KOMMENTAR

VIKTIGT!!!
Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!lördag 21 januari 2012

"PIMPGREJOR"

Dagen har varit både spännande och underbart härlig! Både för oss och för Santos som fick leka med den 1,5-åriga collietiken hemma hos Kerstin, taptseraren.
Egentligen började den redan inatt när jag  - efter mycket långt klurande - bestämde mig för att beställa hem 3 stycken trådgardiner till altanen. En svart, en vinröd och en röd - för att passa ihop med dom omklädda dynorna!

  


Dom här trådgardinerna ska jag ha på en del av kortsidan på altanen (där jag tidigare hade turkos & lila gardiner) för att ge en känsla av att man sitter ombonat, men samtidigt ska man ändå kunna se ut utan hinder. Jag vill absolut inte hindra känslan av "utomhus"!
Taket på altanen är ju inte rakt precis, det börjar med en bit under takstolen, sen blir det ett hack och därefter kommer sluttande altantaket. Dom här gardinerna är 250 cm långa och kan sen klippas i precis den längd som krävs och så kan dom vara ute hela säsongen - inte så dumt!

Sen fick jag besked igår att jag kunde hämta dom omklädda dynorna som ska ligga i vår svarta altansoffa. Dom var klara efter en otroligt kort tid, tapetseraren tyckte det var så spännande och kul att hon tog dom före allt annat. Jag har också lovat henne att hon ska få se altanen - och trädgården - i vår när allt är klart! 
På den här bilden har jag precis burit in dynorna från bilen och lagt dom i min soffa i vadagsrummet. Dom är alltså sydda i tre bitar av samma sort tyg - rött, svart och mörkt rött med blixtlås så man kan ta av klädseln och tvätta dom! (Fåglarna brukar bajsa på dom!).


På bilden syns till vänster tre färdiga kuddar jag hade innan men som kan användas där ute, den långa korven i mitten är en plastmatta 2 x 3 m i svart/vitt (vi har köpt två av dom - en till matbordet också) samt ett kuddvar i svart/rött/vitt och ett i enfärgat rött. Sen längst upp till vänster ses ett rött ris som jag hade i julas och som jag nu ska använda att dekorera med. 
Gissa om jag ser fram mot våren!

10 kommentarer:

Christina sa...

Vad mysigt du kommer att få det på altanen! Du kommer väl sitta där hela sommaren!? ;)
Ha det gott!
Kram
Christina

Monica sa...

oh så härligt,,det är att få längta efter sommar. Dina fina "Pimpgrejor gör det ju ännu mer längtansfullt.
ha en go söndag kram Monica

Marie1 sa...

Gud va läckert, du kan det där! Ska bli spännande att se! Jag tror det blir kanon. Ha en fortsatt fin helg
Kram Marie

samson sa...

ser verkligen fram imot att få se bilder på din altan i vår
ha det så gott
maggan

Anette sa...

Roligt med lite nytt hemma! Det behöver man ibland. Visst ska du så vallmona direkt ute. Det gör jag alltid. Så fröar de ju gärna av sig också. /Anette

Helén sa...

Roligt med nya färger o nya grejer. Bli intressant att följa din pimpning.//Helen

Anni sa...

Fnissar lite, jag som gillar turkost och lila ... men jag ser fram emot att få se hur allt blir när du fått det klart! Mycket spännande färgval!

Susie på Stjärnarve sa...

Jag bara måste påpeka att jag ÄLSKAR turkos och lila, därför finns det både här och där hos oss. Nu har gubben min tröttnat - och jag ser också fram mot lite nytt i trädgården. Jag vill ha frodigt och glatt och mustigt - och framförallt OSVENSKT!

ormbunke sa...

Det blev ju toppen med färgerna på dynorna.Nu väntar du väl bara att få sitta där ute och njuta.
Vilken fin rutt ni tänker ta till sommaren. Håller med att det är idé att planera allt innan. Det spar mycket tid.Synd att det inte blev västkusten då hade vi kanske setts.
Ha de gott. Kram Anita

AnnA sa...

Hej du!
Spännande färgsättning!
Ha en skön vecka!
hälsn
AnnA