KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


torsdag 15 december 2011

DET NÄRMAR SIG

Mycket har hänt sen förra inlägget, det som dock känns viktigaste just nu är att min lilla operation inte kommer att ske förrän efter nyår. Det betyder i sin tur att julen kan firas precis som tidigare. Vilket känns väldans skönt.....


...för som ni kanske vet så är jag lite jultokig! Jag älskar faktiskt julen!!

Jag vet t.ex. en jul - den enda faktiskt  - som vi inte firade hemma, utan Rolle och jag åkte till våra goda vänner i Los Angeles, USA. I och för sig hade vi helt fantastiskt roligt, men...det var ju inte riktigt som att vara hemma hos familjen. Och min pappa - som var precis lika jultokig som jag - gjorde det ju inte lättare när han grät i telefonen när vi ringde för att kolla hur det var!

Bilderna här ovan tog jag i veckan i Kovik, ett mycket känt område strax ovanför Klintehamn. Den här årstiden är det ett perfekt ställe att rasta hundar på när man är på väg till Visby. Det lilla huset till höger på bilderna högst är kapellet i Kovik,  där jag tror att man kan gifta sig om man har lust! Nu är man ju gift, men man kanske skulle kolla om man kan förnya sina löften..... Fast då får jag väl börja med att fråga gubben först om han är intresserad fortfarande!! *fniss*

Som synes har jag ju börjat juldekorera, det tar en vecka för mig som har så vansinnigt mycket. Ett helt garderobskåp smockfullt faktiskt - och allt ska upp normalt.
Fast inte i år! Jag ska ta det "lite lugnt" med julgrejorna hade jag tänkt. Vi får väl se!!


Idag så ägnade jag mig åt alla pyttesmå saker jag har. Dom ska in i det här lilla vitrinskåpet - och dom måste visas helt olika varje år. Fast på översta hyllorna står dom allra allra minsta sakerna för man måste kunna se dom!

I morse när det var min tur, vi kör med "varannan morgon", att gå ut med Santos så fick jag otroligt nog med mig kameran. Jag brukar ju glömma den för det mesta.

Det var ett riktigt trevligt väder, så länge man höll sig i själva "kohagen" (alltså den här lilla glesa skogen) bakom vårt hus.

När vi sen kom fram till fältet på andra sidan så drog det så pass att ögonen tårades och man såg knappt något alls. På den här bilden så ser man dock en Eksta-bondes nybyggda jätteladugård långt till höger.


Till vänster så ser man dock inte något hus alls, fast det ligger några på andra sidan skogen till höger i Mellings.

Santos tycker det är jättekul att gå morgonprommisen här, han får ju gå lös och så kan han springa tillbaka till matte (och visa sig duktig) och då får han en pyttebit av sitt specialgodis som luktar bacon. Alltså springer inte han bort från mig inte! Det ska nog en löptik till för det!!


Här har vi den lilla vägen (=stigen) som går genom kohagen. Vårt hus - eller rättare sagt vårt garage - skymtar man lite svagt längst bakom träden till höger.


Här har vi gårdsplanen utanför garaget och verkstaden - och så har vi Santos nere i vänstra hörnan som har bråttom hem för att krypa ner till husse i sängen en stund till. Och det får han - när han väl är avtorkad ordentligt!


Själv stannade jag dock till ett tag för att se hur baksidan i trädgården ser ut just nu. Inte speciellt uppbyggligt precis, men det är ju i alla fall grönt och fint.
Och inte är det isigt och halt heller! Så jag gillar faktiskt gröna jular!!


9 kommentarer:

Kristina Bonander sa...

Ni bor verkligen härligt! Och vilken tur att du dels får vara hemma under julen och dels att du gillar gröna jular. Ser så otroligt grönt ut på bilderna att det kan vara svårt att tro att det är så nära.
Må så gott
Kristina

Oljekritan sa...

Vad fint du har på din promenad..skönt är ju att slippa halka och hasa omkring på is och snöiga vägar..Fint ni har i omgivningen...skönt att få komma ut sådär med hunden..och skönt att komma in sen kan jag tro...Kram Karina

TrädgårdsPrinsessan sa...

Oj, så julmysigt det börjar bli hos er - det var väldigt många små tomtar :-) Skönt att få vara hemma under julen och ha det så som man vill ha det. Hunden ser verkligen mysig ut!

Ha det gott!
Annika

blommor och kvistar sa...

härligt landskap vid ert! som gjort att ta långa sköna promenader i!
jag vet inte om jag eg gillar gröna jular, men bor man längst söderut i finland e man ju van vid det, så det går nog det åxå. men nog tycker jag det är vackrare om det finns lite snö på marken =)
ha de bra och sköt om dig!
susanne

Landbohaven sa...

Gode billeder.
Sød hund.
Hvor har du pyntet vitrineskabet smukt.
Tak for kigget.

FotopunktMis/Maria Thorbjörnsson sa...

Hej vännen..härlig morgonpromenad med Santos..grön eller vit Jul..tror jag väljer vit..känslan blir lite mer även om jag inte e speciellt "jultokig"..ha det..Maria

♥Min Eden♥ sa...

Trevligt veckosluts hälsnignar från Finland :)
/Nina

Rosor och ruiner sa...

Visst är det skönt att slippa snön egentligen...skrapa rutor, halka omkring, skotta, dyrare elräkningar, men just nu i december hade jag nog velat haft lite lite ändå...bara pytte så man fick upp stämningen...(man är ju aldrig nöjd..) Trevlig helg!

Ölandsvindar sa...

Varje dag utan is är en gåva nu tycker jag.Vilka vackra bilder från Kovik! Jag har varit där en gång och förstår verkligen "bröllopskänslan" man drabbas av där. Skönt att inte julen blir påverkad av din operation.
Kram,
Kerstin