KOMMENTAR

VIKTIGT!!!
Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!måndag 3 oktober 2011

GLÅMIG SÖNDAG

Efter en härlig början på helgen i fredags och sen en ännu bättre fortsättning i lördags, så blev man ju lite besviken att vakna till en grå och disig söndag. Men...det var inte sämre än att vi efter lunch gav oss iväg ner till Ekstakusten för en hundprommis.


Det var fortfarande hyfsat varmt, men det var otroligt dimmigt. Det var så mycket fukt i luften att det blev små vattendroppar på bilens vindruta.


Vi bestämde oss i alla fall för att gå på stranden där det förutom en massa "släke" (tång) också växte många fina blommor. Man undrar ju var dom får sin näring (förmodligen från rutten tång) och vatten (måste gilla saltvatten) ifrån!?Vad det är för något vet jag inte, jag är urusel på vilda blommor, men jag njöt av dom ändå!På grund av intresset för växtligheten samt av att fota den, så kom jag hela tiden på efterkälken. Fast det kanske också berodde på att jag har ont i en fot/ben och går jättesakta. Har förmodligen sträckt mig och det blir ju inte precis någon vila för benet eftersom man är ute och travar med Santos varje dag, så det lär väl dröja innan det är läkt. 
Att man kommer efter kan ibland betyda att det blir bra foton, som här när gubben vänder sig om och undrar vart jag tog vägen. Men oftast blir det "arselbilder" som han påstår att jag är stor specialist på!


Och han har helt rätt! På en resa i USA för många år sen så var vi till en stor fin djurpark. Jag tog upp en hel rulle på 72 bilder, men när vi kom hem och framkallade bilderna så visade det sig att på c:a 60-65 kort så visade djuren sin baksida. Inte så kul att titta på precis!


Fast jag fixade det hela med att göra ett speciellt album med BARA "arselbilder", absolut inga andra. Det slutade med att det albumet blev det som uppskattades bäst! *fniss*
Hemma igen från Ekstakusten så gick vi en vända i trädgården. Jag ville visa Rolle lite snygga saker. Bl.a. den här glasbärsbusken med sina små lila bär.  Helt underbar, hoppas bara att busken nu växer till sig så det blir ett lila utropstecken mot vägen nästa år!


Försökte mig på att göra en "konstnärlig" tolkning av busken bakom och glasbären, men den blev nog inte SÅ lyckad.....


Några rosor med nävor under blommar fortfarande på och vid rosenspaljèen - och dom måste man ju visa!


Om jag inte handgripligen visar min gubbe vad som är fint, ovanligt eller udda i trädgården så har han lite svårt att se det. Fast ibland förvånar han mig och kommer och frågar om vad det är för nått konstigt som blommar. Jag tror att han bara "ligger lite lågt" så att han inte ska bli överhopad med trädgårdsjobb! 


Men det här jobbet har han tagit på sig alldeles själv! Det på bilden är alltså vad som återstår av en gång så stor och stolt björk!!
Vi har ju alltid vår årliga "kasta korv- och grillapil-dag" vid björken som vi hänger Dart-tavlan på, så jag bestämde att vi skulle behålla en bit av den. Sen så skulle jag barka av den och Rolle lasera den svart. 
Nu har jag tyvärr upptäckt att det där med avbarkning kanske inte var så alldeles lätt på en björk, så min gubbe har testat hur det ser ut om man låter barken sitta kvar och sen lasera direkt på den


Han har förutom att testlasera lite också täckt toppen på stammen, så den inte ruttnar den vägen och nu ska vi låta stammen vara ett tag för att se om den fortsätter att se snygg ut. Vilket jag tror - och sen så ska han lasera hela stammen. Och för att återkomma till det jag tidigare skrev; En tidigare stolt björk, så är det nog Rolle som numera ser stolt ut!Något som han inte har missat i trädgården är den här "vingade benveden" som har en otrolig höstfärg. Var först inne på att gräva upp just det här exemplaret och flytta till "yttertomten". Dom blir nämligen OTROLIGT stora här på Gotland, så jag får klippa den varje år för att den inte ska växa upp i glanskörsbäret. Men...jag har kommit på att jag vill inte ta bort den, den är så vansinnigt snygg just här!Jag avslutar dagens inlägg med en bild på den enda "höstfägring" jag har åstadkommit hittills. Det är en röd cyklamen med vita kanter (var ju bara tvungen att köpa den) och så två vita ljungplantor som sitter i korgen vid ingången!

