KOMMENTAR

VIKTIGT!!!
Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!onsdag 30 november 2011

SNETT OCH VINNT

Ursäkta, men ibland undrar jag om det är något inbyggt/medfött fel på ALLA hantverkare!? Är just du hantverkare så får du gärna ta åt dig och komma med en förklaring, men följande brukar ju ofta hända;Antingen så kommer dom inte när dom ska komma, eller också så kommer dom men har inte tid att göra något för dom ska till ett annat ställe, eller också så kommer dom och gör fel - faktiskt en dom saker man har svårast att ha överseende med!
Hittills i vår renovering hade vi inte haft det senare problemet, men idag så.....
Igår kom rörmokaren som han sagt och började koppla in alla saker i badrummet. Det gick ju bra tills han kom till en detalj som var slut på verkstan - sånt kan ju naturligtvis hända - men detaljen var dock beställd och skulle komma hem idag. Alltså hade han jobbat klart för dagen efter ett par timmar.
Istället tog Rolle och passade på att börja måtta för alla småsaker som skulle upp; toarullen, handukskrokar, hyllor m.m.
Innan dess hade vi kånkat in våra två skrivbord och en hylla till kontoret. Där har han målat väggarna och så har vi fått en ny matta inlagd. När möblerna var på plats började jag flytta tillbaka alla detaljer i och på skrivborden, samt i hyllan. Mycket saker har vi, det är ju så när man varit småföretagare, men vi har slängt ungefär hälften och bara sparat sånt vi verkligen kommer att använda som privatpersoner.Förut hade vi skåp bakom skrivborden hela vägen - och dom var fulla med pärmar och lådor med papper - alltså blev rummet mycket bredare nu.  Nu har vi satt ett högskåp på kortsidan av mitt skrivbord - det är allt som än så länge ska vara där.  Datorn, bildskärm och skrivare hade ännu inte kommit på plats, men nu ikväll är dom det och jag sitter återigen på mitt älskade kontor!
 Till vänster vid kontorsdörren ut där är "smacken" och den är dock fortfarande inte fixad. Det är hit vi tagit ut en häftig småmönstrad tapet som hantverkarna ska sätta upp på försäkringsbolagets kostnad. Resten här inne har vi bekostat själva! Men...det är inte fördröjningen på det här som gjorde mig upprörd idag!!
Nej, det var när rörmokaren nästan var klar i duschen och tyst sa till Rolle - som tur är har jag bra hörsel - att:  "Det går inte att få till anslutningen helt rak, dom har dragit ut rören snett så det blir inte bättre än så här"!
Hallå, vad då!? Inte rakt? Är det något jag hatar så är det när saker och ting sitter snett, jag är extremt känslig för det. När jag kom in i duschutrymmet så höll jag på att svimma, det var alltså inte bara några millimetrar det var fel på utan hela detaljen såg ut som om nån full jävel hade kastat den upp på väggen och så hade den hamnat där!
Hur rörmokaren bara kunde komma på idéen att vi skulle gå med på att den satt så illa, det kan jag bara inte fatta. Jag höll på att bryta ihop helt, så jag bara sa ilsket att det där accepterar jag inte. Någon har gjort fel och det måste åtgärdas!
Sen gick jag därifrån och satt mig i vardagsrummet och deppade. Efter en jäkla massa bankande så kom Rolle ut till mig och talade om att felet var åtgärdat. Nu satt vattenrörens utgång rakt på väggen. Puh!

Nu väntar vi på elektrikern - som är en god vän - men han ringde nyss och talade om att han kanske inte kommer ikväll, han var på en bondgård som hade generalfel. Och då kan man ju faktiskt förstå att det går först!
19 kommentarer:

samson sa...

ja se hantverkare,men det ser fint ut,ha det så gott,maggan

Oljekritan sa...

Håller med du ,jag ..det ska vara rakt. man kan ju reta ihjäl sig på om det är snett..det ska man inte acceptera..det borde var hantverkares stolthet vara, att göra rakt och komma då de lovar...en del gör det, men inte alla...Hoppas det ordnar sig för er..ser väldigt snyggt ut i allafall...kram Karina

thecottagebythecranelakeolof1 sa...

Visst är det nästan alltid så med hantverkare! De gör lite som de vill tycker jag.

Skönt att det lyckades med att rätta till rören! Annars hade du gått och retat dig på det resten av livet :-)

Ha det gott!
Christer.

Rosor och ruiner sa...

Oj, puh, jag trodde ni skulle behöva riva hela väggen för att åtgärda det snea...
Ja, du hantverkar är nog ett släkte för sig, vi väntar ännu på "vår" rörmokare som skulle dra rören till vårt badrum. Har börjat inse att det inte blir något julbad...*morr* man tycker att han kunde ha sagt till att han inte kan/vill/orkar hjälpa oss istället för att lova...nu lär vi inte hinna få tag i någon annan före årsskiftet. Ja ja vad är en bal på slottet...

