KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


måndag 16 januari 2012

JÄVLA FÖRBANNADE SKIIIT!!!

Ursäkta dom hemska kraftfulla svärorden, men i det här fallet är dom faktiskt berättigade…..


För över ett halvår sen så var jag på en massa undersökningar på vårdcentralen och fick 5 olika remisser till sjukhuset. Det var undersökningar i både den ena och andra änden som skulle ske, upptill och nedtill, men nästan alla avklarades till min glädje utan några som helst problem. En liten operation behövdes visserligen och jag avstod från gallstensoperationen, men jag har verkligen lovordat vården här på Gotland under den här perioden.


Den sista som jag dock inte hörde något om förrän i november var min eventuella överviktsoperation. Tidigare hade jag alltid fått beskedet att jag var ”för gammal”, men nu - när jag var 10 år äldre - så hade ålderskriteriet tagits bort. Så jag var på en del mindre undersökningar på lasarettet, jag var till läkaren på överviktsavdelningen som tillstyrkte och jag fick tre veckor senare veta att operationen skulle ske in på det nya året. 


Jag var därefter till dietisten på Lucia och fick lära mig hur man skulle äta några veckor före och ett antal veckor efter operationen. Jag fick tillsänt mig ett skriftligt resebevis eftersom operationen skulle ske på Karolinska i Stockholm men landstinget betalade båtresan.


Allt var alltså frid och fröjd och jag ställde in mig mentalt för operationen, men framförallt för hur mitt liv skulle förändras efteråt! Operationen är endast ett hjälpmedel för att gå ner i vikt, inte ett botemedel i sig!!
Så i torsdags så sa man på lokalradion att överviktsoperationerna på Gotland var indragna. Anledningen var att man måste spara pengar! Men…dom vars remiss redan gått iväg, dom skulle få sin operation!! Puh, man kunde andas ut!!!


I fredags så fanns det en hel artikel i lokalpressen om en stackare som hade blivit snuvad på sin operation – men det stod också att dom som inte fått någon operationstid inte skulle få någon operation! Nu blev jag väldigt orolig, jag hade ju inte fått någon exakt tid. Kunde alltså indragningen gälla mig också!?Idag direkt på morgonen ringde jag alltså avdelningen och fick då beskedet att jag INTE får någon operation. Jag hade ju inte fått något operationsdatum!
Men…jag ”stod kvar på listan” och så fort operationerna togs upp igen så skulle jag få en. När – eller t.o.m. OM - det skulle ske, hade dom dock inte en aning om! Alltså var det ett helt meningslöst besked. Det kan ju dröja 5-6 år och då är det nog ingen idé för mig i alla fall. Alltså bröt jag ihop totalt och dagen har mest ägnats åt att gråta och att svära!


Jag tog dock modet till mig och ringde Ersta sjukhus i Stockholm där man gör operationerna i privat regi. Och mycket riktigt, det gick att få en för 109.000:-, vilket i och för sig är överkomligt. Men den typen av operation är den jag valde bort av olika skäl, en s.k. GBP, så nu sitter jag här och vet inte riktigt hur och vad jag ska göra!


Jo, jag gjorde faktiskt en sak jag aldrig trodde mig om att göra eftersom jag en gång i tiden jobbade på apotek och är väldigt restrektiv när det gäller mediciner. Jag har på nätet från Canada beställt den medicin som jag åt tidigare och som blev förbjuden på grund av att folk fick djupa depressioner. 
Jag blev dock inte deppad, tvärtom, den funkade jättebra för mig. Jag gick ner 20 kg på ett år, vilket kändes väldigt bra – men så fort jag slutade med den gick jag naturligtvis upp igen. Och då blev jag deppad!


Så nu förstår ni kanske anledningen till min hemska rubrik. Jag anser nog att den är berättigad så jag tänker inte be om ursäkt för den!!!

15 kommentarer:

Gela sa...

Förstår att du känner så, tyyyyypiskt. Styrkekram till dig/Gela

gunsan sa...

Jäklar vilket dystert besked.Förstår att du svär i långa banor.Tänk att det alltid ska vara så svårt.Undrar om de som bestämmer har en aning om vad dom gör mot människor.Kram.