11 kommentarer:

mammi sa...

Om jag skall vara helt ärlig, så ser havet inte så inbjudande ut för ett dopp. Snygga bilder allihop men tänker va sjutton har jag inga höstväxter. Jodå, men har flera sommarblommor som är i gång för fullt, och så har jag fattat att den en växter måste flyttas, att de tog sån plats kunde jag inte gissa, alltså mer jobb.
Ha de så gott ni alla
Kram

Oljekritan sa...

För att vara glåmigt, så nog blev det fina bilder..Här var det också glåmigt igår..men lördagen var desto bättre. 21 plus och soligt..Fina blommor ännu, in i oktober..Kram Karina

Ruben sa...

"Arselbilder", ha ha!!! ;-) Han kunde väl åtminstone kallat dem "häckbilder". Det är inte lätt att hänga med, när man skall fota, det kan intygas - och man kan vara hur rask som helst utan att det hjälper! Men, vad ruggigt det såg ut nere vid stranden, burrrr. Snart kommmer första snön, känns det som.

Ha det gott!
/Ruben

Anja sa...

Det är alldeles nya cyklamen i år i gardencenters! Har aldrig sett så många sorter i Blomsterlandet som i år. Kul!
Din lilla höstarr ser superfräscht ut!
Bilderna från havstranden är så fina!/Anja

Jord under naglarna sa...

Arselbilder! Haha, du är ju för rolig!

Det är bättre att du hamnar på efterkälken för att du fotar och studerar blomster än för att du har ont tycker jag.

Fin höstfägring med cyklamen.

Du som kan så mycket, kolla in hos mig och berätta vad det är jag har för knallrosa i rabatten!

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Hej Susie, rolig inägg speciellt med det där fiffiga albumet(baksidorna) haha. Usch tången finns även här vid våran kustremsa.
Biobränsle säger jag bara!
Rosen i mitt senaste inlägg heter enl. skylten Willestrup(Eden rose 88) Klätterros/buskros
Inte blev jag klokare av denna beskrivningen, nix.
Ska fota skylten, haha.
Kram Petra B.

Anette sa...

Känner igen det där fenomenet med att komma på efterkälken. Går vi ut båda två med hundarna så passar jag på att fota blommor. Det händer ju att jag gör det när jag går själv med dom också men då blir det inte så många kort:-)
Så där dimmigt var det över Vättern i lördags och en och annan segelbåt syntes till. Såg riktigt spökligt ut. /Anette

Anni sa...

Det är ju mäktigt att se skillnaden i dina bilder från den soliga lördagen och den dimmiga söndagen - så helt underbara kontraster och dessutom ett bevis på att Gotland är vackert i alla väder! Även om man kanske inte alltid vill gå ut i dem ...

Anni sa...

Förresten, min man är proffs på ryggbilder, han vill alltid att jag går först när vi är någonstans och så går han sist och samlar ihop familjen. Många ryggar är det ...

Ölandsvindar sa...

Glasbär, det måste jag testa här. De små lila blommorna på våra stränder heter marviol.Bakbilder kan det bli både på bullar och arslen.
Kram på dig
Kerstin

monica sa...

Hej Susie!
Underbara bilder,längtar till Gotland när jag ser dem.Marviol heter den lilla blomman du fotat,sådana brukade vi plocka när vi var hos mormor och morfar i Björklunda,nära Burgsvik.Tillbringade alla somrar som barn där.
Kram Monica,kramiz till Santos ,-))