KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


onsdag 16 november 2011

FROSTIG MORGON

Jahapp, nu är alltså trädgårdssäsongen slut för i år. I morse var det ett par minusgrader och alldeles vitt av frost. Fast när solen gick upp över Stjärnarve så var det ganska vackert ändå.....
Men det känns lite trist att man redan nu ska behöva börja koncentrera sig på julen. Det är ju trots allt över en månad kvar. Men...det är ju det enda roliga under den här kalla årstiden! I år blir det förmodligen också en extra trist vinter för mig, beroende på olika omständigheter som jag återkommer till.
När jag gick morgonprommisen med Santos - vi turas om varannan dag och idag var det alltså min tur - så fick jag för en gångs skull med mig kameran så jag kunde dokumentera den vackra soluppgången.
Vårt hus ligger c:a 200 meter till vänster och det är "kohagen" som fortsätter här på andra sidan vägen. Längst till höger och bakom träden ser man det gräsbevuxna (grönvita) området där korna oftast är.
Här har vi vårt hus som till synes ligger mitt i en liten skog med ovanligt höga träd för att vara på Gotland, men det beror på att det är ovanligt gott om vatten i området.
Det är inte många som bor nära oss, just det här huset ligger c:a 300 meter åt väster och är närmast åt det hållet, men det ligger en bra bit in från vägen. Här bor ett medelålders par permanent. Henne har jag träffat en enda gång på 8 år - mannen har jag inte en aning om vem det är ens!
Precis där jag stod och fotade dom andra bilderna så är den kommunala "vattentappen" dit bönderna kommer och hämtar vatten till sina djur - och en bit därifrån är också vi inkopplade på vattennätet. 
Här börjar det vi kallar för "järnvägsrundan". Det gick ju tåg tidigare på Gotland och en av sträckorna var alltså här. Längst bort där man ser att det är lite ljusare svänger man sen av till höger och följer den grävda kanalen ner till stora vägen igen. En runda som tar allt mellan 20 och 45 minuter att gå,beroende på hur bråttom hunden har, eller hur mycket den vill snosa runt!På tomten var det inte mycket kvar att fota, men alunrotens blad är vackra även med frost!
T.o.m. klängrosen Penny Lane har mer eller mindre lagt av. För man kan väl inte räkna med att dom knoppar som finns ska kunna slå ut.....eller!?

11 kommentarer:

Tankar från Trädgårdsmästarn; Hillevi sa...

Vi fick frost inatt, men jag gitte inte ut med kameran... (det var ju för tusan snorkallt;-) Snygg alunroten är i sin rimfrostklänning..
Ha det gott, kram H.

Anja sa...

För mig som aldrig varit på Gotland- bara sett bilder - ser dina vyer ovanliga ut för mig. I en frågetävling skulle jag aldrig gissat rätt;)!
Soluppgång och frostiga blader och blommor är behållningen så här års och visst ser det fint ut!/Anja

Ruben sa...

Vackert med frostiga blad! Och vilken effektfull bild med soluppgången! Och även den gamla järnvägsbanken är intressant genom att man funderar litet över hur långt den fortsätter spikrakt. Skönt med en liten kommpis på morgonpromenaderna!

Ha det gott!
/Ruben

mammi sa...

Visst är det vackert med frostiga blad. I dag för en gångs skull var frosten kvar när jag gick upp, kan ju bero på att den låg kvar länge, definitivt inte att jag gick upp tidigare. Tog t o m några foton men de kommer nog inte förrän jag berättat om mitt "synska" jag som kom att förändra våra liv för all framtid, de du.
Kram

Anna Vattenkanna sa...

Fint med frost trots allt... men jag nöjer mig så gärna med att titta på andras bilder :-)

Lite lustigt med era grannar... att bara träffat en gång på 8 år menar jag.

KramR Anna Vattenkanna

Oljekritan sa...

Snyggt med de frostiga blommorna..ja de är väl på sluttampen nu--läste fel, att det förr gick tåg till Gotland...ha ha, hur gick det till....men tåg PÅ Gotland, det var det!! Skönt det verkar att bo så där i lugnet och det vackra omkring...lyllo dig..fin han är lille vovve din..Kram Karina

ormbunke sa...

Ja här fanns frosten också i morse när man tittade ut. Fick bli en frostfotorunda i trädgården Så fort solen hade lyst ett tag så var det borta. Man behöver inte känna alla grannarna fast de bor vid nästa hus. Vi skall få nya grannar och det är alltid spännande men samtidigt oroligt.
Rosorna är lika fina på bild trots frosten. Ha de gott. Anita

TrädgårdsPrinsessan sa...

Ser ut att ha varit en härlig och vacker promenad ändå och så mysigt med en glad kompis :-) Själv tycker jag nog lika bra om alla årstider och längtar efter snö nu :-) Just nu i mellanperioden är det lite trist och bara grått, blött och mörkt...

Ha det gott!
Annika

samson sa...

fina bilder,kul att få se dina närmsta omgivningar,jag hoppas på frost i helgen så att jag kan gå ut och fotta,ha det så gott//maggan

Flitiga Lisa sa...

Alunroten var ju fantastiskt fin med frost på. Kylan är välkommen för min del. Det blev lite roligare
att fotografera igen, även om det betyder att det är slut för i år.

Ölandsvindar sa...

Jag blev så full i skratt när jag läste om din gubbes födelsedag. Jag har nämligen tänkt köra med samma taktik när min gubbe fyller år nästa vecka.År efter år har jag fixat paket men i år blir det inte det. Han är urdålig på att köpa presenter till mig men talar gärna vitt och brett om vad han önskar sig.
Kram, kram
Kerstin