KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.


Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.


Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


fredag 30 december 2011

ÅRSKAVALKAD del 2

Slutet på förra inlägget var ju inte så kul precis, men bara två dagar senare så kom våra goda vänner Hasse & El-Jay från kalifornien för att hälsa på några dagar. Tyvärr var deras schema väldigt tätplanerat (förståeligt), så det blev bara två dagar hos oss - men dom var desto intensivare och roligare!
Vi hann faktiskt med en hel del, bl.a. att vara lite kulturella och besöka Bara Ödekyrka samt åka en ordentlig tur på norra Gotland.


Tid fanns också till att äta & dricka gott samt skratta mycket, bl.a. tog vi dom till en amerikansk "diner" för att äta hamburgare! Yes!!
Låter kanske väldigt knasigt, men eftersom dom får väldigt mycket svenska rätter hos sina släktingar på sin resa genom landet så tänkte vi bjuda på lite annat - och det gick hem!
Sommaren fortsatte med en massa trevliga besök och framförallt med en massa loppisar. Vi hade ju inte längre någon hund att ta skogsprommisar med, så vi måste ju fylla ut tiden.
Jag körde hårt i trädgården också, men tiden efter midsommar är det ju faktiskt ganska lugnt där. Man kan t.o.m. tillåta sig att bara njuta av alla sommarblommande växter.


I
I slutet på juli så var det dags för vår årliga semestervecka på fastlandet. Normalt sett så planerar jag den redan i jan/feb så att vi ska få tag på bra hotell där man kan ha hund. Den här gången behövde jag inte planera alls...vilket jag upptäckte var väldans trist! Ingen spänning längre, det var bara att ringa hotellen man ville bo på veckan innan. Usch, vad tråkigt!!


Men själva semestern var absolut inte tråkig, tvärtom! Vi hade trevligt trots att det var enormt varmt just då. Vi var faktiskt tvungna att gå upp extra tidigt för att sätta oss i bilen som har AC, det var nämligen endast ett av dom 6 hotellen vi bodde på som hade aircondition och det var naturligtvis det första (och bästa), Corallen i Oskarshamn!Det blev inte så många växtinköp under semestern som jag tänkt mig från början. När vi kom hem fick jag också utföra det enormt tråkiga att ta bort mitt lilla prydnaspäron, det var angripet av päronpest som tyvärr inte går att bota.Jag - eller kanske jag ska säga vi -  tappade sen lite av trädgårdsgeisten. Livet var så enormt trist utan hund. Men vi hade ju bestämt att inte skaffa oss någon ny hund, vi skulle "njuta" av att kunna göra precis vad som helst när som helst. Dessutom hade min gubbe sagt att vi var för gamla att skaffa ny hund! Och det gjorde ju inte saken bättre!!Men vi fick besök av min väninna Christina så vi två roade oss med en del shopping och så hade vi vår årliga "kasta korv & grilla pil-dag". Bada kunde vi  - som älskar att göra det - dock inte göra, precis den här tiden var det alger överallt!
När vi återigen var ensamma och började "klättra på väggarna" så grävde jag upp en ny liten rabatt. Där satt jag ett träd (en klotrobinia), ett gräs och dom två stora alunrot jag köpt på fastlandet. Sen la jag på täckplast och fyllde på med sten. Blev riktigt bra och det ser fortfarande bra ut - trots att ogräset växt otroligt på alla andra ställen!Men...den där stora glädjen över något nytt i trädgården ville liksom inte riktigt infinna sig. Det kändes som om livet inte riktigt var rätt. Så när vi "lite löst" började prata om att "OM vi träffar på en hund som behöver ett nytt hem, då kanske vi ska ändra vårt beslut" - då var det ju redan avgjort!
När sen min f.d. granne Bibbi och hennes kompis Maud var här för att jobba på den stora hundutställningen i Visby och besökte oss en kväll, var ju samtalsämnet givet.Dagen efter på en gemensam fest hos Bibbis jobbarkompis och min väninna Peggan bestämde Rolle & jag att vi skulle besöka utställningen i Visby dagen efter och titta. Redan då hade vi alltså bestämt oss.....men vi visste inte exakt vad det skulle bli för ras!


Men det var ju inga problem när vi hänvisats till rätt ring av Bibbis domarkompis. Han trodde att en liten Podengo Portugues skulle vara rätt för oss....och där hade han ju helt rätt!Så kom Santos in i vårt liv i september och lekte livet igen och allt kändes helt rätt!
Trädgården frodades, allt verkade blomma och man kunde njuta av tillvaron igen. Fast en del smolk i bägaren fanns ju naturligtvis!


