KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


lördag 14 januari 2012

UPPGRÄVD TRÄDGÅRD

Inatt så har ett vitt skylande täcke av snö lagt sig över vår kraftigt sårade trädgård. Man kan verkligen säga   "att inget ont som inte har något gott med sig" i det här fallet, för snö är ju inget jag längtat efter precis. Men...eftersom det just nu inte ser så kul ut i trädgården precis, så var det ju ganska bra timing! 

HUSDRÄNERINGEN


Dom som vill se kommentarerna till bilderna - klicka på den lilla rutan nere till vänster, eller på den stora pilen i slutet på visningen!

Som synes blir det mycket att ta hand om i vår innan trädgården är presentativ igen, så någon trädgårdsvisning på försommaren är inte att tänka på.
Samtidigt kan det ju vara kul att man fick nått nytt att sätta tänderna i (detta är alltså ironi), eftersom jag i höstas sa till Rolle att nu får det inte bli mer på "innertomten". Nu skulle vi äntligen få tid att ägna oss åt "yttertomten"! Ha, ha - skrattade djävulen!!


Men...det finns ju för det mesta ljusglimtar i tråkigheterna, så det är bara att skjuta ifrån sig grämelsen över att en massa jobb och en massa växter nu är bortgrävda!


T.ex. hade vi en liten trevlig middag igår för några vänner och till min stora förvåning så hade Rolle dukat när jag kom hem efter att ha varit och handlat. Han hade alltså alldeles själv valt tallrikar och servetter och ljusfärger - helt otroligt! Första gången i hans liv!!


En av damerna hade lämnat sin kasse och väska PÅ GOLVET i hallen. Får man absolut inte göra när man besöker folk med hund! Det är ju så att den kan ligga nått gott i dom, alltså måste dom undersökas noga!!
Kvällen var dock mycket trevlig och maten väldigt lyckad; Vi började med champagne som välkomsdrink samt sedan flarn med tomat, zucchini och ost/fetaost som förrätt.
Därefter blev det råstekt potatis med mörad fläskytterfilé i grönpepparsås samt rött vin, öl och vatten.
 Till efterrätt hade jag gjort en ananaspaj med en kula vaniljglass m. polkagrisar och en med vaniljglass m. granatäpplefrön och så serverade jag min hemgjorda slånbärslikör.
Alla åt mycket och tyckte det var gott, men jag hade också noga valt mat efter gästerna. Det var ju gamla bekanta vilket gör det hela väldigt lätt - man vet ju vad dom gillar och inte gillar!

Idag är det nästan storm, men snöandet är mycket sporadiskt så vi ska nog ge oss ut en sväng lite senare. Rolle vill åka och titta på en liten traktor som är till salu!

TREVLIG HELG

6 kommentarer:

gunsan sa...

Nu ser det ut som ni fått en å på tomten.Så mycket vatten ni har.Tråkigt när man måste gräva så mycket.Tar ju ett tag att återställa.Men det kommer nog kännas skönt sedan när ni vet att det finns en fungerande dränering.Kram

Rosor och ruiner sa...

Oj, vad det ser ut...nu har ni att göra i vår - men det tar du väl som en utmaning =) Det blir kanske nån ny liten rabatt...*hihi*
Ja, usch vad det blåser, jag är så trött på denna blåst! Huset knakar o så är jag lite rädd att nåt träd skall blåsa omkull..

mammi sa...

Fy vilket jobb. Hoppas återställningen blir rolig, med kanske ännu fler växter !!! Vet inte vad det är för strul, men till vissa går det inte att kommentera. Har läst att fler har det, så det är nog inte för att ej är nördis.
Ha det så bra ni alla
Kram

Helena sa...

Vad trist men skönt att få det gjort nu när det ändå är bar mark.
Hi hi så söt han är Santos lite påkommen sådär med huvudet i struten :-)
KRAM från mig!

Anita sa...

Det man får tänka är att ni kommer att bli väldigt nöjda när allt är klart.

Och Santos är en riktig goding. Han ser så himla oskyldig ut där han står med väskhandtaget om huvudet.

Hoppas ni får en fortsatt skön helg. Har läst att det stormat ordentligt på Gotland.

/Anita

samson sa...

ja du nu blir det till att jobba och slita
ha det så gott
maggan