KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


fredag 14 oktober 2011

IDOLGNÄLL & LÖKAR

Efter att ha sett lite under sista timmen av Idol och tröttnat totalt på programmet, så har jag förflyttat mig till kontoret och datorn istället. Det är betydligt roligare att blogga. Även om jag inte har några nytagna bilder att publicera. Jag tänkte dock visa vad det är jag väntar hem från Holland vilken dag som helst nu.


Tulipa `Esperanto´

Eftersom min gubbe är musikälskare med en stor samling av rock (alltså riktig gammaldags Rock & Roll), Rhytm & Blues, Blues, Jazz och även en del klassisk musik och folkmusik, så kryper det i kroppen på honom när han hör typen av pop som framförs i Idol. Så han vill inte göra mig sällskap framför TV´n, istället försvinner han in i sitt musikrum och diggar "bra musik".

Tulipa `Apricot Parrot´

Och ibland är jag tyvärr tvungen att hålla med. Ikväll t.ex. så blev jag helt galen på att producenten körde ut orkesterns ljud så vansinnigt högt att man knappt hörde vad deltagarna sjöng. Jämför med Magnus Uggla - men han hade ju också eget band som kompade. Fast det kanske inte spelar någon roll - det kanske skulle låtit ännu sämre om man hört dom bättre! Fast Amanda (den blonda) var ju bra......

Tulipa `Burgundy Lace´
Dom här fyra tulpansorterna har jag visserligen beställt, men det är inga jag ska plantera själv utan det är min väninna och frissa samt hennes syrra - också frissa på samma salong i Ljugarn - som ska ha dom. 
Själv bestämde jag mig redan i våras att inte köpa några tulpaner i år. Har ju satt flera hundra senaste åren, så jag tänkte satsa på lite annat. Fast nu när jag ser dom på bild igen, så ångra jag mig nästan!

Tulipa `Lilac Perfection´
Jag bara älskar tulpaner och än så länge har jag inte haft några större bekymmer med rådjur - trots att det finns gott om dom i skogen här!


Allium ` Michael H. Hoog´   

Eftersom jag börjar få lite fullt i rabatterna så bestämde jag mig för att enbart sätta lökar på Pennys grav bland dom doftpioner jag planterat där. Och då valde jag olika narcisser och liljor. 
Fast sen kunde jag inte hålla mig, utan beställde en massa "onyttigt". Ett hundratal Allium av två olika sorter t.ex. Men dom kan man ju alltid klämma ner precis var som helst, dom vilda djuren gillar ju inte Allium!


Allium `Purple Sensation´
I morgon så skall vi i Trädgårdsentusiasterna (som är en liten kärntrupp inom Gotland Trädgårdsön) ha en liten träff hemma hos en av tjejerna. Vi blir väl max 8-10 stycken trots att vi bjudit in några som inte varit med tidigare. Alla tar med sig nått gott att äta och så träffas vi vid lunchtid. 
Jag har gjort en ansjovis- och lökpaj med romsås till. Sen blir det nog två som har grönsakspajer, en som kommer med "matig sallad" och ett par som kommer direkt från Toscana med en massa godbitar. Värdinnan har lovat göra en efterrättspaj - hoppas bara det inte är äpple. Älskar visserligen äppelpaj, men kan inte äta det för gallan!

Ska bli jättekul, det var ett bra tag sen jag var med på nått jippo!!!

TREVLIG HELG

5 kommentarer:

blommor och kvistar sa...

oj va mycket härligt ni har beställt!! varifrån beställer du dessa lökar?
trevligt veckoslut önskar jag dig, susie!
susanne

Anita sa...

Tittar inte på Idol så jag har inte så mycket att säga om det. Tittade igår istället på en jättebra engelsk film vi hade inspelad, "Försoning" hette den.

Vilka härliga lökar du har på ingång. Tulpanen 'Lilac perfection' blev en favorit.

En riktigt skön helg önskar jag dig!

mammi sa...

Är imponerad av att du har alla namn i huvudet. Sen är det ju så himla trevligt att se hur det är i verkligen
Kram

Ninne sa...

JAg säger som vanligt helt udnerbart att skåda dina -era-mästerverk i trädg.
Ha nu en härlig träff o en fin helg.
Ninnekram

Knatten sa...

Nja, det där med Idol tittar jag ju mest på för att ungarna vill se det och så har det blivit lite fredagsmystradition över det hela. Men jag vet i fasen om jag tycker det är så kul längre.
Den där lila tulpanen var läcker. I år sätter jag faktiskt inte en enda lök. Lite trist kanske men jag har baske mej inte orkat. Jag får njuta av mina återkommande scillor. /Knatten