KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


tisdag 27 december 2011

I TRÄDGÅRDEN VÄXER DET

Vilken dag det har varit! Helt underbar!!
Min gulbarriga uppstammade Thuja.

Solen har strålat hela dagen och vi har varit ute på både kobinerad shopping- och prommistur.

Återigen en gulbarrig växt, en idegran, där barren är ljusgröna med en gul kant.

Vi har upptäckt en trevlig skog inte så långt här ifrån, vilket har visat sig var en liten guldgruva. Den har massor av pyttesmå skogsvägar där man kan gå torrskodd - behövs efter allt regnande - och den är precis så där vacker som man tänker sig en skog ska vara på Gotland. Alltså inte så tät och med låga barrträd!

Det svarta ormskägget har växt enormt sista tiden. Den "lilla" tofsen till höger är i normalstorlek. Men...kolla in allt ogräs och hur det ser ut mellan stenarna. Det som växer mest just nu är precis som som vanligt OGRÄSET!
I trädgården är det nästan översvämning på gräsmattan, för att inte prata om hur det ser ut under huset. Så i morgon kommer en grävare hit för att börja gräva upp dräneringen - ut till den första dräneringsbrunnen. Den måste rensas och spolas och så hoppas vi att det räcker med det. Tur att man inte har en massa växter utmed huset!
Svarta frökolvar hos röd rudbeckia Magnus.

Jag har egentligen varit lite klumpig den här hösten som inte varit ute och jobbat i trädgården. Kunde ju åtminstone rensat lite ogräs, men jag har ingen lust efter oktober - ÄVEN om vädret är bra. Jag är helt klart ingen riktig trädgårdsfanatiker, så jag får skylla mig själv!

Det grågröna till vänster är små blad på den vårblommande cyklamen som blommade så fint i våras. Jag har hittat den både här och där nu, så den verkar trivas. Det ljusgröna är den marktäckande vintergröna skuggrönan som blir väldigt ljus framåt hösten/vintern.

Men efter att ha strosat runt en sväng i morse så ångrar jag mig faktiskt. Det var så fint väder och så när man hittar en massa som kommit upp redan. Bl.a. så har en massa lökväxter börjat titta upp, t.ex. våririsen och så såg jag att det var knopp även på min vita julros. Härligt!


Självsådda penséer finns det också lite överallt, men...


...det finaste är nog klängrosen `Penny Lane´ som fortfarande har så fina knoppar.


Så innan jag gick in var jag tvungen att ta en bild på min vinterdekoration utanför dörren. Kanske lite annorlunda och knäppt, men ganska diskret i alla fall. Inget rött, så den kan få stå kvar ett tag till. Åtminstone över NYÅRSHELGEN!

9 kommentarer:

gunsan sa...

Ja jag såg också att ogräset gillar det här vädret.Orkade ju inte med det i höstas så det blir en del jobb i vår.Kram.

♥ Hannele på Hisingen sa...

Mycket vackert.

FotopunktMis/Maria Thorbjörnsson sa...

Även om vi behöver att pausa trädgård..så e längtan dit stor..passar på att önska dej och de dina..Gott Slut och Gott Nytt År..Maria

mammi sa...

Härliga bilder som vanligt, och så denna underbara musik. Testar mina traktorkunskaper. BM = är väl lika med Bolinder Munktell ???? !!!!
Strunt samma har man haft en BM eller Gråsugga el liknande, så kommer man till himlen. Sitt helvete har man haft på jorden med dessa!!!! Ett riktigt Gott Nytt År önskar vi er alla. Skall spana vidare om min E-post. Inte ens supporten kunde rätta felet !!!
Kram

Anita sa...

Visst är det roligt att upptäcka en skog som inte är alltför långt från där man bor. Jag upptäckte ett litet område ca 10 minuters gångväg från där jag bor. Där rinner en liten å och där finns massor av björkar som är jättevackra på våren. Och det stället upptäckte jag efter jag hade bott här i 8 år. Så är det när man alltid går åt samma håll på sina promenader.

Gillar det svarta ormskägget. Mycket läckert!

God fortsättning önskar jag dig!

/Anita

mammi sa...

Tänk vad jag kan om traktorer !!!!har aldrig ägt nån. E-mailen är nog käpp rätt åt h-te. Inte ens lev. suppurt kunde klara det, fick tel. till nån höjdare som jag skall testa i morgon. Gick ju på en kurs "våga klicka" och det har jag väl gjort i överkant. Men eftersom jag är envisheten själv, så förhoppningsvis kanske ev. Hoppet är ju det sista som överger oss. Jag har ju varit inne hos Tele 2, och tittat på mina mail 14 st olästa, men att få dem hit i datorn klarar jag inte. Försökt både med magnet och klister men inte lyckats.
Kram

samson sa...

Usch ja ogräset och mossan växer och frodas,ha der så bra,maggan

Oljekritan sa...

oj det spelade när jag öppnade din blogg..Vintergrönt överallt..ser ut som vår...man undrar om det kommer täckas av vit snö, det kommer nog förr eller senare..god fortsättning till dig//Kram Karina

Ölandsvindar sa...

Här har jag också hittat små gröna uppstickare och massor av knoppar på julrosorna. Jag gillar den här typen av vinter! Det var drygt 30 grader varmare när vi åkte hem från Trosa jämfört med förra julen. (-24 till +13)
Kram
Kerstin