KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


söndag 18 december 2011

SANTOS AVKOMMOR

Som jag har berättat tidigare så är Santos en liten champion och avelshane. Enligt uppfödaren så hade han också fått väldigt fina avkommor så hon ville kunna ta ytterligare tre kullar efter honom. Och det är ju helt OK bara hon kommer hit till Gotland med några trevliga löptikar.....!

En avslappnad Santos i soffan hos husse - hans favoritplats!

  Jag tror ju inte heller att Santos har något emot det, han "visste ju precis vad man gjorde med tjejerna" enligt kennelägaren!! *fniss*

Mille

Så för ett tag sen fick jag ett jättetrevligt mail från Ewa som berättade att hon hade hittat några inlägg jag gjort på kennelns hemsida och därifrån letat sig fram till min blogg - och så läst om Santos.
Och hennes 17-årige son har en son efter Santos som heter Mille!

Mille bland klöver och smörblommor

Hon tyckte dom var otroligt lika - och jag håller faktiskt med - och Mille är dessutom lika snäll och go som Santos. Faktiskt viktigare än utseendet!Men visst är han tjusig! Tänk att lilla Santos har en så vacker och snäll son!!

Santos på Ekstakusten.

Men visst är dom lika, även om nu Santos har lite mer vitt, har mindre ögon och ljusare nos och dessutom är större än Mille. Santos väger nu nästan 6 kg och Mille bara 4,2 kg, så han är nog en hel storlek mindre!

Mille på rygg hos sin husse/matte(?)

Nu har familjen inte bara en hund efter Santos utan två! Ewas mamma har också en Podengo, en liten tik som heter Cajsa som också är efter Santos - och tiken Kali från samma kennel.
Hon är dock inte så lik Santos, utan mer lik Santos kompis Max som är lite rödare och har betydligt mindre med vitt. Det är tydligen tikens gener som har övertaget här. Men.....hon är tydligen lika snäll!

Söta Cajsa bland vackra blommor! 
Det var så kul att få det här mailet och det skulle vara ännu roligare att få träffa "barnen" någon gång, men vi bor ju på Gotland och dom bor i Uddevalla så chansen är nog inte så stor!
Skulle vara om vi träffades på nån Podengo-utställning på fastlandet, fast jag har ju inte tänkt att ställa ut Santos och jag vet ju inte hur Ewas familj ställer sig till det heller. Men det vore helt klart väldans trevligt med en rasträff!!

15 kommentarer:

Rosor och ruiner sa...

Visst är det kul med djurens barn och barnbarn! Min katt Dogge har ju parat en hona en gång och det blev då bara en levande kattunge, men den i sin tur har fått flera kullar, så min Dogge är ju farfar och gammelfarfar säkert också flera omgångar =)

Helens trädgård sa...

Kul att få se bilder från Santos barn :=)
Söta är dom också.

Önskar dig en trevlig fjärde Advent!

Christina sa...

Förstår att Santos är en tjejtjusare! Va bra att hans fina temperament går vidare till barnen!/Lila-Christina

mammi sa...

Va kul att han skall bli pappa igen (kanske) sämre extraknäck kan man väl inte ha.
Ha det så gott
Kram

samson sa...

vilka härliga bilder på härliga hundar,ha en fin kväll,maggan

Christina sa...

Vilka fina hundar!
Ta det lugnt i julbrådskan!
Kram
Christina

Knatten sa...

Så kul att få "barnbarn". Och dom är jättesöta.
Önskar dej en god jul ifall vi inte hörs igen innan dess. /Knatten

Landbohaven sa...

Smukke hundebilleder.
Tak for kigget.

Anonym sa...

Vad fina bilderna blev och vad trevligt du skriver :-)) Vi har aldrig varit på Gotland men har pratat om att åka dit de senaste åren, så vem vet vi kanske ses där eller på en träff med andra Podengos? Hade varit väldigt kul att få träffa er och Santos.
Julkramar från Mille å Cajsa med familj

Anni sa...

Oj, vad roligt med det mejlet - det var väl en riktig julklapp!

Inte utan att jag fascineras över storleken på hundarna, min bror har nyligen köpt en hund som väger 55 kilo, som 1½-åring ... hans pappa väger 90! Men han är helt underbar, så det verkar vara ett mycket bra köp!

Önskar dig en Riktigt God Jul!

kullervilla sa...

Härliga bilder, bra att vackerhet och snällhet går vidare...
Önskar dig och familjen en riktigt god jul
kramiz//kullervilla

Helens trädgård sa...

Vill önska dig och din familj en fridefull God Jul!

Helén sa...

Önskar dig en GOD JUL!!!//Helen

FotopunktMis/Maria Thorbjörnsson sa...

God Jul på er alla på er Ö..Maria-Lilleman-Lillemor

mammi sa...

Tack så hjärtligt för God Jul hälsningen. Själv har jag lyckats med "våga klicka" lite i överkant, så jag kommer inte ut med E-post.
Önskar er alla en riktigt God Jul
Kram