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Usch då. Inte kul när det krånglar vid renoveringar. Vi fick en vattenskada till nyår i vårt badrum på bottenvåningen. Sent i höst blev det 'klart'. Fortfarande återstår några detaljer. SÅ, nästan ett år. För ett badrum... Man undrar......

Tack för dina goa hälsningar!
Ha det gott och lycka till nu!!
/Charlotte

Ninne sa...

TUR att du hade öronen på skaft- så att säga. Tänk att alla hantverkare ska vara så in i hoppsan egensinniga o tro att allt kan gå efter deras principer. Det är nog något som hänger i yrken som de väljer??
Ska berätta en historia om en rörmokare vid tillfälle-tror jag
Kram Ninne

Ninne sa...

HA HA HA Jag måste berätta vad ordverif. var
snedlesse
nästan rätt i prick..
Ninne

blommor och kvistar sa...

ja, det skall vara rakt, inte snett! lämnar man det snett stör det en var gång man ser det! bra att du stod på dig där!
jag är gift med en entreprenör, så jag 'förstår' varför de ofta är försenade; en kund vill ha ett litet jobb gjort och då entreprenören kommer dit undrar han om det kanske skulle gå att få det och det och det gjort nu på samma gång 'då du nu är här nu', säger kunden. detta innebär att den till andra kunder lovade tidtabellen håller inte, eftersom de flesta hantverkare på mindre orter inte täcks säga att nej, du beställde endast detta jobb...
men dock tycker jag att man skall komma då man lovat...
kram
susanne

Anni sa...

Åh, jag önskar att jag fått se bild på de sneda rören så att jag kunnat dela din ilska!

Bra hantverkare växer inte på träd, tackolov har jag en man som fixar det mesta själv och det efter många detaljkontroller med mig, han vet exakt hur petig jag är med sådana ...

FotopunktMis/Maria Thorbjörnsson sa...

Saker o ting SKA sitta rakt..och varför i himmelens namn vågar dom inte säga det rakt ut..utan man måste påpeka felen..själv e jag alltid på plats när det ska sättas upp saker RAKT..bryr mej inte ett dugg om att jag är ivägen..för det tycker dom ju man är..ha det..Maria

Zondra Art sa...

Great work dear Susie, I like it!

Have a nice day, kisses my dear:)

Helens trädgård sa...

Tänk att det alltid ska stula på ett eller annat sätt när man anlitar hanverkare.
Skönt att det blev rakt till sist och allt ordnande sig.
Snyggt kontor får ni i alla fall.
Ha det gott!

Kristina Bonander sa...

Ja, hantverkare kan vara ett kapitel för sig! Får väl lycka till i alla fall.
Kul att läsa att du varit - eller kanske fortfarande är ? - aktiv i bonsaiföreningen. Pratade med en trevlig dam i föreningen på mässan i Älvsjö i våras och blev verkligen sugen att gå med. Men jag hejdade mig. Kan inte vara med på allt! Jag kände att just arbete med bonsaier kräver tid och tålamod och det vore orätt mot "konsten" om man inte ger det den tid den behöver. Att hasta bonsai är nog inte rätt infallsvinkel!
Ha en skön helg
Kristina

Margot sa...

Ja tyvärr verkar det som att hantverkare är ett släkte för sig, tyvärr lite glest med yrkesstolthet hos många av dem, åtminstone här omkring! Bra att du stod på dig och fick det åtgärdat!
Ha en fin 2:a Adventshelg!

Leovi sa...

Well, here in Spain there are many sloppy. Greetings.

mammi sa...

Vi har faktiskt inte råkat ut för nån klantig hantverkare, som tur är.Med mitt temperament skulle det nog slutat i slagsmål. För tillfället har vi ström och tel. tillbaka, men jösses vilken pärs det varit. Skall ut och "slå runt" i kväll.
Ha det så gott ni alla
Kram

TrädgårdsPrinsessan sa...

Har själv bara bra erfarenheter av hantverkare, men det låter ju jobbigt när det blir fel . Det ser i alla fall ut att bli riktigt fint hos er :-)

Ha en fortsatt fin helg!
Annika

Flitiga Lisa sa...

Även om de flesta är bra kan det ju gå lite snett ibland. Själva var vi utan badrum i ett par månader när barnen var små och det var inte lätt kan jag säga.

Jord under naglarna sa...

Tur att du har god hörsel och kunde säga ifrån.
Vi har haft bra kontakt med hantverkare, men tyvärr, och med risk att dra alla över en kam, så är det väldigt sällan de kommer när de ska och gör klart innan de åker på nästa jobb.

Trevlig helg!