KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


måndag 2 januari 2012

HAV & HIMMEL

SVENSKA TRÄDGÅRDSBLOGGAR läste jag just ett inlägg om uterum och blev då så inspirerad att jag kom på att det är naturligtvis altanen som ska vara årets "stora projekt" i trädgården.
OK, det kanske inte är direkt i trädgården, men väldigt nära i alla fall. *fniss* Alltså behöver jag lite nya fräscha idéer, det är så lätt att bli "hemmablind", så jag får till att börja med ge mig ut på nätet. Det fanns ju en hel del att titta på såg jag!
På nyårsaftonen gav vi oss iväg på en lite längre biltur mitt på dagen i det fantastiskt vackra vädret. Det var riktigt behagligt att promenera utmed havet eftersom det förutom strålande sol också var helt vindstilla!


Vi - eller jag - letade på mina kartor efter något "nytt" ställe att promenera på. Inte lätt, eftersom vi bott här med hund i över 8 år nu. Men till slut så...........Det var ett par hjulspår som jag vid ett par tillfällen kollat på, men när det är lerigt är det ju inte kul. Men nu var det -2 grader vilket gjorde att lervällingen frusit lite. Vilket var jättebra!


Och vilket underbart ställe det var. Det låg en 3-4 små fiskebodar först och sen lite längre bort kom det ytterligare ett par, det var allt. Inte en människa syntes till - och framförallt inga bilar, så Santos fick springa helt lös. Men han håller sig runt oss hela tiden, på bilden ovan är han längst till vänster!


Min gubbe njöt också av solen och vågade sig ut på den lite hala stenbryggan, själv stod jag kvar på land och fotade. Är alltid rädd för att ramla, man är ju lite övertung så det går så lätt!


När vi kom hem så försökte jag fånga den otroligt vackra solnedgången bakom kohagen - utan att lyckas något vidare!


Tänkte också att jag skulle fota utebelysningarna vi har. Det är fyra stycken, men det här var den enda som blev hyfsad bild på. Dom andra såg man ju knappt att dom lyste!


Kunde inte heller få någon bra bild på Santos, för så fort jag skulle knäppa så vände han bort huvudet!


Här börjar det ju bli ganska mörkt, men trots det så ser man inte att den låga piedestalen mitt på bilden med det vissna av en klematis är överhängd med ett ljusnät. Konstigt! I verkligheten så är belysningen där jättefin!!


Kvällen avlöpte utan några incidenter förutom det att dom nya sommargotlänningarna (dom är i 30-35 årsåldern och har 2 barn, ett på 3-4 år och ett spädbarn) gillar det här med fyrverkerier. Det är tur att dom, som är våra närmaste grannar, bor så pass långt bort. Det är väl 300-400 meter till dom i alla fall.
Santos visade sig nämligen vara lite rädd, så han låg inlindad i en filt bredvid mig i soffan och darrade. Men fyrverkeriet var över på 15 minuter som tur var.
På morgonen efter var det vacker rimfrost ute, men så kom det en massa trista stora gråa moln. Det var "utlovat" regn igen!

Trist, för det var riktigt mysigt ute när man kan gå överallt utan att bli blöt eller lerig!


Återigen försökte jag ta en snyggt foto av Santos på den frostiga gräsmattan - och till min glädje lyckades jag hyfsat.
Nej, nu ska jag ge mig ut nätet och titta på uterum och se vad jag kan hitta på. Jag vill ju också ha det så där
 frodigt, färgglatt och mysigt i vår!!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Det var väl ett härligt trädgårdobjekt du kom på. Jag förstår att det "grävs" i cyberrymden efter vettiga förslag. Jag gräver själv i 2011 års foton-- MÅSTE göra lite rensning o sen föra över till reservdisken. Det är flera månader sen sist.. Gubben är ute o snickar en ny lyktstolpe- Han kom på att den gamla är ganska så upprutten nerekring- Det blir en ny likadan för min runda glaskula vill jag behålla-
Sen ska han lägga trägolv på hela vår altan. Där är ju en bit gamla stenplattor, ej under tak, inte alls roliga... Visst är det härligt att få planera för utejobbet-- Längtan heter vår arvedel??
Kan väl inte begära att jag ska posera alltid när det passar dej.
Begriper du inte att jag har annat att göra än att smila upp mej för dej??
Jag känner igen det på lilla Tessie, som Mormor vill ha foto på varje torsd. hon är här!!
Kram på Er alla tre
Ninne Ingrid

Ps.gitter inte logga in

Helén sa...

Åh, vilka härliga bilder du visar. Havet o himlen sååå blå, det finns inget finare.
Härlig idé du kom på med uterummet. Det går ju at göra hur mysigt som helst. Blir intressant att följa.//Helen

Marie1 sa...

Härliga stämningsbilder från nyår! Det kan vara vackert även när det är lite grått, bara man går ut i det gråa så hittar man alltid nåt fint.
Men han är ju för söt lilla gubben! Så pojken var "lädd" när det smällde stackarn. (jag är den jobbiga typen som pratar babyspråk m djuren) Det var likadant här.
Ha det fint
Kram

mammi sa...

Vilka härliga promenadstråk ni har.
God fortsättning
Kram

blommor och kvistar sa...

härligt, susie!! man sku aldrig tro att det är januari då man ser dina bilder!! det blir så fint med dina nya ideer!
en riktigt god fortsättning på 2012!!
massor av kramar
susanne

samson sa...

Härliga bilder,havet är så vackert,inget roligt när den 4bente vännen är rädd för raketer,
Ett uterum drömmer jag åxå om
Ha det så gott,maggan

Anna Vattenkanna sa...

Härligt ni har det där på Ön. Så roligt att du hittat ett projekt för 2012... jag tycker att allting utomhus hör till trädgården faktiskt - även uterum och altaner. Kul att du satte upp en lapp på min anslagstavla!!!

kram Anna Vattenkanna

Monica sa...

Oh så söt han är er Santos..Jag har en som gillar fotgrafering..Boysen och Ozzie som helst inte ska vara med han har liksom inte tid att titta på mattes kamera..

Vilka bilder på ert nya ställe, ser nästan ut som vår hos er?
HA ett Gott 2012 ,,härliga planer ni har..ser fram emot att få följa er här. kram Monica

Berit sa...

så fin Santos ni har:) underbar med grönt så hår i vintern. Här har vi snö och åter snö:( visst blir det ljusare men denna skottning:(
Ha en underbar dag!!

Gunilla sa...

Hej Susie.

Vilka härliga bilder du visar. Vi har inte varit på Gotland men det står högt på önskelistan.

Här har snön vräkt ner igår och inatt :Före det så hade vi ca 3 cm . Riktig tung blötsnö så det finns att göra idag. Tur att vi har snöslunga.
Ingen is på havet så det är därför snön mest kommer ner blandat med regn.

Härligt med nya projekt. Altanen blir ju den del som man vistas mycket på . Som ett vardagsrum ute.
Du hittar säkert fina tips.Önskar dig en riktigt fin början på det nya året.

Gunilla