 Rolles kroniska lymfomcancer som han levt med i 15 år hålls i schack av s.k. genterapi. Den har han nu fått var 3:e månad i hela två år och det har tydligen fungerat perfekt. Inga nya tumörer har visat sig.
Må dåligt gör han inte heller, men det har han aldrig gjort och inte syns sjukdomen på några blodprover.
Nu fick han besked om att den som skedde nu i december var den sista förebyggande behandlingen han skulle få. (Förmodligen är den väldigt dyr) Inte bra! Så nu jobbar han på att han åtminstone ska få en om året, vi får se hur det avlöper!!


Sen var det min tur att besöka husläkaren för lite småkrämpor och det slutade med 5 (!) remisser till sjukhuset. Alla är nu avklarade, en liten operation har jag gjort och galloperationen väntar jag med. Jag sköter ju det här med gallan ganska bra. Istället väntar en mindre operation på Karolinska, en s.k. Gastric Banding  - alltså en överviktsoperation!  Sen kommer man bli som ett streck!!
Nej, skämt å sido så ska jag ta det lugnt och inte gå ner alltför mycket och alltför fort. Men man kommer väl åldras en 15-20 år på kuppen. Man kommer ju inte längre ha nått fett som fyller ut rynkorna!!! *fniss* 
Så slog det första vattenproblemet till. Vi hade en STOR vattenskada i gästduschrummet som i sin tur hade spritt sig till två väggar i kontoret. Så här såg det sen ut i 2 månader i hallen och oron för att det inte skulle bli klart innan jul var stor. Men allt ordnade sig och redan två veckor före jul var allt klart!Under den här perioden hade vi två dagar med minusgrader sen har det varit varmt, extremt varmt även för att vara här tror jag.  Och det tackar man ju för!Men det har regnat otroligt mycket hela hösten/vintern vilket betydde att Rolle fick installera en avluftare i vår krypgrund. Den fungerade i sin tur perfekt och fukten där under avtog mer och mer.Till jul och även fortfarande blommar min klängros `Penny Lane´ som jag satte för två år sen för namnets skull. Den har dock visat sig vara den bästa av alla klängrosor jag har, så den har verkligen hedrat Penny!Det har varit lite rimfrost några morgnar, men nu är det återigen väldigt varmt. Vilket är bra för oss, för det har visat sig att vi måste få hela husets grund uppgrävd och omdränerad. Inte kul - men man får väl kanske vara glad över att Rolle upptäckte dom här fuktproblemen när han var under huset för att kolla avluftningen.
Och man får vara väldigt tacksam över att jag inte planterat alltför många växter utmed huset,
då hade man ju gråtit blod vid det här laget!
Nu tar jag det ganska lugnt, det är ju "bara" att flytta dom viktigaste; Blåregnet, 5 Clematis, Sammetshortensian, några stora perenner m.m. m.m. Överlever dom, så överlever dom!!!

GOTT NYTT ÅR
önskar

7 kommentarer:

TrädgårdsPrinsessan sa...

Så kul att gå igenom allt som hänt under året. Hos dig har verkligen mycket roligt hänt ser jag :-)

Önskar dig en riktigt fin Nyårshelg!
/Annika

ormbunke sa...

Även om det är både negativa och positiva bilder och texter så är det bra att kunna samla ihop dem för ett helt år.
Vi har haft Oliver, snart 2 år, här några dagar så då blir det liv i huset. Men det är så roligt.De hade sin hund med sig också.
Önskar dig en trevlig Nyår och ett riktigt Gott Nytt År. Kram. Anita

samson sa...

livet är som en berg och dalbana ibland är det upp och ibland är det ner
Ha det så gott,maggan

Ölandsvindar sa...

Ja, det är så där åren oftast ser ut. Blandning av sorg och glädje. Och skit i rynkorna. Hellre ett piggt russin än en trött pösmunk. Gott nytt år på dig!
Kram
Kerstin

The Secret Garden sa...

Kikar in och önskar ett Gott Nytt År!

Margot sa...

Kikar in för att önska dig ett riktigt GOTT NYTT ÅR!
Kram Margot

mammi sa...

Vill önska er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR Själv har jag inte tänkt över året som gott, så noga, men det kommer väl
Ha det så gott alla 3
Kram