KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


måndag 24 oktober 2011

"DAMM" OCH MORGONBILDER

Ibland blir man lite frustrerad, som t.ex. när man inte riktigt vet hur man ska lägga upp sitt blogginlägg. Har så vansinnigt många bilder och mycket att berätta så det gäller att begränsa sig -  vilket kanske inte är min bästa gren! *fniss*


Jag börjar väl i kronologisk ordning med lördagen. Vi var som vanligt iväg och gjorde en del ärenden  (återvinningen, ICA och systembolaget) och sen så tänkte vi att skulle vi hitta ett helt nytt ställe att ta en prommis med Santos på. Inte så lätt faktiskt eftersom vi under årens lopp har varit på väldigt många ställen med Penny!
Till slut bestämde vi oss istället för att åka till ett favoritställe ovanför Klinte där man kan gå runt en slinga (alltid trevligt att slippa vända och gå tillbaka samma väg) till en liten damm. På vägen dit hittade vi dock en liten väg vi aldrig åkt som gick rätt in i skogen, eller rättare sagt in mellan två stora hagar. I den ena gick det får, i den andra en massa kor (dom syns på bilden bakom trädstammarna).Som tur var så var det elstängsel till korna för dom blev alldeles vilda när dom såg oss. Dom råmade vilt och kom springandes (ganska skrämmande), fast dom sprang bara fram till ställningen där man lägger mat - dom var tydligen väldigt hungriga - och efter en halvtimme kom en traktor inkörandes i hagen. Förmodligen trodde dom att vi var matleverantören!
Vi gick den här lilla vägen tills den tog slut och då stod vi helt plötsligt vid en stor damm - mitt ute i skogen!!


Fast vi kom på att det kommunala vattnet till Klintehamnsområdet tas ifrån det här området och i slutet på den slinga vi normalt brukar gå ligger en naturlig damm och där finns också ett litet hus med förråd för klor. Så förmodligen är det en kommunalt anlagd vattenreservoar!
Det blev en skön prommis och Santos verkade inte ett dugg orolig, varken för att dom obekanta fåren var så nära eller att korna lät så mycket. Och dessutom lydde han, sprang inte in i skogen utan höll sig på den lilla skogsvägen!


På söndagsmorgonen var det min tur att ta första prommisen och då ville Santos gå vägen bort mot närmaste grannen och fårhagen där. För en gångs skulle kom jag då ihåg att ta med kameran, men naturligtvis var den ingen frost så det fick bli lite disiga bilder istället!


När vi går på vägen så måste han ha koppel på sig. Vi håller också på att träna honom med att stå helt still
när det kommer bilar. Ifall han skulle komma lös någon gång kan det vara nyttigt. Platta hundar är nämligen inget kul.....


En bit förbi fårhagen så går det en gammal landsväg parallellt med den nyare landsvägen och där ligger några hus. På två ställen bor det folk året om, ett av dom är det ovan. Där bor också en taxtik som Santos fått hälsa på en gång - och det glömmer han inte. Alltså vill han gärna dit och kolla om hon är ute!


På vägen tillbaka hittade jag en buske med svarta bär, fick för mig att det var en liguster eller något liknande. Det är alltså inte några slånbär - men vackra var dom i alla fall!


Jag tog också några bilder på vår tomt där den börjar. Dom höga träden till vänster står alltså på våra "ägor". Dessutom notera hur hemsk marken med alla ormbunkar och sly ser ut!

Här har jag kommit närmare huset och här ser man hur det ser ut på marken i det vi kallar "new frontier". Alltså dom metrar Rolle varje år fixar till med att först slå med lie, sen klippa ner allt sly och sen klippa med åkgräsklipparen. Det är alltså här ute som vi har tagit bort över hundra träd - alla lika höga som dom till vänster! Marken ser inte så kul ut, men efter nästa år ha klippt med gräsklipparen några gånger så förvandlas ogräsodlingen till en ganska fin grön matta.
Kanske inte direkt världens "golfgreen", men riktigt hyfsat i alla fall!


Närmare huset så har jag planterat ett antal tåliga buskrosor. Det här är en stor favorit, den har blommat hela sommaren - trots att den hade frusit ner lite under vintern - och även nu kommer det fler knopp. Hoppas dom hinner slå ut!

