onsdag 26 oktober 2011

FESTMIDDAG

Igår firade min gubbe och jag med äkta champagne och en riktig brakmiddag!


Vi började alltså med skumpa och en Pagrotsky-macka. Det är en smörgås som han fick gjord till sig  av nån känd kock på konsulatet i New York. Den innehåller rökt lax, färska räkor, tärnade päronbitar, lite majonnäs och Creme Fraiche (lätt), pepparrot samt fin hackad gräslök på kavring. Sen är den dekorerad med sallad, svarta små tomater och löjrom!


 Som du kanske förstår så äter vi inte så här lyxigt speciellt ofta, så det var riktigt länge sen - men det är nog Rolles absoluta favoritmacka tror jag. Det enda som i mitt fall skulle kunna slå den är rysk kaviar, smetana, rå lök och rostat bröd - det tycker jag är lika gott som det är enormt lyxigt - men det lär man väl aldrig äta några fler gånger! Har dock gjort det tre gånger och det får man väl vara tacksam för!!


Den här "förrätten" åt vi ganska tidigt så sen tog vi det lite lugnt och så framåt sju-tiden så åt vi fläsknoisette i rödvinssås med ugnsbakade slantade sparrispotatisar samt lite grönsaker. Och så drack vi ett jättegott fransk rödvin till. Efter det när vi var otroligt mätta - och lite fnittriga, i alla fall jag - så tog vi en kvällsprommis med Santos.


Sen försökte jag göra ett bild på Santos som skall vara på våra julkort. Gjorde ju ett med Penny när hon satt på den här barstolen och tittade på en hög julklappar, men det var inte alls lika lätt med Santos. Han är ju så livlig så det var svårt att få honom att sitta still - alltså blev det en helt annat bild på honom som ska vara på julkorten!


I måndags när vi tog vår vanliga hundprommis så åkte vi iväg till andra sidan ön till Sandviken. Eller egentligen till stenstranden vid Sandviken.


Här hyrde vi en stuga av fiskarn´ i Sysne några sensommrar innan vi bestämde oss för att flytta hit - och vi trivdes vansinnigt bra!


Varje kväll tog vi en prommis på stranden alldeles ensamma (det är folktomt efter 15 aug ungefär). Penny fick springa precis som hon ville - hon jagade inte rabbisarna speciellt långt - och det doftade timjan och havet var varmt. Så på sätt och vis känns det alltid som sommar när vi kommer hit!


Men...hemma igen så var det naturligtvis höst med färgade och fallna blad. 


På den här bilden ser man att min favoritbuske, den vintergröna Cotoneastern (oxbäret som gick sönder i en storm för nått år sen) har fått ett par nya toppar. Det röda i bakgrunden är katsuran som nu nästan fällt alla sina blad, men det doftar fortfarande äppelkaka med kanel!


Vår Dart-stolpe har förutom girlanden med glasfjärilar också fått några små svarta ljuslyktor - gubbens idé!





Men det blommar faktiskt också fortfarande, så riktig senhöst har det inte blivit än. Och i morgon ska jag ut och plantera mina lökar. Hoppas nu bara att det inte regnar!



Om du undrar vad vi firade så var det först och främst att ingen av oss hade någon akut cancer (vi har genomgått några undersökningar båda två) samt att jag igår fick klartecken för en överviktsoperation trots att jag egentligen är alldeles för gammal. (Vadå jag!?) Dom har nämligen tagit bort den första åldersgränsen som var 55 och nu lättat även på den andra som var 60! 
Så det var alltså den sista brakmiddagen vi åt tillsamman, i framtiden får man antagligen bara titta på!!!

8 kommentarer:

Ruben sa...

Det är rätt - man ska sätta guldkant på tillvaron, och ni hade verkligen något att fira!!!

Ha det gott!
/Ruben

trädgårdsdrömmar sa...

Grattis till er båda.Hoppas din operation kommer att gå bra.Mackan ser verkligen god ut.Kram

Ninne sa...

STORT STORT GRATTIS-- Det var verkligen ngt riktigt BRA att fira. Det är så skönt med dylika besked.
Sen förstår jag att det kan kännas svårt att avstå från de väldigt smarriga maträtterna som du fixar. Meen jag tror bestämt att du kan göra dem lite mindre, så visst ska du kunna smaska i dej även efter OPn Lycka till
KRAM NINNE

Oljekritan sa...

Åh..så underbart vacker ni bor...havet..havet..oj sista måltiden..det lät det!! men äta får du väl sen med, men i små portioner..Gratulerar dig för det är ju det du vill..bli lättare, på alla sätt och vis..mackan på bilden verkar ju jättegod..men det går att äta jättegott, ibland ju...annars är livet inte kul..Grattis igen och lycka till...HAR du målat nåt...snyggt och dyrt?? kram Karina

ormbunke sa...

Oj nu rann det till en hel del i munnen och fram med papper och penna.
Det gäller att ta vara på tillfällena att fira. Du kan säkert äta mycket gott sedan också men lite mindre. Glad för Rolles skull också.
Skönt att ni har så fina promenader och möjligheter att röra på er. Hoppas ni slipper regn så du får ner lökarna.Tack för tipset med stamrosen. Har köpt en säck av säckväv.Ha de gott i helgen. Kram. Anita

Anita sa...

Vilken härlig anledning att fira. Grattis till de glada beskeden. Måltiden så delikat ut och du får säkert äta delikata måltider i framtiden också. Jag måste säga att det är något alldeles speciellt med Gotland. Bilderna från stranden är så härliga.

Ha det så gott!

Unknown sa...

låter ju som en gudomligt god macka det där! vilken lyx feelis ni satte på kvällen!
gillar verkligen dina lampor ovanför matbordet! hur snygga som helst!
trevlig helg, susie!
susanne

mammi sa...

Stort grattis till er. Livet är väl ändå konstigt, du skall opereras och det skulle jag också behöva, men åt andra hållet. Jag är mager så det skriker, men man kan ju inte mer än äta sig mätt Det som ni hade på tallriken skulle jag inte tacka nej till. Som vanligt härliga bilder.
Kram till er och lycka till
Mammi