KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


måndag 5 mars 2012

VÅRTECKEN

Då var det alltså dags att visa upp sina VÅRTECKEN, men jag har ju inte några. Jo, jag såg några små gula botaniska krokus titta upp i "långrabatten" igår, där är det nämligen snöfritt, men...dom är väldigt bleka i färgen. Dessutom har dom inte slagit ut riktigt ännu så dom får vänta ett tag innan dom fotas. Istället tänkte jag visa dom två växter jag fick ersätta det mesta av min tidigare beställning från Esveld i Holland med.

 Jag hade ju beställt en hel del, bl.a. fem hortensior - av dom fick jag otroligt nog hela fyra stycken, men den vackraste fanns inte. Sen hade jag beställt en frilandshibiskus, den fanns inte heller. Det som jag blev mest ledsen för, en gulstammig STOR bambu får jag inte och inte heller den mörkt röda vädden.
Man blir faktiskt lite sur och väldigt besviken! Dom här två vintergröna sakerna kompletterade jag därför med - och dom finns för leverans fick jag nyss besked om. Otroligt!! :-)


Vintergrönt oxbär -  Cotoneaster lacteus

I lördags var jag och en väninna till Visby för ett föredrag om barrväxter och det är ju helt klart ett vårtecken! Vi började dock med att shoppa lite, jag kom hem med en kornblå handväska samt ett pyttelitet glasbord med fjärilar på.
Sen var det dags för träffen. Vi var totalt 4 (!) personer med Anders som höll föredraget! Men vi fyra hade i alla fall jättetrevligt!! Det är dock ganska dåligt av medlemmar i dom olika föreningarna att inte komma - det hade annonserats i lokalradion och i lokaltidningarna - när någon av oss lagt ner en massa tid och jobb. Så nu har vi bestämt att i framtiden endast "järngänget" ska träffas och då helt privat. Då kan man snacka, bläddra i böcker och fråga om vad man vill. Samt äta en god lunch tillsammans och slippa tidspressen.

Brokbladig järnek - Ilex aquifolium `Maderensis Variegata´
 Sen var det en jättekall söndag, men det som var absolut jobbigast igår var det här med den "förstörda trädgården". Vi har ju fått huset omdränerat efter fuktproblem, så runt huset är det c:a 5 meter knölig leråker. Som tur var hade jag inte alltför många växter utmed huset - har ju lärt mig under åren - men en del fanns ju. Dom flesta är alltså borttagna, men några är också jordslagna. Det helt nerklippta blåregnet, en bollformad forsytia och det enorma elefantgräset.
Det har ju varit - och är - en massa snö här hos oss, så problemet har liksom inte varit direkt aktuell tidigare i år att oroa sig. Dräneringen blev klar dagen innan snön kom och har täckt jorden sen dess. Sen igår morse så gick jag en runda och upptäckte att snön smält bort helt på södersidan. Och fy faaan vad det såg ut!
Jag blev så fruktansvärt ledsen att jag faktiskt grät en skvätt!!
Nyplanering av trädgårdssidan nedanför södergaveln.
Rolle var dock mycket förstående och lovade att han ska ta hand om allt grovjobb som att plana ut och så i gräs på fram och baksidan där det inte ska planteras något. Vi pratade också en massa om det här och då kom han med en del friska förslag på vad vi skulle kunna göra med södersidan.
Så efter mycket om och men började jag planera lite (ett riktigt vårtecken), jag kände mig tvungen - men sen fick jag en liten snilleblixt igår kväll (se skissen ovan) så nu är jag glad igen!  Och precis som min kära kloka gubbe sa;
-"När allt är klart kommer du att säga att det blev mycket bättre än innan dräneringsgrävningen och vara glad och tacksam för den!"

9 kommentarer:

Kamilla sa...

Vilket härligt vårtecken!!
Och så tråkigt med leråkern, jag vet hur det är!-99 grävde vi och dränerade runt huset och många blommor och buskar rök då :(
skönt att du får hjälp med grovjobbet, det är ju det som är tråkigast ;) Skissen ser toppen ut! Har du gjort den i Photoshop?

Anna Vattenkanna sa...

Din gubbe är klok och han har med all säkerhet rätt, du kommer att bli så nöjd. Upp med hakan Susie.

Visst är det bara så tråkigt när föreningar fixar aktiviteter och sedan blir det nästan noll uppslutning. Ni gör helt rätt i att ordna egna privata träffar! Så kan de andra sitta där i sina stugor och fundera på vad det var som hände...

Kram

gunsan sa...

Jag tror också att din man har rätt.Men visst blir man ledsen när det ser så där ut runt huset.Skönt att du fick tillbaka din förtröstan och kom på bra tips hur det ska bli.Kram

ormbunke sa...

Vad bra att du fick upp humöret igen. Planeringen är ju det bästa som finns men det är ju inte alltid det blir som tänkt sig apropå dina växter som inte fanns. Men du hittar säkert på nya lösningar.
I dag har jag kommit en bit på väg med att börja plantera om en del växter.Ha de gott. Kram. Anita.

Charlotta sa...

Att komma igång med planeringen för högsäsong är ju ett vårtecken i sig, ett mycket kreativt sådant. :)

Viveka på Humlebacken sa...

Hoppas verkligen att det blir så, att allt blir bättre sedan! Kul med tecken från Gotland. Skäms för att säga att jag aldrig varit där. Får nog ta en tur snart. Kul att du vill vara med.

blommor och kvistar sa...

det låter som om du har en gubbe som förstår sig på kvinnfolk! just sådär är det, man sjunker djupt ner i depression då man först ser hur det ser ut, men så småningom kommer ideerna rusande och sist och slutligen brukar det ju bli bättre än det var förut! =)
din skiss lovar för ett mycket intressant projekt och får du hjälp med 'skitjobbet' är det ju toppen =)
kram
susanne

Martina sa...

Har inga vårtecken i trädgården än, mer än att snön äntligen är borta. Men jag kom just på att ett vårtecken är ju när man börjar tänka på trädgården och att kanske gå och "puffa" runt lite och plocka bort lite nertrillade grenar från träden, eller att bara gå runt och kolla hur den har överlevt vintern. Har ett rosprojekt som ska bli av i år:) Det ska bli kul att fundera lite omkring det:)

Kramizar!

Anki sa...

Det var väl inte några dåliga vårtecken det här :)
Tråkigt när man ser "eländet" efter att det grävts runt huset, men som sagt, din man verkar ju förstå dig och har nog rätt i att det kan bli ännu bättre när det blir klart!
Lycka till med alla nya växterna!