KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


söndag 13 november 2011

DET VAR VÄRRE FÖRR

Idag har vi som vanligt varvat prommisar med bilrace, det är ju så för oss på söndagar. Men snart är racen slut för säsongen (usch vad trist) och då behöver vi inte planera söndagarna lika noga!
Fast jag börjar med att visa bilder från fredagen. Vi åkte till Klintehamn för att handla på eftermiddagen och då passade vi på att försöka gå ut på den halvö som syns till vänster.
Tyvärr var det fortfarande avspärrat, så det blev ingen prommis dit ut. Jag är nämligen lite försiktig när det gäller kor, det är inte så kul när det kommer en 20-30 stycken springandes mot en och man inte har något att gömma sig bakom. Förmodligen därför min gubbe ser så sur ut - han vågar sig glatt in i kohagar nämligen!
Istället fick vi hålla oss till området innan halvön och det var ju rätt fint där med när solen började gå ner.
Det här är en bild på fiskebyn Kovik som ligger på andra sidan bukten.Det blev också väldigt fort mörkt, så det var nog lika bra att vi aldrig kom ut på halvön. Hade ju inte varit så kul att snubbla omkring där ute bland alla koblajor!
Igår, alltså på lördagen, så vete 17 vad vi var någonstans!? Det enda jag just nu kan erinra mig är att vi handlade - igen - och så åkte vi runt med bilen en massa och uträttade en del ärenden. Bl.a. var vi till Roma där Rolle besökte den otroligt välsorterade Skiv- och CD-affären (begagnat). Min gubbe är nämligen samlare av musik - rock, rhytm & blues, blues, jazz m.m. - och har en mycket stor samling. 
 Fast vi var av på några ställen med Santos också - men det blev inga bilder. Så dom här bilderna är alltså från idag då vi åkte ner mot kusten vid Snoder. 

Tyvärr drog det en massa och blev så jäkla kyligt att vi bara tog en mycket snabb prommis. Sen tog vi oss därifrån och åkte inåt ön istället.
Vi åkte tvärs över heden vi har mellan västra kusten och Hemse och mitt på den åkte vi in i skogen på
 några pyttesmå vägar för att försöka hitta nått bra ställe - och det gjorde vi. Det blåste faktiskt inte ett dugg här utan var helt vindstilla, så stor skillnad är det mellan kusten och några kilometer inåt land.
Efter ytterligare en kort prommis så var det dags att dra sig hemåt. Här är Santos som väntar på att husse skulle komma ut ur garaget efter att ha parkerat bilen. Kolla in hur trista dom vissnade växterna i rabatten ser ut. Men...dom får se ut så här tills i vår, jag rensar INTE bort något som kan skydda växterna över vintern!
Nej, då är det ju faktiskt trevligare men lite vintergrönt - som det här oxbäret ovan t.ex.!
Grön - och vit av en massa blommande bellis (tusensköna) - är gräsmattan fortfarande, men resten ser beklämmande brunt och trist ut!

Den här bilden ovan tog jag nu på eftermiddagen - bilden under tog jag vid samma tid förra året!Det enda som skiljer dom åt är den "badsjö" som vi hade då! Och så har folk klagat i år på att det regnat!! Nej, det var mycket värre förra året - i alla fall här på södra Gotland!!!

12 kommentarer:

samson sa...

nu börjar din trädgård se lika vissen ut som min,det så roligt att se dina bilder från Gotland,ha det så gott//maggan

Margot sa...

Kul att se alla fina naturbilder från Gotland, särskilt då jag aldrig varit där! Vi hade också mycket mera regn förra hösten, det var en rejäl "sjö" du hade på gräsmattan då:)
Du undrade över mina rosor och jag har räknat ut att jag har 46 olika sorters rosor och eftersom jag har två exemplar av Lykkefund så har jag totalt 47 plantor! Får se hur många som är kvar efter vintern som kommer:) Förra vintern blev jag av med två stycken!
Ha det gott!

Oljekritan sa...

Jomen det är så fint på Gotland..också ett av alla ställen jag vill bo på.-.-varit där ett par gånger bara, men ska åka tillbaka...abosplut..Kram Karina

Rosor och ruiner sa...

Jag har glömt att det regnade så mycket i fjol, men i år har verkligen hösten varit skön!
Vilket fint foto du fick över Koviken!

Ninne sa...

Härligt vad du hittar o visar FINA STÄLLEN fr din ö.. Här var också vått o snömodd o elände i fjor. I år kan man njuta av att vandra runt i skog o mark.
Kram Ninne

Ruben sa...

Det bästa med att vara ute i ruggigt väder är att komma hem till värmen - och en kopp kaffe!
Kossor är inget att vara rädd för, det är bara att ta dem vid hornen! ;-)

Ha det gott!
/Ruben

Helena sa...

Oxbäret ditt är ju jättefint!
Visst det mesta är visset här oxå tack o lov för alla mina astrar!
KRAM från mig!

gunsan sa...

Tänk jag hade glömt att det regnade så mycket förra hösten.Men du har ju en riktig damm där på gräsmattan

FotopunktMis/Maria Thorbjörnsson sa...

Jo nog kommer jag ihåg dina "trädgårdssjöar" alltid..ser lite torrare ut i år..ha det..Maria

Tidsmästarinnan sa...

Gotland Gotland... ooo detta ljuvliga ställe.
Ganska snygg badsjö, men man kan ju vara utan den faktiskt också, hihi...
Kram
Susanne

Anni sa...

Kovik är fint! Nu har ni nog snart varit i vartenda hörn av ön, eller?

Men du, folk som klagar på sommarens regn har inte bott i östra delarna av landet - de bor i Skåne eller i västra delarna av landet. Stockholm har haft en fantastisk sommar!

Kristina Bonander sa...

Det är så kul att följa med runt på dina prommisar, Susie. Du skriver så mysigt!
Ha en skön kväll (om du nu läser det här när det är kväll?!)
Hälsningar
Kristina