KOMMENTAR

VIKTIGT!!!
Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!lördag 28 januari 2012

TRÄDGÅRDS- OCH ALTANFUNDERINGAR

Idag har vi som vanligt farit runt på ön en hel del. Rolle har tittat på en traktor och jag på krukor till altanen - utan resultat tyvärr. Däremot så visade det sig att jag kanske, alltså bara kanske, kan få några tillverkade åt mig hos Follingbo Handelsträdgård!


Killen där blev i alla fall eld och lågor över mina designidéer och skulle undersöka det hela när han kom tillbaka efter sin semester (en vecka). Så det hoppas jag att jag kan återkomma om!


Sen tog vi naturligtvis också en liten prommis i skogen. Santos måste ju få lite kul också!
Han älskar att åka bil. Förmodligen för att han vet att han då kommer till något nytt ställe att springa på. Vi gör det här åtminstone varannan dag, året runt!


När vi kom hem så la sig husse i soffan och läste och då är Santos där direkt. Han ÄLSKAR att ligga hos husse och snusa!


Jag ägnade mig åt att fundera lite på vad som ska ske i trädgården i vår, det finns mycket att göra helt klart.
Just i den här hörnan vid huset så har t.ex. ALLT grävts bort vid omdräneringen. Som tur var hade jag bara det stora höga elefantgräset som jag var rädd om, resten - ölandstokar, vårlök och några perenner - kan man ju avvara!


Nu är elefantgräset flyttat och står bredvid det som blev kvar av Kerriabusken efter det att 3/4-delar av den grävts bort! På bilden nedan ser man hur enormt stor busken hade blivit. Dessutom höll den på att sprida sig ut i gräs- och bamburabatten med massor av rotskott. Och det var nästan omöjligt att gräva runt den med spade. Alltså bad jag grävarn´ att ta bort 1/2 till 3/4-delar och sen ställa ner elefantgräset i gropen. Hoppas nu att det överlever!


Sen tänkte jag passa på att visa hur jag tänkt mig att trådgardinerna jag beställt ska hängas. 
Det ska alltså endast vara trådar för den högra delen av gaveln (till höger om lyktan) och först så ska det sitta en gardin ända uppe under takutsprånget. Det är 250 cm till golvet. 


Därefter så ska det sitta två bitar efter varandra. Dom kommer också sitta ända upp mot altantaket (därför kan dom inte sitta på metalltråd - för då glider dom ner) och sen får jag klippa dom i rätt längd nedtill mot golvet. Att jag valde trådgardiner beror på att det blir lätt och luftigt - dessutom blir det väldigt färgstarkt (vilket jag gillar) med röda, vinröda och svarta trådar!

SNART ÄR VÅREN HÄR!

6 kommentarer:

Marie1 sa...

Ja det med trådgardinerna är jag helt med på, kommer bli supernice. Bara aningens ombonat, utan att ta bort naturen. Det är så bra att ni fick Santos, lille killen, som har så mkt spring i benen. Jag tror att har man en gång haft djur, så kan man inte ställa om sig. Man behöver ha någon att fixa med, nån liten. Som sätter fart på en med sina små krav! Det ska bli kul att läsa om hur krukprojektet framlider.
Kram på er, mysfamilj!!

gunsan sa...

Jag tror att er altan kommer att bli super fin när du fått pimpa klart.Såg bilden på gardinerna .Snygga.Färgerna du valt blir en fin kombi.MVH

Karla sa...

Hej!
Sött liten hund du har!
Jag undrar om du har små tagettes på bild 4 i inlägget ...under elefant gräset? Sådde du dem i så fall? Elefant gräset...sprider den sig lika mycket som man skulle misstänka att gräss gör? Annars ser det väldigt maffigt ut ;o)
Hälsningar,Karla

Knatten sa...

Det där med att planera inför sommaren har jag oxå börjat med nu men det känns så j-kla avlägset att jag blir lessen. Jag vill börja nu!!! Och min altan ser för snorig ut just nu..../Knatten

Karla sa...

Hej! Tack för det snabba svaret! Ja...jag måste alltså glömma elefant-gräset...du har rätt jag bor i zon 4-5 . Så är det...allt kan man inte bara ...HA ;o)
Hälsningar,Karla.

Helén sa...

Tror att din veranda kommer bli jättefin o det ska bli sååå kul att följa förändringen.//helen