torsdag 2 februari 2012

HEUCHERAINKÖP

Idag hade jag tänk börja med att fota en eller ett par delar av trädgården och sen följa dom under resten av året. Men herregud vad kallt det är, inte 17 kan man ta av sig vantarna nu och börja ta bilder utomhus inte. Alltså får det vänta lite!
`Kassandra´
Ni som följt min blogg vet kanske att jag är väldigt förtjust i alunrot och har en massa olika sorter. Det var t.o.m. det enda jag köpte med mig hem på fastlandssemestern förra året.
`Shanghai´


Alunrot växer väldigt bra här hos oss. Dom gillar sol och torr jord och t.o.m. dom gula sorterna överlever vintern. Alltså tänkte jag komplettera med lite fler roliga sorter, men..... Nu var det ju en artikel om alunrot i sista "Allt om Trädgård" så jag förstod att det gällde att hänga på, för nu skall väl alla ha Heuchera!

`Berrie Smoothie´

Fast jag köper ju inte mina från dom ställen som rekommenderades i tidningen, utan från den som har störst sortiment här i Sverige; Tuijas Växter utanför Olofström. 

`Blackout´
Alltså gick jag omgående igenom vad jag ville ha. Nu har jag ju redan en hel del, så jag var endast ute efter lite mer ovanliga namnsorter. Men...allt jag ville ha fanns inte, jag hade alltså rätt i att vara orolig, en hel del hade redan tagit slut. Men det blev i alla fall dom här!

`Electra´
Som ni kanske också känner till är jag också enormt förtjust i gulbladiga växter, så den här ovan kunde jag inte motstå. Jag beställde t,.o.m. 3 plantor för säkerhets skull.

`Autumn leaves´

Den här grönbladiga med jättevackra röda blommor, föll jag också pladask för. För titta på bilden nedan hur otroligt vackra blad den får på hösten!

`Autumn Leaves´ i höstfärg!

Så trots det hemska vintervädret behöver man inte känna sig helt utan  trädgårdsglädje, det är ju nu man har tid att fundera och planera! Underbart!!

Susie

15 kommentarer:

Anna Vattenkanna sa...

Jaha... då satt man och dreglade över tangentbordet. Jag är ju också svag för vackra bladväxter och heuchera är en favorit även här. Sååå många snyggingar och den där sista höstblad var ju formidabel. De andra också... nu väcktes mitt ha-begär ordentligt, haha.

kram

Kristina Bonander sa...

Hej Susie,
Det var länge sedan jag var inne på din blogg; och nu är det nytt spännande utseende igen. Snygg!
Själv har jag haft fullt upp med en krasslig gammal mamma, totalreparation av köket och massor med jobb.
Gillar ditt inlägg om heuchera. Helt otroligt vad många sorter som har dykt upp i handeln på sistone. När jag var barn fanns EN sort som vi kallade alunrot med rosaröda blommor. Men med de här underbara färgkombinationerna på bladen behövs ju ett lite roligare namn är alunrot. Det blir liksom lite mer exklusivt att använda latin. Och det är den här växten värd. Tycker den är otroligt användbar.
Ha det gott
Kristina

Jutis sa...

Wow! Helt underbara! Önskar så att alunrot ville trivas hos mig. Har försökt gånger flera, men aldrig lyckats. Dessa läckerbitar gör ju att jag mycket väl kan tänka mig testa igen :)

Rosor och ruiner sa...

oj, har din trädgårdssäsong allt börjat! Jag som nästan glömt att jag har en trädgård...lägger helt av så här års för att bli sugen igen och helt "insnöad" när det väl beger sig. Nu är man ju insnöad med bokstavligt =)
Men nu blev jag lite sugen igen, skall in och kolla på den där sidan du gav tips om, har ju fått upp ögonen för heuchera för nåt år sen och man vill ju bara ha fler!

Anna Vattenkanna sa...

Jag igen... det blev en Heuchera 'Peach Flambe' som jag absolut behöver :-), beställde den precis + lite annats mått och gott också. Som det kan bli...

Kram

Anonym sa...

Beautiful new headre and great photos and colors dear Susie!

Greetings from cold Croatia! :)

Unknown sa...

det bästa med alunroten är att den har färger för att passa in var som helst i vilken som helst trädgård!
grattis till två år!
trevlig helg, susie!
susane

Ölandsvindar sa...

JAg gillar också alunrot men vet inte riktigt var jag ska sätta dem. Ska nog prova med några "vanliga" i sommar. Funkar det så kan jag utöka med lite häftiga sorter.
Kram
Kerstin

trädgårdsdrömmar sa...

Det var många fina du beställt.Har köpt av henne en gång.Och fick fina plantor.Har massor med olika alunrot i trädgården.Gillar dom för det gör inte sniglarna.Kram

Anette sa...

Tror det finns hur många som helst att välja på. Inte en sort kände jag igen! Fast fina var dom allihop. /Anette

ormbunke sa...

Vad härligt det är att börja planera. Behöver också komplettera med lite mer Heucherainköp. Den översta liknar en som jag har som heter marmelade.Nu har du ju större trädgård än mej så det blir inte så många.Önskar dig en trevlig helg.
Ni har väl fått en en hel del snö så hur går det för Santos i snön. Kram Anita

Marie1 sa...

Tjusigt! Jag älskar oxå Alunrot, men har bara tre varianter hittills. Så har jag ju en betydligt mindre yta att odla på. Jag har den ursprungliga med gröna blad o röda blommor du vet. samt två som jag tror heter coffee, och cream, vackra som tusan.

Martina sa...

Har också Alunrot fast BARA en sort och den har jag fått av min mamma som har haft dem i många år.
Fina foton!

samson sa...

Aunrot är såååååååååååå läcker
ha det så gott
maggan

Helens trädgård sa...

Jösses så många olika läckerbitar du visar av Heuchera.
Ja, bladverket är ju fantastiskt vackert och många sorter har ju även vackra blommor.

Snygg design du har på bloggen. Grattis även till 2 år som bloggare.
Tiden går verkligen fort.

Kallt?
Ja, hos mig var det -33º i morse men nu bara -30º ;=)

Trevlig helg!