KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


måndag 7 november 2011

HJÄLP - VEM ÄR GIVAREN!?

När vi kom hem från Närsholmen i lördags eftermiddag så tände jag en massa ljus ute. Det tog faktiskt en hel timme att få fart på dom11 lyktor jag placerat ut. Anledningen var att jag i somras hade köpt stora värmeljus på Biltema när vi var på fastlandet - skulle jag tydligen inte gjort! För inte 17 brann dom som dom skulle inte!!


 Jag blev lite misstänksam när jag hittade 3 gamla värmeljus i lyktor som jag trodde var uppbrunna, men som visade sig bara hade brunnit till ungefär 90%. Resten av "stearinet" fanns kvar, det var bara ett litet hål precis runt veken!


 Och inte gick det att tända dom igen inte! Vilka skitljus!! Så nu har jag reklamerat dom hos Biltema, eller rättare sagt klagat på dom. För nått kvitto på ljusen har man ju inte kvar. Men det är ju synd om andra ska köpa samma dåliga ljus, så jag hoppas dom tar bort dom ur sortimentet!


Så det var bara att ersätta värmeljusen med vanliga tjocka ljus, som jag som tur är har rätt gott om. Jag gillar nämligen att tända ljus - året om - fast det tog ganska lång tid att hitta rätta storlekarna till dom olika lyktorna!


Det hann tyvärr bli riktigt mörkt innan allt var klart, så man ser inga detaljer på bilderna. Men ovan är dom pyttesmå lyktorna på vår "björkstolpe" och så lyktan vid ingången som Rolle köpte på en loppis för 25:- - för alla tre alltså!

  
Inne tände jag totalt 33 ljus! Testade med dom stora värmeljusen ifall dom skulle funka bättre där, men dom slocknade efter en kvart. Så det fick bli vanliga små värmeljus inköpta på ICA. Som enligt min helt ovetenskapliga undersökning är dom bästa av alla v-ljus.
Har någon hittat bättre v-ljus, meddela mig ! *fniss*
I vardagsrummet tände jag hela 14 ljus - alla små värmeljus -  resten av dom 33 var i matrummet och köket men där tog jag inga bilder av någon anledning. Fast jag satt ett i badrummet också och där tog jag ett kort!


Nyss när jag tittade på bilderna för att välja vilka jag skulle lägga in här, så kom jag plötsligt på en sak jag gärna skulle vilja ha svar på.. Vem var det som gav mig dom fyra små skotten till Hoyan (porslinsblomman) jag har i badrummet? Det var ett antal år sen, på den gamla "goda" trädgårdsbloggstiden jag fick dom. Och jag som har så bra - fast väldans kort - minne har bara inte en aning om vem det var!


När jag fick dom här så gick det till så att helt plötsligt så fick jag ett stort brev i vilket det låg fyra skott av något jag inte hade en aning om vad det var. När jag kontaktade bloggvännen som skickat dom, visade det sig att hon hade blandat ihop mig med någon som samlade på Hoya, men jag fick till min glädje behålla dom!
Nu kan jag alltså stolt visa att dom lever och dom blommar och dom frodas och har blivit jättestora!!

Men...vem är den snälla bloggaren som jag fick dom av!?

9 kommentarer:

gunsan sa...

Det där med dåliga värmeljus har även jag råkat ut för.En del är bara skräp.Vi tänder ljus vi med som mysbelysning.Sen brukar jag tänd ljus i växthuset på våren.Ger lite värme om man sätter dom i lycktor.Så bra att bloggvännen tog miste på dej och någon annan.Porslinsblomman ser ju jättefin ut.Kram.

Christina sa...

Tycker att så fort det blir kallare ute, brinner värmeljusen bara rakt ner i en liten håla. Massor av stearin kvar runtom. Ikeas funkar för mej./Christina

Ruben sa...

WOW! Du gör minsann ingenting halvhjärtat!! ;-) Tjusigt!

Ha det gott!
/Ruben

Anja sa...

Visst är det snyggt med levande ljus. Vad bra att du vågar vara rak och berätta om de dåliga värmeljusen från Biltema. Själv köpte jag mina stora dito på Ikea och ingen av dem har brunnit ut helt. Däremot brinner de väldigt länge om de inte utsätts för det minsta fukt. I växthuset där jag har störst användning av dem brinner de aldrig ut.
På tal om vädret så har det säkert sett ut olika i olika delar av landet - ja, tom olika delar av Göteborg. Vi har haft regn sedan 1 augusti och det har bara fortsatt och fortsatt med några få dagars uppehåll och vackert. Men november har varit fantastiskt fin!/Anja

mammi sa...

Värmeljus är rena ärekränkningen.
Vi var i Rörstrand för nåt år sedan, och där hittade jag en underbar "grej". Om man tänker på de gamla "änglaspelen" så var denna i mindre variant och med LILA grejor, som skulle snurra runt av värmeljuset. Hade några gamla ljus som jag tände. Funkade perfekt, snurrade runt. Sen blev de nyköpta som ICKE värmer och därmed är spelet stilla, hur kul nu de kan va. Rent ut sagt är det inga värmeljus, bara skit !!!
Kram

Rosor och ruiner sa...

Säger som Ruben - du gör då ingenting halvhjärtat =)
Hoppas den gode givaren ger sig tillkänna!

Jord under naglarna sa...

Vad mysigt både inne och ute med alla tända ljus! Här är vi också storkonsumenter av ljus nu, men ute har jag mest gravljus.

samson sa...

vad mysigt det blev med alla ljusen,sånna där dålig ljus har jag åxå köpt man blir ju så besviken ha det så gott//maggan

Ninne sa...

Va härligt att den lever o att den trivs hos dej. En som vet var du fick Hoyan ifrån. Det är jag som är den skyldiga.
Får kanske annonsera ut ngr fler skott - för jag fick aldrig reda på VEM som egentligen skulle ha dem. Jag har gott om nu också.
Kram Ninne