KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.


Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.


Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


torsdag 26 januari 2012

"KOMBOS" OCH ALTANGREJOR

Ute snöar det för fullt och snart kanske vi får vinter till slut. Det är ju nämligen så att det måste vara minusgrader i 5 dagar innan det räknas som "metrologisk vinter" och det har vi inte haft ännu. Men... nu varnas det för att senare i veckan ska det bli kallt, runt hela -3 grader! *fniss*  Låter kanske som rena hånet för en del av er!!


Suget efter att blogga gör att jag sitter här med absolut ingenting viktigt att skriva om, men jag får väl gräva djupt och se om jag kan komma på något sam,t leta bland förra säsongens bilder efter lite roliga "kombos".


I måndags var vi till Visby och då passade jag på att köpa fyra nya flisplädar till altanen på REA. Kunde ju inte ha rosa, beiga, turkos och lila plädar till det röda. Så nu blev det två enfärgade röda, en enfärgad orange och så en vilt mönstrad med starka färger med rött som dominant färg.


Dessutom har jag, som absolut inte kan sy, fått till sex kuddar till altanen. Helt otroligt och mycket skickligt, om jag får säga det själv!


Två av kuddarna har jag haft i ett skåp i sovrummet, dom är små och färgerna är rött och orange. Hade faktiskt tre, men den tredje var i aubergine så den fick vara kvar. Sen hade jag två kuddvar, ett rött enfärgat och ett i svart, vitt och lite rött för större kuddar som jag brukar sätta på kuddar till jul. Nu är dom förvisade till altansoffan som armstödskuddar!


Jag hade också två röda små kuddvar som jag klädde på dom gröna altankuddarna jag hade sen tidigare. Men...jag var ju tvungen att sy ihop dom fyra sista kuddarna och för mig som inte kan sy alls, var det inte lätt precis. Tog timmar och inte blev det snyggt heller, så jag måste vända kuddarna åt rätt håll när jag lägger dit dom. Men nu ligger dom sex i skåpet färdiga och klara för våren!


Har dock fortfarande inte fått till det här med krukor. Letar febrilt och har mailat Järnias huvudkontor för att försöka få reda på om krukorna jag vill ha finns fortfarande (se nedan - fast jag vill nog ha dom i svart). 
Fick dock svar att butikerna köper in sitt eget sortiment, så där fick jag - än så länge - ingen hjälp.


Så nu klurar jag.- och gubben - på hur vi ska få till det. Vi har ett ställe kvar att leta på här på Gotland och skulle ha åkt dit i måndags efter Visby-besöket. Men...som vanligt så drog allt ut på tiden i stan, så vi avstod och ska ta det en annan gång. Det är ju inte bråttom precis.....


Dessutom har vi kommit på en sak när det gäller krukor, får se om den idén är utförbar. Man kan ju faktiskt använda annat än dyrinköpta krukor. På bilden ovan t.ex. har Lotta använt papperspellar från IKEA - inte så dumt och betydligt billigare än dyra krukor i komposit!Trådgardinerna jag beställt - röda, svarta och vinröda - har inte kommit, men jag hoppas och tror att dom dyker upp inom 10-14 dagar. Sen är det "bara" att klura ut hur jag ska hänga dom. Men med en teknisk klurig gubbe så ordnar det sig säkert! 

Tänk vad mycket jag fick skrivet och visat, trots att jag egentligen inte hade någonting att säga idag. Men...sätter jag mig framför tangentbordet så bara rinner det ur mig - ni får ursäkta!!

9 kommentarer:

Anna Vattenkanna sa...

Snygga kombos du visar - är bomullsgräset en perenn hos dig? Jag har provat ett par ggr och trots att jag har så bra mikroklimat i trädgården så har jag inte lyckats att få det att överleva vintrarna. OK - de två senaste var ju allt annat än normala. Ska testa igen... jag tycker att gräset är så fint.

Kul att ditt altanprojekt går framåt. Visst är det roligt att man har allt på lut fix och färdigt. När sedan den dagen kommer så är det bara att lägga ut, sätta upp och pimpa loss.

Apropå det där med guldvatten - min hund bryr sig inte det minsta om detta. Å andra sidan bekymrar han sig inte heller över hönsgödsel eller kogödsel... Jo, kogödsel kan vara aningens intressant men han bara nooosar länge på det goda, inget annat. Det är nog olika från hund till hund...

Ett tips till din gardinupphägning är att använda stålvajer. man får nästan en osynlig "gardinstång" och även om det är långt mellan fästpunkterna slipper man att "stången" bågnar.

Kram

Ölandsvindar sa...

Ja, här sitter jag nu och bläddrar bland gamla bilder medan snöflingorna dalar ner utanför fönstret. Vi har någon dm snö nu (tvi vale). Att vattna med guldvatten eller purin som gamle Strindberg kallade det, tror jag på. Man kanske ska undvika grönsakerna, eftersom de kan ta upp ev medicinrester, men blomsterprakten blir enorm, det har jag sett hos en gubbe som körde med det.
Kram, kram och sy på!
Kerstin

Helén sa...

Härliga kombos och vilken häftig inredning du köpt. Allt kommer ju vara klart o beställt tills det är dags att vår inreda:)//Helen

Marie1 sa...

Ja du är så härlig o kreativ o fixar o donar!! Ja maken din oxå förstås!
De där tunnliknande pelarkrukorna kommer ni säkert fixa själva, med stora stapelbara plåttunnor/burkar, som ni spraylackar med stripes!
Härlig bild på er Klippstånds, jag har också den, älskar den för den blir ju gigantisk. Ska bli kul att se tråddraperierna, blir kanon tror jag.
Keep up the good spirit!
Kram Marie

Marie1 sa...

Glömde säga: Du är duktig som syr kuddar, eftersom det inte är din favoritsyssla. Jag är den ende som har talangen, jag har sett min mor o syster svära och trassla med trådar. Ha inte så höga krav vad det gäller sömnad, man måste inte vara bäst på allt ;-)

Madame C sa...

Så mycket fint, Susie! Märks inte att du inte har något att skriva om;)
Kram!

Anita sa...

Det var härliga kombos! Förstår att du är sugen på krukorna. Dom är jätteläckra och skulle vara ursnygga i svart. Men idén med papperskorgar var ju jättebra! När man tänker efter finns det nog massor i affärerna som man skulle kunna använda som krukor.

En skön helg önskar jag dig!
/Anita

Anja sa...

"Kombos" är alltid aktuellt. Väldigt stor del av vin tyerns trädgårdstankar går åt att fundera ut hur jag får rabatterna att bli bättre kombinerat.
Själv har jag fått en vurm för prydnadsgräs med inslag av blommor - lite ängfeeling liksom;)! Dina "kombos" ser riktigt läckra ut.
/Anja

Anja sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.