KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


lördag 25 februari 2012

VÅREN ÄR HÄR!

Idag när vi var ute och åkte - och letade efter nått fint ställe man kunde ta en hundprommis på - så skådade mitt högra öga helt plötsligt något gult utmed en ladugårdsvägg!


Rolle vände genast  bilen och vi åkte tillbaka. Kunde det verkligen vara det första vårtecknet!?


Jodå, det var en massa vintergäck som blommade. Helt otroligt!


När vi sen kom fram till Vallhagar, ett gammalt fornlämningsområde (se nedan) som vi brukar promenera i och runt ganska ofta, så var det helt underbart. Nästan ingen snö kvar alls - det är ju öppet - och ganska så upptorkat, så där kunde vi trava runt en stund och Santos njöt av att få springa helt fritt. Fast han var lite busig eftersom han såg oss och då tycker han att han inte behöver gå bredvid oss. Men...han lär sig nog med tiden.

Wikipedia; Vallhagar ligger i Fröjels socken på Gotland. Det är ett stort, naturskönt fornlämningsområde. Redan år 1912 förvärvade Föreningen Gotlands fornvänner det cirka 500 meter långa och 150-250 meter breda området för att skydda det för framtiden. Här har sedan dess ett flertal stora huskomplex undersökts arkeologiskt. Åren 1946-1950 skedde utgrävningarna under Mårten Stenbergers ledning. Den forntida bebyggelsen omfattade 5-6 gårdar med totalt 24 husgrunder. Fem hus av dessa har bedömts ha bostadsfunktion. Samtliga gårdar har varit brukade samtidigt, från äldre romersk järnålder, men bebyggelsen verkar hastigt ha upphört någon gång på 500-talet, ett fenomen som iakttagits också på andra forntida bebyggelseplatser på Gotland. Stenberger var en anhängare av en på den tiden populär kaosteori, som innebar att Öland och Gotland blivit invaderat av en främmande styrka. Denna teori saknar dock anhängare idag
Det var alltså inte lätt att få den lille busen med på bild, vilken ovanstående visar. Men...i Podengo-rasklubbens medlemstidning talades det om att Santos hade blivit näst bäst i Best in Show  i föreningens rastävling (det var en tik som vann) och han hade utmärkt sig med att ha "bästa rörelser", "bästa huvud" samt "bästa svans" så ni ska titta och njuta av min stilstudie! *FNISS*
Efter prommisen åkte vi hem och tittade på ett Nascar race som jag spelat in på natten. Det var ett Truckrace på Daytona, alltså inte det riktiga Daytona 500 det går i morgon kväll, men det var kul att se det med. Min favorit i den stora serien Sprint Cup, är Dale Earnhardt JR med bil nr 88. Vet inte varför, men hans far var en ännu större favorit (bil nr 3) men körde tyvärr ihjäl sig för ett antal år sen.
Därefter åt vi Susies Laxknyten, med risotto & kokt potatis samt vitt vin. Mums!
Ikväll har jag tittat på Melodifestivalen, utan större glädje, där jag höll på Danny (fast In the Club förra året var bättre) och det gick ju bra. Glad blev jag också för att Perelli-damen inte gick vidare. Rena spektaklet!


GOD NATT

7 kommentarer:

blommor och kvistar sa...

oj vad underbart med vintergäcken!! här bara vräker det ner snö och vad jag har förstått på fb inläggen snöar det hemma åxå, blää säger jag, skulle få smälta bort nu ren!
ha en bra söndag, susie!

susanne

Skaparglädje sa...

Jag planterade vintergäck i min trädgård förra våren, de syns inte till än, men det kanske dröjer något år innan de blommar. Åh, vad vi älskar de första vårblommorna.
Kram!

Vittran sa...

Härligt med vårtecken.
Här har det varit kallt i natt så det var frost. Isen ligger kvar på sjön så våren är inte här på riktigt än.
Kul med en pigg hund.
Olyckan som du nämner såg jag även om jag inte brukar titta på Nascar. Men just då tittade jag.
Melodifestivalen tittar jag inte på längre, har tröttnat.
Trevlig söndag!!!!!!!!

Helén sa...

Underbart med en liten gul plätt sådär, då är våren här. Tror att ni ligger före oss, en bra bit före:(//Helen

Rosor och ruiner sa...

Härligt med vårtecken!
Nej du, nåt resultat har vi inte ännu, här skyndar vi långsamt och nästa middag är i slutet på mars och sen är det ännu en till, vi får ju inte slita ut oss =) Nej, men sista middan blir ute i Gnisvärd med övernattning, och eftersom vi skall ha valpar om nån vecka, så måste dom ha blivit "stora" och flyttat innan vi kan åka iväg över natten. Så vi får tålmodigt vänta på resultatet! Men jag skall meddela dig det sen när det är klart!

♥ Hannele på Hisingen sa...

Underbart, nu är det dags....

Högagärde sa...

Å, vad det är härligt med vårens allra första. Det känns ovanligt tidigt.