KOMMENTAR

VIKTIGT!!!
Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!söndag 8 januari 2012

LÅNGTRIPP & KRUKJAKT

Igår när det skulle regna men inte gjorde det trots väldigt grå himmel, så tog vi en långtur upp till norra änden av ön. Ända upp till Hangvar. Det blev en tripp på 24 mil ungefär innan vi var hemma igen!


Vi letade länge och väl på vägen upp efter torr mark att gå på med Santos (det är enormt blött överallt) men till slut så hittade vi en härlig fårhage på Hejnum Hällar där det faktiskt var lite fruset. Här nere hos oss på sudret är det plusgrader - och regn - fortfarande.


Anledningen till att vi åkte så långt var att i Hangvar fanns det en traktor som gubben min ville titta på - och kanske köpa. Här i fårhagen glodde han också nyfiket på ett litet sågverk. Nu har ju vi nästan inga stora träd kvar så det är inget för oss, men nyfiken på allt tekniskt det är han! 


Santos var mest intresserad av alla små enbuskar som fanns här, både att skvätta på och att kolla efter om det fanns några kaniner runt dom. Det fanns nämligen mycket rabbisbajs på marken. Men till skillnad mot Penny så har han inte kommit på att man kan äta dom som godis ännu - skönt!


När vi väl kom fram så var väl traktorn kanske inte riktigt så fin som ägaren sagt. (Ett ganska vanligt fenomen!) Bl.a. så var den handmålad så penseldragen syntes. Det är ju dock hela tiden frågan om vad  saker och ting kostar. Den här var alldeles för dyr!
Istället åkte vi hem och jag hann t.o.m. med att vara ute lite på nätet och leta efter krukor till "pimpningen" av altanen. Jag är sen tidigare medlem i "StyleRoom" där jag hittade ett inlägg från 2009 av Lotta Burman.


Det var många fina bilder hon visade av sitt fina hus, men det som nästan fick mig att dregla var dom här tre röda krukorna! Wow!! Exakt såna vill jag ha till kortsidan av altanen!!!
Tydligen skulle man kunna köpa dom på Järnia - som naturligtvis inte finns här på Gotland - och dom skulle visst finnas i svart också. Alltså har jag skickat ut min kära kusin Monica på "krukjakt". Hon och jag har ofta väldigt lika smak, så hon vet precis vad jag vill ha!

6 kommentarer:

TrädgårdsPrinsessan sa...

Ja det var en riktig långtur ni fick för att kika på traktor :-) Du verkar ha många fina idéer till altanpimpningen, ska bli trevligt att få se hur det blir så småningom!
/Annika

Helén sa...

Oj, vilken tur...trodde ni promenerade först så jag var tvungen att läsa raderna två gånger...hihi. Underbara krukor, passade ju till de röda markiserna på huset. Jag brukar hålla låg profil på krukor o låta blommorna göra sitt istället, men det där vette katten om man kan motstå.//Helen

samson sa...

Ni gör sånna härliga turer på,alltid kul att se bilderna,snyggt med höga krukor men lite väl stark färg för min del,Ha det så gott,maggan

Knatten sa...

Kul med långturer även om det är traktorer man ska titta.
Dom där krukorna har jag sett i svart men rött var ju läckert o en riktig färgklick!! Hoppas du hittar dom. /Knatten

Jord under naglarna sa...

Det jag sett från dig så passar såna krukor in jättebra! Jätteläckra!

Mercury sa...

Det känns nästan somrigt att titta in till dig när gräset skimrar i grönt och du ska pimpa altanen medan vi har en halv meter snö häruppe. Fina promenadbilder vid vattnet, Gotland ser mysigt ut.