KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


söndag 6 november 2011

ETT DISIGT NÄRSHOLMEN

Gårdagen började inte så bra. Vi hade bestämt innan att vi skulle göra en tripp till Fårö, det var ganska så länge sen. Senaste gången var för ett par år sen när jag var där med min väninna. Men...i det vansinnigt gråa och dimmiga vädret var det ju bara att glömma!


Så vi satt här hemma nästan halva dagen innan dimman lättade något och så gav vi oss iväg. Först till Hemse - 1,5 mil - där det skulle vara två loppisar. Vilket det också var, men dom var totalt värdelösa så vi gav oss iväg till Närsholmen istället. 


Här brukar det alltid vara en massa turister, men området är stort och så tänkte vi att det borde vara ganska tomt på folk eftersom dimman gör att man inte ser något. Och vi hade rätt! Till att börja med!!


Dimman lättade och solen började titta fram och turisterna dök upp framåt eftermiddagen. Fast så många blev dom ju inte. Jag tror att vi var 3-4 bilar där ute som mest och det kan man ju inte kalla för många precis!


Det här området brukar kallas för en svensk stäpp och det ligger faktiskt något i det. Naturen ser lite afrikanskt ut!


Santos fick springa precis som han ville, men han höll sig ganska nära oss och kom hela tiden tillbaka för att kolla vad vi gjorde.


När det kom ett par gåendes en bit bort så höll husse koll på honom, men han var inte intresserad alls så det blev inga problem!


Du som varit på Gotland har säkert varit ut hit på Närsholmen, det är ett mycket populärt turistområde - och med all rätt. 


Det är vansinnigt vackert och när det är dåligt väder och blåsigt också faktiskt ganska ödsligt och lite skrämmande! 


Men vi hade tur, vädret blev bara bättre och bättre och det var nästan helt vindstilla.


Eftersom det är många som åker hit och kollar så hittade Santos en hel del ställen som det förmodligen luktade hund på. Så han hade också kul.....


Den här ruinen som ligger i början på holmen var det som en gång för länge sen inspirerade oss till att bygga vår lilla "ruin" på tomten. Ett antal foton togs då som vi sen visade stenläggaren, fast jag tror inte att han riktigt förstod vad det var vi ville ha. Vi fick hela tiden påpeka att han gjorde "ruinen" för snygg, den skulle se fallfärdig ut redan från början!


Efter en härlig prommis åkte vi sen hem och så tog Rolle och tömde dom två sista krukorna och sen jobbade han lite på verkstan´. Fråga mig inte vad han gjorde exakt, det var något med en gräsklippare dock.
Själv gick jag ut och började tända ljus. Det blev hela 11 ljuslyktor och sen fortsatte jag med att tända 30 stycken inne!Bilder från det kommer i nästa inlägg!!

6 kommentarer:

Helena sa...

Det är inte mycke till ljus vi har heller ingen dimma dock men ingen sol...
Det är alltid så trevligt att titta in hos dig jag uppskattar dina promenad bilder mycke ska du veta!
KRAM från mig!

samson sa...

jag har aldrig varit på Gotland,så extra kul att titta på dina bilder det ser så himla fint ut//maggan

Knatten sa...

Visst ser det ut som det plötsligt ska springa fram en giraff där på din stäpp!!! /Knatten

Monica sa...

Det blev ju fin utflykt ändå, trots dimma ,,här har varit grä mulet hela dagen. Jag förundras över dessa miljöer som finns i Sverige, såg ut som stäppen,,men utan giraffer men med Santos så blev det ju bra.

härlig ruinbilder,,sådan ska jag nog med skaffa mig med tiden ,,men förstår att det är svårt att få det att se gammalt ut..jag har ju funderat på om jag kan göra den själv me ndet går nog inte ..säger min man,,framtiden får utvisa det..
Ha en go vecka kram Monica

Ninne sa...

Härliga bilder
Kram Ninne

Ruben sa...

Du har så rätt, på vissa bilder ser landskapet väldigt afrikanskt ut!! kargt men ändå vackert på något sätt!

Ha det gott!
/Ruben

PS Ser fram emot bilder på alla lyktorna!