KOMMENTAR

VIKTIGT!!!
Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!måndag 13 februari 2012

HUR VI.....Del 2

Den andra dagen på Gotland fortsatte vi nordost, först för att hälsa på ett par avlägsna släktingar som har sommarställe här. Därefter tog vi oss till raukområdet Folhammar ovanför Ljugarn där vi skulle rasta Penny som fick gå lös eftersom det inte fanns en människa i närheten.

Raukområde
Efter en stund såg vi dock en hund, en liten Lancashire Heeler (!), som sprang en bit bort på parkering.

Först trodde vi naturligtvis att det var Penny som smitit iväg, men så upptäckte vi att så var det inte. Det var en liten hane som kom fram till oss och var mycket intresserad av Penny – hon hade precis löpt! 

Strax efter kom hans husse & matte och dom var precis som oss turister på ön. Det är inte ofta man ser heelers, så det blev ju en massa trevligt hundsnack!

Vi fortsatte sen upp till norra delen av ön, där vi faktiskt råkade ut för den enda otrevliga gotlänningen på hela ön! Vi hade tänkt bo på motellet i Fårösund och jag ringde och kollade om det skulle gå bra med hund - som tur var - och fick ett mycket otrevligt, obehagligt och elakt svar.


Istället hyrde vi en lägenhet i Valleviken (vi hade varit förståndiga och tagit med oss sängkläder för säkerhets skull). Där kunde vi titta på F1-race på eftermiddagen, laga lite inköpta godsaker till middag (då fanns det ingen gourmet-restarang i närheten), dricka gott vin och njuta av tystnaden och frånvaron av folk under kvällsprommisen nere vid havet!


Den 3:e dagen tog vi oss neråt Visby, som vi bara åkte förbi. Istället fortsatte vi vidare ned till Tofta där vi bodde två nätter på ett underbart hotell i egen bungalow. Hotellet hade då en fantastisk restaurang och där åt vi nog den godaste biffen vi någonsin ätit och drack ett fantastiskt vin till.

Lunch i Ängmansviken

Att det smakade så bra kan ju förstås ha berott på att vi satt ute för Pennys skull (hon låg inlindad i en filt bredvid mig), det var ganska kyligt men den gotlandsinspirerade maten var smakrik och varm, miljön helt fantastisk och sällskapet (alltså gubben min) jättetrevligt.
Vi var faktiskt så imponerade av Gotland och av gotlänningarna redan då att vi hela tiden pratade om att hit ville vi åka igen!

Den 4:e dagen spenderades med att åka runt till dom få sevärdheter på min lista vi inte hunnit med tidigare; bl.a. Lojsta Slott, Katthammarsvik med omnejd och så ”cykelvägen” utmed östra kusten. Jag hade hört att vägen skulle vara väldigt vacker, dock i ganska dåligt skick med massor av gropar - men det uppvägdes av det helt fantastiska natursceneriet! Tillhör fortfarande en av favoritvägarna här!!

Katthammarsvik
Det hade regnat på natten (annars hade vi strålande sol hela tiden) så dom här väggroparna var fyllda med vatten. På ett ställe var det dock inte en grop utan en stor sjö. Så det slutade med att vi fick gå ur bilen och kasta sten i gropen för att se hur djupt det var och exakt var vi kunde åka igenom gropen!

Molnen drar bort utanför Katthammarsvik.

Men…..lite spänning måste det ju vara på en semester, det bidrar ju till att höja välbefinnandet! *fniss*

FORTSÄTTNING FÖLJER!


7 kommentarer:

Om mig: sa...

Åh, vilken härlig tripp....ser fram emot del 3:)//Helen

Knatten sa...

Vilka riktigt härliga bilder, sommar och sol och semester. Vad jag längtar!!! /Knatten

samson sa...

kul läsning
ha det så gott
maggan

Marie1 sa...

Jättemysig läsning! Du skildrar på et sätt som tilltalar mig... Och det är så roligt att se en ung Penny också, fina voffsan. Ni har ett rikt liv tillsammans, du o Rolle. Ni fixar liksom allt, upp och nedgång. Stor kram till er och Santos. Jag blir så glad av er!!

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Roligt att läsa om hur ni "upptäckte" Gotland innan ni flyttade dit.
Ha det gott. Kram, Ingela

Ölandsvindar sa...

Ja, vi var också väldigt sugna på Gotland men så småningom blev det Öland istället. Lika fint tyckte vi och lite lättare med bro över till fastlandet.
Kram
Kerstin

Kristina Bonander sa...

Börjar verkligen förstå varför ni valde att stanna kvar. Underbara vallmo och blåeld (?) på bilden.
Nu till del 3....