KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


måndag 28 november 2011

INGEN DRAMATISKT INTRÄFFADE

Idag är det strålande sol - men väldans blåsigt, fast det har man ju varnat för så vi har räknat med det! 
Trots ovädret inatt så har just vi klarat oss väldigt bra, inget sönderblåst alls vad jag kunnat se - inifrån!! 
Hur det är på resten av ön får man se senare idag när vi ska in till Hemse.
Det enda vi har sett är att trädtopparna på andra sidan vägen har vajat ordentligt. Hur det såg ut inatt på andra sidan, speciellt då den jättehöga lärken, har man som tur är inte en aning om. Det syns ju inte i mörkret och sovrummet ligger på andra sidan.
Men det första Rolle fick göra i morse var att sopa upp alla lärkbarr som kommit ner på ingången så nu ser det så här prydligt ut. Han fick ihop en hel hink full!
Det var ju så att hantverkarna skulle komma idag för att foga glasbetongen och spegeln i badrummet, så barren måste bort innan dom kom och drog in dom i hallen - och sen vidare in i huset!
Som sagt nu är allt klart för röris och elektrikern och kakelsättaren har kontaktat arbetsledaren och informerat om det. Men...vi måste också meddela honom idag att det är OK *fniss* att komma och tapetsera "smacken"  på kontoret.
Den nya mattan där är nämligen också redan lagd och nu håller min gubbe, med hjälp av Santos, på att sätta upp listerna. I morgon kan man alltså börja möblera igen, det går undan nu.....
I lördags tog vi en tur - det blev 13 mil till slut - till andra sidan ön där vi bl.a. besökte Kräklingbo Julmarknad (som tyvärr blev en stor besvikelse) och Ljugarn där vi tog en prommis nere vid havet.
Det var inte många ute i blåsten, men vi var rätt påklädda så oss gick det ingen nöd på. Här kommer Santos springandes till matte, han trodde det var godis och inte kameran jag hade i handen!
Men som sagt, fint promenadväder var det trots blåsten. Synd bara att marknaden var så ynklig. Den verkade vara till mest för att dom boende i området skulle kunna träffas och fika och snacka lite skit!
Igår blev det ingen långprommis, det både regnade och blåste för mycket, och idag har jag hitintills bara varit ute på altanerna för att kolla läget.
Men som synes har i alla fall inget dramatiskt inträffat!14 kommentarer:

Gela sa...

Tur att inget dramatiskt hänt hos dig här har vi också klarat oss bra. Fina bilder du tagit. ha en fin dag/Gela

Tankar från Trädgårdsmästarn; Hillevi sa...

Så skönt att inget allvarligt har blåst sönder!

Åhhh - jag vet den där känslan när man åkt långväga för att gå på en speciell marknad eller loppis eller vad som helst, och det är bara skit... grrrrr! Inte kul!

Vackert badrum ni håller på med!

Ha en fin vecka , kramkram H.

blommor och kvistar sa...

va bra att ni har klarat er fint undan stormen! jag gnällde lite i mitt inlägg om söndriga lyktor, men det är väl egentligen eget fel då jag inte tänkte på att plocka in dem =)
kram
susanne

Christina sa...

Vad bra att ni snart får färdigt. Stormen tog min rosenpergula. Så nu blir det fram med sågen och såga ner Rosa Helena. Sitter i telefonkö till försäkringsbolaget! Så det blir till att bygga nytt till våren./Lila-Christina

Anna Vattenkanna sa...

Skönt att höra att även ni klarat er undan den arga stormen.

Kram Anna Vattenkanna

Anonym sa...

Du skulle ha åkt till Bläse för där är det fint men blåsten gjorde att det inte gick någon båt så vi blev blåsta i år. / Uffe

Berit sa...

så skönt att höra att ni klarade er undan några skador i denna storm.
Ha det gott!!

Flitiga Lisa sa...

Skönt att det inte blev som Gudrun eller Per. Det enda som inträffade var att julgranen på stadens torg blåste ner.

Rosor och ruiner sa...

skönt att inget dramatiskt inträffat, i natt var det inte kul och jag trodde att nåt träd skulle blåsa omkull, men dom har klarat sig!
Badrummet ser ut att bli fint!

ormbunke sa...

Här blev det ingen vidare marknad heller. Det var inte många som vågade sätta upp något då det blåste orkan i byarna. I Ljugarn har vi varit en sommar för många,många år sedan. Övernattade på ett pensionat. Ser ut som ni får färdigt till Jul. Ha de gott. Kram. Anita

samson sa...

skönt att inget har blåst sönder hos er,ha det så gott,maggan

Ölandsvindar sa...

Det dyker upp lite väl många julmarknader och en del är lite utarmade men alla föreningar försöker väl bättra på sin ekonomi.Håller med om att det ibland blir mer en byträff än julmarknad. Ett plastbord, som aldrig mer blir sig likt, blev stormens offer hos oss, men nu är det fint väder igen.
Kram
Kerstin

Kristina Bonander sa...

Hej Susie,
Kul att höra att du är "gammal" kund på Zetas. Vi har bott här i närheten i 20 år så jag kan inte riktigt konkurrera med dig. Visst var det charmigt förr på Folke Mattssons tid, inte minst beroende på honom själv som alltid var så kul och underhållande. Men saker förändras och jag förstår att de måste förnya sig.
Må väl och sköt om dig
Kristina

Tidsmästarinnan sa...

Hej där Susie,
vilken tur att ni har klarat er utan fallande träd och strömavbrott och annat stormande.
Vad kul att det händer massor i huset, badrummet ser toppen ut!
Kram
Susanne