KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


söndag 30 oktober 2011

FOLHAMMAR

Eftersom vädret igår var helt fantastiskt så tog vi  - som vanligt - en långprommis. Den här gången i den vackra naturen vid kusten på östra sidan. Det gäller ju att passa på innan höststormarna sätter igång - för då är det inte så kul att vara här nere vid havet.  


Vi åkte till ett ställe vi ofta promenerade på förr - alltså för några år sen när Penny levde och ville gå långt -Folhammars raukområde.


Det är ett område som ligger norr om Ljugarn och det är mycket vackert. Oftast är det dock en massa folk som är där, så även igår, så man kan inte ha sin hund lös... ...men Santos tyckte det var kul ändå!


Överallt på Gotland växer massor av oxbär (Cotoneaster) vilt och just nu är dom som vackrast.


När vi kom fram till ruakarna så upptäckte vi att det hänt en del sen vi var här sist. T.ex. så fanns det en liten grusad väg som man t.o.m. kan åka rullstol på. Eftersom jag haft en bror som satt i en sådan så vet jag hur välkommet det är - så det tackar man för!


Där den här grusade vägen tog slut fanns det en stor fin picnickplats med bord och bänkar samt murad grill. Tyvärr hade vi ingen lunchkorg med, måste vi tänka på nästa gång. 


Vi fortsatte istället rätt igenom raukområdet fram till ett ställe som kallas "marmorbaden". Notera att det man tror är en enbuske till höger faktiskt är kronan på en tall som växer nedanför den lilla slänten.


Och precis här brukade vi bada för några år sen. Det är en underbar liten vik där klipporna som slipats mjuka alltså är av marmor. Egentligen inget ställe att rekommendera någon att bada på, för är det minsta lilla blåsigt så kan man dras med utåt/under eftersom det är en "klint" utanför. Men är det plattvatten som igår, så är det härligt att näcka här. Dock var det alldeles för mycket folk och lite för kallt i vattnet igår..... *fniss*


Här blommade också blåelden fortfarande.


Den här vyn döpte Rolle till me´tallrauk och visst, det kan ju stämma, fast det låter lite konstigt.


 Längst bort på udden till vänster ligger Ljugarns samhälle. Ett ganska bra ställe för turister om man gillar att ta det lugnt, äta bra, bo bra - det finns många hus till uthyrning - samt sola och bada. Dom som däremot gillar hålligång får istället hålla sig i och runt Visby!

9 kommentarer:

Anna Vattenkanna sa...

Där ser härligt ut! Ja, att man anlägger stigar för hjulburna är väldigt bra tycker även jag.

Mumsiga höstbilder i förra inlägget - härliga höst säger jag bara.

Kram Anna Vattenkanna

Ruben sa...

Folhammar låter bekant på något vis. Vi bodde i Ljugarna en härlig sommarvecka för länge sedan, och då åkte vi nog till Folhammar, för vi gillade raukområden. Lite förvånande att det fortfarande är mycket folk ute och rör på sig! Friskisar, som ni, kan jag förmoda!

Ha det gott!
/Ruben

gunsan sa...

Så vackert Gotland är.Vi har varit där en gång och åkt vägen vid dom fina Raukarna.Vi hyrde en stuga en vecka.Kram

mammi sa...

Vilken underbar promenadslinga. Hittar tyvärr ingen sån i vår närhet!!!
Kram

Bitte sa...

Underbara bilder. Mycket kul att få följa med på promenaden. Jag älskar vatten..

Vittran sa...

Vackra bilder. Härlig promenad förstår jag.
Var roligt det var att läsa om Santos. Verkar vara en underbar hund, en önskehund.
Vår Pelle är 11 år så man tänker en del på hur det kommer att bli, vill helst att han ska bli gammal. Det är alltid sorgligt att säga adjö till ett djur. Jag sörjer min häst fortfarande även om jag har en ny av samma ras. Men Smulan är inte alls som min gamle Pepsi. Men hon har börjat visa sin personlighet, hon har varit mycket arg men det har berott på rädsla. Men när rädsla är borta blir hon en ljuvlig liten häst. Kanske att hon en dag blir lika klok som Pepsi var.

Ha det gott och krama Santos!!!

Helena sa...

Tack för ännu en härlig promenad på Gotland!O där har jag varit faktist :-)
KRAM från mig!

Anita sa...

Åh så härligt det var att få följa med på din promenad. Har nog skrivit det förut men skriver det igen. Gotlands natur är helt magisk och du visar det så fint i bild och ord.

En skön vecka önskar jag dig!
/Anita

FotopunktMis/Maria Thorbjörnsson sa...

Så njutbart..så härligt att få följa med..fnissfniss..på er promenad..ha det..Maria