KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


tisdag 13 mars 2012

BLOMMOR, MAT OCH FJÄRIL

Eftersom vi inte haft några vårblommor att visa, så har jag inte skrivit nått på ett tag. Men nu kan jag i alla fall visa hela två sorter! Wow!!
Den första är trollhasseln (Hamamelis x intermidia `Aphrodite´) som jag köpte hos Boel på Öland för två år sen. Det är alltså andra året den blommar - och jag är lite sugen på att köpa några andra namnsorter i gult och rödorange. Men inte i år, har alldeles för mycket att pyssla med!
Det andra är dom pyttesmå botaniska ljusgula krokusar som jag köpte genom Trädgårdsamatörerna andra året vi bodde här. Det är några år sen det!
För några dagar sen var dom bara fem, men nu är det en hel grupp. Tyvärr kan jag inte gå ut i trädgården utan att bylta på mig stövlarna (det är så lerigt), så den här bilden är tagen från köksfönstret. Ser du hur "kul" det ser ut i långrabatten innan jag rensat!

Att jag inte har tid att klä om mig och rusa ut beror på att ikväll kommer våra vänner hit för en "vardagsmiddag". Ja, jag har faktiskt varnat dom! Det blir ingen lyxmiddag ikväll inte!!
Det blir Hermans Låda (den som syns på bilden och snart ska sättas in i ugnen) med sallad och sen blir det bara några glasskulor med mandelbiskvier till efterrätt. 
Det är Rolle som beställt Hermans för han tycker den är så vansinnigt god. Jag vet dock att dom andra fyra gillar den lådan också, eftersom jag har bjudit på den förr! Fast nu var det några år sen!!
Allt är klart och förberett, det är bara grönsakerna som ska skäras upp och blandas. Två dressingar till salladen har jag också vispat ihop. En dill & senapsdressing enligt min mammas recept och så min favorit; olivolja, maltvinäger, krossad mager fetaost, salt & peppar. Fast det blir väl bara jag som äter av den! *fniss*


Den här lilla rackaren hittade Rolle på vår ingång igår. Eftersom det var skuggigt och kallt tog Rolle (den enormt stora djurvännen) försiktigt upp den och bar ut den till solen på altanen. Då fällde den direkt ut vingarna och flög - utan att ens tacka!

8 kommentarer:

Anna Vattenkanna sa...

Hamamelis är en finfin vårbuske tycker jag och det finns ju så många olika sortnamn att välja bland.

Men vaddå Hermans låda... jättegod vardagsrätt och så skriver du inte vad du har i!!! Själv lider jag av tillfällig inte-kunna-komma-på-vad-vi-ska-ha-till-middag-sjuka så alla tips mottages tacksamt.

Hoppas att kvällen blir trevlig i goda vänners lag, kram

Knatten sa...

Å fy, jag backade snabbt när fjärilen kom...
Fast den där goda lådan får du gärna bjuda på. Iallafall receptet för här är sån torka när det gäller matlagning. /Knatten

Rosor och ruiner sa...

*hihi* jag tänkte på Knatten när jag såg fjärilen, vet att hon avskyr dessa små ljuva varelser =)
Säger som Anna, inte säga vad som är i! Herman ligger ju knappast i antar jag...=) Recept!

Oljekritan sa...

Trevligt det låter med vänner på middag..och pömsig fjäril..vingad syns på Gotland...kram kram

Högagärde sa...

Så kul med en buske som blommar tidigt. Allt som gör växtåret lite längre är ju tacksamt.

Helena sa...

Ja nog undrar jag vad som finns i Hermans låda?Berätta så jag kan "herma" fniss
KRAM från mig!

Jord under naglarna sa...

Vilken lycka att hitta så fina vårtecken! Liiite avundsjuk är jag allt. :)

Jag tycker det låter som en riktigt bra middag med efterrätt till och med!

Berså sa...

Åh, fina fjärilen...vilket härligt vårtecken !!!