul längre med den. Han säger att det känns lite som ett antiklimax.....

Före...

Jag bara måste visa dom här bilderna, för han har varit så otroligt snäll mot mig senaste tiden. Det är så att man nästan kan misstänka att nått lurt är på gång. Men...han har ju faktiskt redan köpt en ny traktor att jobba med, så det kan inte vara det!

...under...
...och efter!
Igår t.ex. så kom han återigen hem med en blomma till mig - eller rättare sagt flera blommor!


Han var på ICA där dom hade ett specialerbjudande med den här buketten och eftersom han såg att den var i mina färger; limegrönt och lila, så kunde han inte låta bli!


Men nu tror ju jag att även han tyckte den var snygg, så det var nog inte bara det att det var mina färger. Dessutom var det vita rosor i den - och det var det i min brudbukett - så den var extra romantisk! Han gjorde sig till alltså!!


Annars ser det ut så här kul hos oss inne i vardagsrummet! Inte bara katastrof ute alltså!!
Det var ju så att när vi i höstas hade en vattenskada i badrummet (som är beläget bakom den bortre soffan) så kollades det noga med fuktmätare att fukten inte hade spritt sig in i vardagsrummet.  Ingen större risk trodde försäkringsbolagsmannen och hantverkarna, det är ju två olika hus som är hopbyggda.
Men...som sagt - det kollades!

Tyvärr visade det sig för en månad sen att parketten - som Rolle slipat, laserat och lackat grått för några år sen - hade slagit sig och det hade bildats stora sprickor utmed väggen. Så den "kollningen" ger jag inte mycket för. Det gick inte att åtgjärda parketten, utan golvet måste bytas ut helt och hållet.
Puh! Inte mer nu!!


Som tur var kunde vi komma överens med golvläggaren att han kommer på måndag/tisdag och så gör han klart golvet på en dag. Allt för att vi snabbt ska få in möblerna och ALLA prydnassaker fort igen!
Just nu har vi hela huset fullt överallt med pryttlar och sen ska vi också flytta ut två, mycket tunga, soffor och en extremt lång, men lätt, TV-hylla samt ett soffbord och ställa i matrummet.
Dessutom ska golvläggaren kunna ta sig in i rummet därifrån också!Men...man behöver inte tänka på att städa eller nått sånt just nu, så det är bara att njuta av regnvädret.
Vi ska dock ge oss iväg lite senare för att köpa fler kantsten. Vi "snodde" 35 stycken från framsidan för att göra den lilla överfarten för åkgräsklipparen bland stenarna på södersidan. Dom måste vi alltså köpa till + att vi tar några extra att ha i reserv! Dom är bra att ha och alltid går dom åt till något!!

7 kommentarer:

gunsan sa...

Vilken otur ni har med dessa vattenskador,Nog borde dom ha sett att det var skadat även där.Bra att ni får hjälp så snabbt.MVH

Ruben sa...

Det må jag då säga, inte kunde man tro, att det var samma traktor!!! Det blir säkert lika stor förändring inomhus när väl golvet är lagt (om jag känner dig rätt)! ;-)

Ha det gott!
/Ruben

Helén sa...

Åh, va surt med vattenskada, det tär på en. Men när allt är klart igen så blir man nöjd. Fina Tulpaner, gillar färgen jättemycket//Helen

Anita sa...

imponerande, både traktorn och blomsterbuketten. Men trist med vattenskadan. Tur i oturen att det ändå kommer att gå fort att få det nya golvet på plats.

Evas Kvarnaro sa...

Heja min "gubbe" blev nyfiken och kollade så fint han pysslar om den gamla traktorn. Härliga färger på
blomster.Trist med vattenskada
alltid är det nåt som bråkar.
Härligt med fågelsång till inlägg,
får höra med Maria hur man fixar
det,för jag älskar fågelsång.

Må väl/ Eva

Martina sa...

Eftersom jag är en obotlig romantiker så fastnar jag direkt för blommorna du har fått av din man:) Tänk vad omtänksam!

Hoppas att ni snabbt får iordning på det som är vattenskadat så att ni kan gå vidare och njuta av vardagen:)

Så fina tulpanerna är på sista bilden med de vita stenarna som bakgrund - gillar jag!

Ha det bra!
Kramizar!

Knatten sa...

Nä vad trist med vattenskador. Men tur ändå att Rolle håller humöret uppe med så fina "fjäske"-blommor. /Knatten