KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


fredag 9 december 2011

ÄNTLIGEN - DET ÄR KLART!

Både duschrummet och kontoret är helt klara! Och det är långt till jul - fantastiskt!! 
För er som inte följt mina inlägg om den här pågående renoveringen som förorsakades av en jättestor vattenskada i det ganska nya duschrummet (från 2004), så börjar jag med att visa ritningen på hur jag hade tänkt mig kontoret - och som det sen också blev till 99%! 
Vattenskadan upptäcktes alltså nedtill på väggen i vinkeln av "smacken" (Badrummet ligger alltså till vänster om kontoret). Vi hade ett skåp där fyllt med julsaker som vi skulle flytta och då visade det sig vara fullt med mögel på väggen bakom.
Här ser man dörrarna i hallen som leder in till kontoret - alltså till höger - och till duschrummet till vänster.
Jag skrev ovan att planeringen av kontoret stämde till 99%. Det som skiljer är att vi satt inte något skåp ovanför skrivborden, inte heller någon bänk i "smacken" - vi behöver det inte! 
Istället blev det några tavlor som flyttats fram från tidigare undanskymd placering.
Här ser man Rolles skrivbord till höger och "smacken" till vänster. Man ser också min gardinuppsättning. Jag hade alltså en vit enkel gardin som passade perfekt (en tät som skyddar för solen som brukar ligga på här), men så skulle jag ju ha en till dörrfönstret också och då hade jag bara en kappa. 
Tyget räckte inte heller till att sy ihop, utan jag har istället delat kappan på mitten och så satt upp dom två bitarna med gardinvajrar. Efter att dekorerat med ett par snygga band (röda nu till jul) och ett par tofsar på varje sida blev det helt OK.
Här har jag vänt mig om och fotat mot mitt skrivbord och dörren till hallen. Notera att datorn inte kommit upp ännu och inte heller några tavlor på väggen samt att det är "utsålt" i hyllan. 
Den hemska gröna skyddsmattan på golvet ska senare idag bytas mot en genomskinlig.   
Det ligger två skyddsmattor på posten som jag beställde från IKEA och gubben min är och hämtar dom just nu. Två mattor därifrån blev ett par hundra billigare med frakt än vad en enda matta kostade att köpa på kontorsfirman här, så Rolle får en också under sin stol - även om han inte sitter där så ofta.
Här har vi själva "smacken" där vi fått satt en trevlig fondtapet  i grått, silver och vitt. Den här renoveringen betalar försäkringsbolaget för det var längst in i hörnan vi först såg mögelangreppet efter vattenskadan. Därefter togs väggen ner för att konstatera om hela badrummet verkligen behövdes rivas - och det gjorde det naturligtvis!
Tog en panoramabild över hela kontoret - fast det är  faktiskt ganska svårt att bilda sig en uppfattning om hur det det ser ut av den här knasiga bilden.
Så har vi då det helrenoverade duschrummet/gästtoaletten som faktiskt såg nästan identiskt ut tidigare. 
Det är bara några små detaljer som skiljer från det som gjordes 2004. Det ena är att glasbetongen är mönstrad på ett annat sätt och att vi nu inte har fyrkantigt kakel, utan istället rektangulärt. Sen är golvets klinker lite mörkare än tidigare.
Annars är det alltså i precis samma stil och i samma färg; vitt, grått och krom. Det är så praktiskt för då kan jag byta handdukar och få till en helt annan känsla därinnel. T.ex. nu till jul brukar jag ha massor av rött.   
Alla inredningsdetaljer är samma som tidigare; toa, handfat, kommod, element, glashylla, belysning och duscharmatur. Notera dock toapappershållaren på glasväggen -  idag är den upplimmad för 3:e gången och dessutom fasttejpad så att den inte ska kunna röra sig. Den satt så här tidigare utan problem, få se nu om limmet håller den här 3:e gången!?
Ni får ursäkta om det blir många liknande bilder, men jag vill gärna dokumentera allt ordentligt! Det har jag lärt mig av att ha och göra med försäkringsbolag förr!!
Här ser man hallen med den nya stolen genom dörröppningen.
Här är samma dörr helt stängd.
Innanför glasbetongen i själva duschutrymmet ser det ut så här.
Så här ser vårt fina stenelement ut. Notera dom två "gästkrokarna" som inte har några handdukar på sig. Det blir förmodligen inga övernattande gäster till jul.
Jahapp, så var allt klart och nu återstår bara att lära sig hitta på kontoret när man ska ha något speciellt. Inte lätt när allt tidigare stått på andra ställen. Men det har ju helt klart blivit betydligt trevligare där inne, så inget ont (vattenläckan) utan att det har något gott med sig (nyrenoverat kontor)!

10 kommentarer:

Christina sa...

Så bra för er att det blev klart innan jul. Och fint blev det också. Ha en bra 3dje advent./Lila -Christina

gunsan sa...

Så snyggt det blev och så skönt att ni fick klart före jul.Ha en skön tredje advent.Kram

Flitiga Lisa sa...

Grattis till allt det nya fina.

The Rosegarden in Malevik sa...

oj,,,,,,visst e de skänt när ngt e färdigt,,å fint blev de med :)
å missa nu inte...

S
A
T
U
R
D
A
Y

S
H
O
W

O
F
F

de e kul att vara med :)
VÄLKOMMEN
Håkan

Rosor och ruiner sa...

Så skönt att ha det klart - nu ser vi fram emot bilder!

Rosor och ruiner sa...

Se där - nu kan även jag se bildernaa =) fattade inte förut att man kunde trycka sig fram till dem. Ser jättefräscht ut! Där skulle man gärna gå på toa som gäst!
Vet inte om det är min dator det är fel på, men din sida är väldigt seg att skrolla ner på idag, det "hänger" liksom inte med...det är inte så hos andra sidor jag varit inne på idag. Men som sagt, det kan ju vara min dator.
Ha den fin 3:e advent (redan tredje, kan man fatta det..)

Madame C sa...

Sååå fint ni fick, till sist! Inget ont som inte har något gott med sig;) Och i god tid till jul, också. Bara att gratulera:)
Ha en skön tredje advent,
Charlotta

Knatten sa...

Vad skönt när sånt där äntligen blir klart. Vi skulle behöva göra om våran toa för efter 15 år börjar den att rasa. Speglarna har trillat ner!!! Och skåpen har inga handtag...Usch!!!
Önskar dej en skön dag. /Knatten

ormbunke sa...

OH så fint det blev. Nu får du nog lugna ner dej lite. Och bara njuta.
Det är inte som grisen som inte har ett liv efter jul. Snyggt med rött och vitt.Ha en bra fortsatt söndag. Kram. Anita

Anonym sa...

Hejsan,
så härligt att göra om- resultatet blev mycket bra! Det skulle vara roligt om du vill visa upp ditt projekt på Byggla.se. Är du intresserad kan jag erbjuda en morot. Vi har även en golvtävling och en jultävling som pågår just nu. Maila mig på vendelabyggla@gmail.com så berättar jag mer!
/Vendela