Knatten sa...

Oj oj oj va trist!!! Förstår att du låter som du gör. Jag hoppas verkligen det löser sej. Kram från mej iallafall. / Knatten

mammi sa...

Jag med mitt humör hade nog dragit åt knaggarna ännu värre. Men vad gör man åt trilskande myndigheter. I mitt tycke finns det en lag som saknas i det här landet. Det är: använd sunt förnuft, vilket tydligen är en bristvara.Hade det varit praktiskt genomförbart hade jag gärna tagit emot 10-15 kg, men det går väl inte.Gör som jag när jag blir riktigt arg, ta en hammare eller slägga och ge dig på en sten eller annat lämpligt. Slå och skrik så mycket du orkar, det lättar.
Jättekram

Kristina Bonander sa...

Oj, vilket elände. Förstår din ilska, verkligen! Man laddar så mycket mental energi och besked av den här typen kan få vem som helst att däcka.
Många varma kramar
Kristina

Anna Vattenkanna sa...

OJJJ! Tänkte jag när jag läste rubriken. Och Ojojoj säger jag nu när jag läst vad din osande rubrik syftade på. Det var tråkigt för dig - riktigt tråkigt. Förstår att du är leden, besviken och arg... du får snusa och pussa lite extra på Santos så kanske det känns aningen bättre?

Kram

Rosor och ruiner sa...

Nej, be inte om ursäkt, du skriver vad du vill och känner, och jag förstår att du är förb****d!
TYpiskt att de just skulle dra in dessa operationer. Jag har själv hamnat mitt i en parantes en gång, och fick själv betala sjukvård som inte kommunen stod för just när jag behövde den.... orättvist!

Vittran sa...

Kan bara hålla med dig. Det finns inte ord att beskriva det.
Jag har en sambo som jobbar på SU så jag får höra en hel del saker. Just det där med att spara på vissa saker medans det kan vräkas ut pengar på annat. Även om jag inte är drabbad kan jag ibland känna en enorm ilska mot sjukvården, just det där med att spara. Vad kan man göra? Det hjälper inte att rösta, sjukvårdpolitiker begriper oftast ingenting.
Jag önskar och håller tummarna för att det ska bli en ändring och du ska få din operation.
Många många varma kramar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Helén sa...

Fy vad trist! Förstår att du är deppad när du sett fram emot detta så länge. Jag har själv gjort en GBP på Ersta 2009 och jag är supernöjd. Du har inte möjlighet att skriva dig någon annanstans för att få operationen? Alltså i annat län? Vet att många gjort så för att få sin operation betald istället för att vänta på att ens eget län ska betala//Styrkekramar från Helen

ormbunke sa...

Jag kan inte annat än att hålla med dig om det du beskriver om din kamp. Och det var fina bilder därtill. Kramar. Anita

Linda Lunda sa...

KRAM!

blommor och kvistar sa...

neeej, vilket skitbesked du fick! hoppas det löser sig för dig, susie!
kram
susanne

Ölandsvindar sa...

Hur kan de göra så? Ska det sparas borde det inte gälla dem vars remisser redan gått iväg. Och...vet de inte att de i långa loppet SPARAR pengar genom att ersätta dessa operationer. Folk blir friskare.Det finns det undersökningar som visar!
Kram, kram
Kerstin

Monica sa...

tja du får vara arg..här i blekinge har de råd med det ännu min kollega gjorde det den 19 dec,,och hon är så glad och nöjd...du får bli boende /skriven i ett län där de gör det ännu,är för d att inte allt sådant fungerar. ha det gott i ilskan hoppas den lagt sig lite för det tär på en att vara arg kram Monica

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Usch vad trist.
Få dem verkligen lov och köra så med folk? Har dem skrivit att du ska opereras på våren ska det bli av. Nej du lägg inte 109ooo Kr själv på en sådan OP.
Hyr in dig för pengarna på en wellness klinik och få dig ompysslat i stället.
Håller tummarna att dem snart ta upp operations kön, du står ju där fortfarande.
Varmkram, Petra B.