KOMMENTAR

VIKTIGT!!!
Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!fredag 17 februari 2012

HUR VI...(eller "Utskämda på radion")

Efter det vi bott här nere ett år så var det ett informationsprogram på lokalradion om husköp. Man fick bl.a. ringa in och ställa frågor. Den mäklare som satt med i studion var vår mäklares son. 
Han hade året innan jobbat i Stockholm och hade därför fått ta hand om husförsäljningen i Älvsjö när vi sålde innan vi flyttade ner hit. (8 månader efter husköpet här, det tog lite tid att ordna allt med firman.) 
Alltså lyssnade vi lite extra noga!


Rätt som det är så ringer en mycket ilsken man från fastlandet och frågar om det får gå till hur som helst vid en husförsäljning!? Han berättade att han hade råkat ut för att han blivit lovad ett hus och sen så hade säljaren helt plötsligt hoppat av.
  
Anledningen var enligt mannen att säljaren hade fått en massa pengar svart av en familj från Stockholm som kunde konsten att ”köra över andra ärliga människor”! Han var mycket förgrymmad och ganska otrevlig, så både den som höll i programmet och mäklaren försökte lugna ner honom – utan framgång!


Mitt i sina arga haranger så talade han om namnet på fastigheten det gällde - Stjärnarve - och var den låg. Då som först fattade vi att det var vårt hus han pratade om och att det var ”smålänningen”!


Det roliga var att mäklaren i studion hade inte en aning om vad han pratade om. Det var ju hans pappa som skött våra affärer här på Gotland. Dessutom visste han ju inte att den som i verkligheten försökt få lite fördelar var ”smålänningen” som erbjudit vår husägare 25.000:- svart för att hålla huset i ett halvår.

 

Att han också getts möjlighet att höja sitt bud talade ”smålänningen” inte om, utan sa bara att han blivit lurad på huset på ett felaktigt sätt. När mäklaren försiktigt försökte förklara att det är helt fritt för säljaren att bestämma vem som ska köpa hans fastighet, då blev han så förbannad att han slängde på luren.


När jag några veckor senare träffade jag båda mäklarna på stan i Visby, så berättade jag att vi hört programmet och det kändes väldigt pinsamt att man inte kunnat försvara sig. Dom skrattade bara och sa att ingen förstod att det var vi och att dom få som visste det tyckte ”smålänningen” var en mycket konstig prick. Det var ju han som ville betala ”svarta pengar”, inte vi! Så fastigheten hade helt klart hamnat hos rätt personer!!

Och jag höll ju förstås med.  Men...alla i den småländska familjen var naturligtvis väldigt besvikna att dom inte lyckades köpa vår fastighet i Stjärnarve efter att ha varit helt inställda på det. Och det var helt klart skälet till den otroliga ilskan. Numera är också alla våra grannar mycket tacksamma för att det inte blev den koleriske smålänningen och hans familj som flyttade hit!

5 kommentarer:

Anna Vattenkanna sa...

Som det kan bli :-) Alltid finns det någon som ska vara besvärlig... och inte var det ju ni!

Så härliga blommor du bjuder på idag. Behövs för det är gråmulet och småregnigt men trots allt plusgrader så jag klagar inte.

Kram

Margot sa...

Tänk att det finns folk till allt:)) Förstår att grannarna är glada över att det blev ni som flyttade in på Stjärnarve!
Så vackra blombilder, dagliljan är ljuvlig! Nu längtar jag verkligen efter att snön ska försvinna snart!
Ha en trevlig helg!
Kram

Helens trädgård sa...

Jösses, vilken tur att du lyssnade på radion och fick höra det.
Vissa människor kan verkligen inte 'uppföra' sig ordentligt.
Tur att ni fick köpa huset och förstår att grannarna är glada över det.

Härliga rosafärgade växter!

Trevlig helg!

Ölandsvindar sa...

När vi köpte vårt hus här fick vi veta av säljaren (som vi kände) att det var många runtomkring som ville köpa huset och han hade väl gett ett och annat vagt löfte om ev köp. Det kändes lite obehagligt till att börja med. Någon sa att "vi förstod att vi inte fick köpa när han sa att han skulle sälja till åretruntboende". Det är den enda kommentaren vi har fått. Men vilken otrevlig man den där smålänningen. Förstår att grannarna är glada att ni kom istället. Vilka vackra bilder du visar idag!
Kram
Kerstin

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Jisses vilken historia.... Vilka människor det finns.

Vilka helt underbara färger och blommor du bjuder på. Tack för den färgboosten!!!

Det var helt klart svårt att hålla sig från att slänga kläder och annat för att packa med sig växter istället :-)))

Kram
Charlotte