KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.


Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.


Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


torsdag 29 december 2011

ÅRSKAVALKAD del 1

Så här i slutänden tänkte jag mig försöka på att summera år 2011. Ett år som både bjudit på mycket stor sorg och stor glädje, jobb i trädgården och fastlandssemester, varmt väder och ruggigt väder, lite extrainkomster och massor av extrautgifter - men som nu förhoppningsvis bara har trevliga saker kvar att bjuda på. Det är ju trots allt bara två dagar kvar på året!!!


2011 började som 2010 slutade, men fruktansvärt mycket snö...


...men också med lite trevligt umgänge med våra vänner!


När vi inte kunde fixa och dona ute bestämde vi oss för att göra lite kul inne. Alltså gjorde jag en tavla, som i sin tur krävde att  vi var tvungna att plocka ner vitrinskåpen och renovera både dom och väggen bakom. 


Varje dag var jag och kollade trollhasseln som ju ska blomma på vårvintern, men den tog tid på sig - eller rättare sagt så tog den hemska vintern tid på sig. Men till slut så slog den ut och även väggen och vitrinskåpet var helt klara! 


Men målningen "krävde" *fniss* att vi skaffade en ny soffa till mig, så den gamla jättestora såldes och en ny inköptes. Alltså var det en mycket dyr tavla jag hade målat, den lär man ju aldrig kunna göra sig av med - det är alltså den till vänster på bilden!


Våren anlände till slut och jag åkte till Stockholm några dagar som vanligt.. Den här gången för att delta på en god väns begravning (Alzheimer) samt besöka revisorn och tandläkaren. Inte så trevliga skäl precis!
Men jag och några väninnor hann också med ett lyckat besök på Zetas, där en hängsyren inköptes (hade sett en sån på bild hos Ruben) samt två festmiddagar med alla väninnor! 
När jag kom hem efter två dagar så var vårblomstringen i full gång och det var bara att sätta igång vårbruket!!


Våren gick som vanligt väldigt fort och det var dags för första omgången vänner att hälsa på, min väninna Christina och min kusin Monica. Kusinen spelar golf här en vecka varje år och då bor hon i Visby, i mitten på veckan kommer min väninna Christina ner och så hämtar vi kusinen i Visby framåt helgen. Sen avslutar hon resan med att vara här ett par dagar och åker tillbaka till Stockholm med Christina. Det blir samma i år igen!


Vi hann naturligtvis med både att köpa växter, shoppa lite, åka runt på sightseeing, samt äta & dricka en massa gott under dom här dagarna. Och skratta!
Det dröjde sen inte många dagar förrän min f.d. granne Bibbi (till höger) och vår gemensamma väninna Kari kom ner, så det var mycket roligt och trevligt den här tiden. Bl.a. var vi till Bibbis svåger och hans sambo i deras sommarstuga i Bara och fick en härlig lunch.
Sen fick vi också reda på att sonen till ett par mycket goda vänner från Stockholm hade skaffat sig ett sommarställe i närheten. Så dit var vi för att hälsa på vännerna som var nere och gästspelade några dagar. Tyvärr var det också lite av en sorgens dag eftersom vår engelske vän blivit dement och led av afasi. Fast det gick ganska bra att prata engelska med honom. Det är en jäkla sjukdom.....


Vårväxterna bara vällde upp ur marken, så det var mycket jobb mellan besöken och så kom juni och midsommarveckan. Som tur var så hade jag dock avsagt mig trädgårdsvisningen under Öppna Trädgårdar - som alltid sker veckan före midsommar. Jag tänkte vänta och bara ha visning vartannat år så att besökarna skulle få nått nytt att titta på. Dessutom blir det lite körigt med allt annat man ska hinna med!


Midsommarafton - som vi alltid firar tillsammans med våra goda vänner här i Eksta - kom och vi hade väldans trevligt och allt gick bra, men på Midsommardagens kväll fick Penny ett stort epelepsianfall. 
Det pågick i en halvtimme och vi trodde faktiskt hon skulle dö hela tiden. Då förstod vi vad vi måste göra! vi var tvungna att ta vårt ansvar som djurägare!!

Penny 16,5 år - sista dagen
På måndagen tog vi henne till länsveterinären, så blev det hennes sista dag i livet. Det var en fruktansvärd dag som inte blev lättare eftersom hon inte var dålig precis just då. Men hon fick faktiskt ett anfall hos veterinären efter det hon fått den lugnande sprutan, så hennes hjärta hade garanterat inte orkat med mera.


Samma dag skulle en journalist och en fotograf komma till oss för att  göra ett reportage om trädgården.men det avstyrde jag så dom kom dagen efter. Faktiskt ett skönt avbrott i all gråtande!

Del 2 av årskavalkaden följer senare!

3 kommentarer:

Rosor och ruiner sa...

Ja, både sorg o glädje det är det, när man tittar tillbaka...tur det är glädje också som väger upp det tunga.
Gott slut till dig!

Anita sa...

Så trevligt att läsa din årskavalkad även om del 1 hade ett mycket sorgligt slut. Men ni får trösta er med att Penny haft ett långt och fint liv tillsammans med er.

Nu ser jag fram mot del 2 och om vi inte "syns" innan det blir nytt år så vill jag önska dig ett Gott Slut på 2011 och ett Gott Nytt 2012.


Kram Anita

Christina sa...

Ja, så är livet, både glädje och sorg.
Önskar dig ett Gott Nytt År med mycket glädje!
Kram
Christina