KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


onsdag 5 oktober 2011

GLÖMT!

Tänkte börja med att ta upp ett par saker som jag egentligen skulle vänt mig direkt till dom bloggare det gäller med – om jag bara kom ihåg vilka det var!
Först och främst så var det någon som hade en skäggbuske och jag berättade att jag haft en, men den hade dött. Helt fel! Till min glädje så lever den och har dessutom börjat blomma!!Sen var det en Cornus controversa `Variegata´ som någon hade skrivit om på sin blogg. Bloggaren ifråga hade sett den i England och undrade om den kunde klara sig hemma hos henne.
Jag svarade och berättade om min, som jag började odla i Stockholm och sen flyttade hit. Behöver kanske lite skyddat läge i sämre zoner, här på Gotland i zon 1 växer den dock i öppet utsatt läge och har blivit jättefin ändå!Sen sticker jag emellan med två bilder som vänder sig specifikt till Ruben. Den första är på ett av mina 4-6 Miscanthusgräs som blommar så fint just nu. Just den här namnsorten (som jag inte kommer ihåg vad det är) har ganska bruna vippor, men jag har dom med silvrigt lila också. Men där blir inte gräset lika högt som på den här sorten.Sen har vi dom ickeblommande – alltså hos mig – rankorna som jag fick frön till av Ruben. Dom har fortfarande inte blommat. Nu måste jag nog snart ta in dom, vad och hur gör jag med dom!?


Eftersom det här är en växt som jag inte lyckats få att blomma tänkte jag också passa på att visa den rödbladiga (fast just nu mer grönbladig) flockeln som jag planterade för 6 år sen. Den har aldrig blommat, men jag gillar bladen så den har fått stå kvar. Det gör dock inte så mycket, jag har ju satt kärleksört nedanför som blommar istället.Så nyss när jag var ute och fotade tog jag ovanstående bild och då tyckte jag mig se en liten färgskiftning i topparna på den. Och mycket riktigt – DEN BLOMMAR! Otroligt!! 
Men det är naturligtvis den långa sensommaren och den milda hösten som åstadkommit det. Kul att äntligen få se det, även om det var en väldigt oansenlig blomning. Fast jag vet ju inte, den kanske blir bättre!?

Sen var det någon (Sorry – har alltså glömt vem det var!) som börjat bära in sina krukade växter, det är det ju många som gör men det här gällde en sån där snygg australisk sak. Jag däremot hade grävt ner en sån i ”gräs- och bamburabatten” förra året och den grävde jag aldrig upp. Men i våras kom den upp ändå, den hade övervintrat och överlevt den hemska vintern som var.
Fast…vi hade aldrig så kallt och så hade vi mycket tjockt skyddande snötäcke, så det var nog det som klarade den. Vet inte riktigt hur jag ska göra med den i år, men gräva upp den tänker jag inte göra!
Den här lilla ruggen med penséer har både självsått sig och övervintrat – men det är ju inte alls ovanligt. Men vackra är blommorna!
Jag avslutar dagens kavalkad med två bilder på Santos - kan ju bara inte låta bli. På den första är han mycket nyfiken på vad husse gör på ”yttertomten”. Utan honom!
På den andra har han upptäckt att matte står precis bredvid honom, alltså behöver han inte oroa sig att bli lämnad ensam på ”innertomten”!På båda bilderna står han så fint och ser så tjusig ut – och så syns det att han inte längre är ”löptiksmager”! Vi har visserligen två tikar - en pudel och en strävhårig tax - en bit ifrån oss, men dom har inte löpt ännu!! 


11 kommentarer:

Anonym sa...

Your garden is like a small arboretum, beautiful!
The dog is too sweet.

I wish you a pleasant day, kisses dear Susie:)

gunsan sa...

Du har så mycket vackert i trädgården.Och så Santos som är så gullig på alla bilder.Ser ut som han poserar framför kameran ibland

Ruben sa...

Om du visste vad jag blir imponerad (och suktad) varje gång jag ser din pagodkornell!!!
Miscanthusgräset är nog inte exakt samma som jag har, för mitt har ingen ljus rand i mitten på bladen. Men visst är man glad över sina gräs, speciellt på hösten!
Lejongapsrankan har jag i rabatten, så jag gräver upp den och bäddar ner den i torv eller barkmylla och förvarar mörkt och svalt. Vet inte om du kanske för enkelhetens skull ta in krukan. Men kom ihåg, mörkt och svalt, annars börjar den nog att växa för tidigt!

Ha det gott!
/Ruben

Ninne sa...

Din trädg. är bara sååå-- vilken tid som o så den lille herrn. Två härliga bilder. På det sista kikar han ju på dej o man ser hur han säger- Jaha du är HÄR -- OK Då låter vi husse vara där ute då!!
Vilken hund Ni fått. Toppen
Stora kramen. Ninne

Anna Vattenkanna sa...

Den där pagodkornellen går ju inte av för hackor! Roligt att se ett så vackert ex. Jag kanske är inblandad? eftersom jag har skrivit i bloggen att jag brukar kruka in min syddracena/Corydalis. Jag gör det även i år. Om det blir Skånevinter med barfrost så gillar den det inte. Din ser ju ut som om den satt en ny rosett i år på sidan. Hoppas att den överlever!

Kram Anna Vattenkanna

Helena sa...

Härlig blick han ger dig Santos :-)
KRAM från mig!

ormbunke sa...

Dina växter får man inte nog att titta på.
Det där med glömska är du inte ensam om. Jag måste skriva upp och just nu skrev jag upp Miscanthusgräs. Husse är nog Santos favorit eller? Ha de gott. Anita

Helens trädgård sa...

Så läcker Pagodkornellen är, har aldrig sett en sådan förr. Hur långt upp i landet kan den odlas?
Mina Cordylines bärs ner i källaren där det är svalt och under växtbelysning. Kul att din har överlevt i rabatten, håller tummarna för att den ska fixa ytterligare fler vintrar.
Du visar så fina bilder på läckra växter.
Gullig liten Santos.
Ha det gott!

Helén sa...

Minnet är kort...men bra. Kul att du följer upp iallafall. Många frågar saker i kommentarerna o jag saknar att man inte kan besvara dem direkt där. Häliga bilder på många fina o ovanliga växter.//helen

FotopunktMis/Maria Thorbjörnsson sa...

Hos mej blir det..den där vackra blå i hörnan eller den röda där borta..minnet sviktar på växter..men hundnamn kommer jag ihåg..fnissfniss..ha det..Maria

Ölandsvindar sa...

HA,ha,ha! Det är nog jag som brukar fota min skäggbuske!
Kram
Kerstin