KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.


Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.


Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


onsdag 7 mars 2012

LITE "SMÅPIMPNING"

Våren är nog här i alla fall! Solen har strålat från en klarblå himmel en 3-4 dagar, men det har varit riktigt ruggigt kallt så snön på tomten har inte smält bort. Men...isen på infarten har börjat försvinna, så det blir nog snart vår. Dessutom säger min lokala väderkarta att det ska bli betydligt varmare till helgen och då.....

Men så här ser det alltså ut nu på baksidan, fotat från altanen. Där var jag nämligen ute igår med lite nya "pimpgrejor". Ja, alltså sånt som ska få vara med där nu när jag byter färgsättning från lila, turkos och mörkt grönt till svart, rött, orange och gult!


Det här lilla rullbordet med avtagbar bricka fick jag av mina vänner för många, många år sen i födelsedagspresent när jag fyllde 35. Det har legat nerplockat i trädgårdsboden sen vi flyttade hit, men nu kommer det till användning igen. OK, det har väl slagit sig en aning, men det är ju faktiskt utomhus....


Sen hade vi en reklamalmanacka helt i plast (praktiskt utomhus) med justerbara data på firman på 70-talet. Har inte kunnat göra mig av med den, för det är något speciellt med den!


Min väninna, keramikern Ulla i Västerhaninge, gjorde en stor väggkruka åt mig när jag bodde i Älvsjö. På den tiden bodde vi i ett gult tegelhus med bruna detaljer, fast redan då gillade vi svart, så krukan var svart med ljusbrunt och beige. Passade dock inte alls här, så dom sista åren har den också legat i trädgårdsboden. Härom dagen så målade jag därför det bruna/beiga rött istället och det blev väldans bra - men vad för växt ska jag ha i den sen. Kanske en illröd pelargon!?


En av alla ljuslyktor som står ute hela året fick naturligtvis ett stort rött värmeljus!


Det pyttelilla skåpet från systembolaget (som var rött från början, men som jag målat om svart) vars glas ska "krossas vid behov" (det ska stå en vinflaska/spritflaska där) fick en ny vas i rött, orange, gult och grönt och så ett par stora röda blommor. En avflyttningspresent från våra f.d. grannar när vi flyttade hit!


Så här ser det alltså ut nedanför den smala delen av altanen (och här ser man krukan på väggen). Hela den här sidan är uppgrävd, så det är rätt skönt med snön! Trodde faktiskt aldrig jag skulle säga det!! *fniss*

Som ni förstår av ovanstående "pimpgrejor" så vill jag sätta igång nu med resten. Hänga upp trådgardinerna (fast först lösa uppsättningsproblemet - taket dom ska hänga från sluttar), ställa ut alla möbler (samt ev. lasera/olja en del), lägga på dom nyklädda dynorna, alla kuddarna samt plädarna. Ställa ut krukor och fylla med roliga växter och dekorationer. 
Ja, ni vet ju hur det är själva, det är svårt att vänta när man har nått kul framför sig - och jag är inte känd för något stort tålamod precis!


8 kommentarer:

Malin Hansson sa...

Men, vad snö ni ännu har!! Här ute på sudret är det helt borta, bara lite rester efter någon snöhög kanske...har sett vintergäck, krokus,knoppar av kärleksört i jorden börjar sticka upp och så har vi sett den första blåsippan :))

Anonym sa...

Beautiful makeover, I like it!

Kisses.

Rosor och ruiner sa...

jaså ni har så mycket snö där söderöver, här är det faktiskt snöfritt i trädgården. Men kallt *burr* vad man fryser...
FÖrstår att du är ivrig, vet precis hur det är =)

Oljekritan sa...

Förstår jag helt, att du vill pimpa med de där fina sakerna..kommer bli mycket fint till erat fina hus...sen sen sen,men nu är det kallt ja...tyvärr..kram

Ölandsvindar sa...

JA visst ligger man i startgroparna (haha dum liknelse, då kommer jag inte upp så snabbt) Nu vill man sätta igång fast förståndet säger att det är bättre att vänta några veckor till. Är det så kort tid kvar till påsk! Himmel! Hur ska jag hinna sy några stygn på min påsklöpare i år också? (har hållit på med det i snart tio år så framåt 2020 är den nog klar)
Kram
Kerstin

FotopunktMis/Maria Thorbjörnsson sa...

Härliga du..själv brukar jag komma till skott någon gång i april..måste först få första koppen kaffe ute..sen kan jag komma igång..ps snön har fallit tung här i natt ds..så mitt vårhumör har har inte blivit bättre..ha det..Maria

Högagärde sa...

Nu kliar det verkligen i fingraran att få börja lite. Jag hade tänkt plantera en pencé med det var lite för fruset i kruka. Suck.

TrädgårdsPrinsessan - Annika sa...

Härligt och kul att se dina pimpgrejer! :-) Roligt med allt det röda i det gråvita vädret!

Ha det gott!
Annika