Här vid vår byggda "ruin" har jag också en del rosor. Bl.a. den illröda klängrosen Santana som växer på baksidan och nu sticker upp ovanför muren med några nya knopp på grenarna. Håller tummarna även här.....


När vi sen kom tillbaka till "innertomten" och jag vände mig om, så var det så här vackert med diset och morgonsolen. Äntligen fick jag en fin morgonbild!
Söndagen fortsatte sen med en massa kul saker, men det kommer jag till i nästa inlägg. Det här blev nämligen precis som jag trott - väldigt långt!!

Susie

10 kommentarer:

Kristina Bonander sa...

Fina bilder, särskilt den vid fårhagen, där vid husen. Så otroligt vackert ljus!
Ibland tycker jag nästan bättre om naturbilder än trädgårdsbilder (är väl som att svära i kyrkan i trädgårdsbloggsammanhang!), för naturbilder för ofta med sig en "känsla" som jag tycker mycket om. Man riktigt känner den där svala, mjuka fuktigheten i morgonljuset när man titta på dina bilder.
Hälsningar
Kristina

gunsan sa...

Bilden du tog med morgon diset blev verkligen läcker,blir lite trolskt över det hela.Kram

mammi sa...

Fin runda du bjöd på. Tänk så många år jag trodde ruinen var "äkta", var grön av avund. När du sen berättade hur det egentligen var, tänkte jag, det är bara att samla ihop gamla tegelstenar och bygga en hörna. Sen realistiskt, den blir inte spännande och fram för allt, VAR skulle den va? Skippat planerna
Kram till er

Rosor och ruiner sa...

Vilka fina morgonbilder du fick till! Härligt med morgonpromenad, det ser ut att ha varit fint ute hos er också! Det ar varit härligt väder ett par dar nu, inte en massa blåst som annnars är alltför vanligt...

ormbunke sa...

Så kul att ni hittar nya ställen. Jag känner mig nästan hemma hos er snart och skulle nog känna igen det om man skulle ha vägarna förbi.
Jag har inte så många knölar att förvara. Bara några doftliljor. Däremot har jag plockat fram amaryllislökarna och får nu hoppas att det är några som blommar till jul.Under all bråten där jag förvarat dem hittade jag en som redan börjat blomma. Det var en överraskning. Bladen var väldigt ljusgröna då de inte fått något vidare ljus.Ha de gott. Kram. Anita

Margot sa...

Jättefina naturbilder, särskilt den sista! Din ruin är ju helt underbar, den ser så äkta ut! Hoppas vi får behålla det fina vädret ett bra tag till!
Ha det gott!

Anette sa...

Så härliga promenadvägar ni har. Det är något visst med höstmornar. Det är bra om han lär sig stå stilla när det kommer bilar. Mina har slutar "ta språng emot dom" och det är ju skönt. Det var mest en valpgrej hos mina och nu är ju båda gamla och kloka (nåja...). Nitzas bror blev påkörd av en bil förra helgen och tyvärr så klarade han sig inte. Han blev illa skadad och på natten ringde veterinären och sa att det inte fanns något hopp. Så sorgligt och han var ju 1,5 år.

Nu ska jag fortsätta min bloggvanding. Jag har varit riktigt frånvarande de senaste veckorna, men nu hoppas jag att jag kommer ingång igen.

Ha det så gott och kram

/Anette

Flitiga Lisa sa...

Vilken härlig ruin du har. Den ser jag gärna mer av här på bloggen. Ha en bra trädgårdsvecka.

Ruben sa...

Vad kul att se ruinen från vägen. Nu förstår jag, att den ligger en bra bit från huset. Där ligger det många skumpakorkar, kan jag tro! ;-)

Väldigt fina bilder i morgondiset! Santos verkar sköta sig bra!! Men med en sådan matte, kan det väl inte bli annat än bra!!

Ha det gott!
/Ruben

Anette sa...

Hej igen, du undrade om mina canvastavlor. Har beställt från ett företag som heter Smartphoto. Har för mig de var 30 x 40. Det finns ju i alla möjliga storlekar. Dom kostar en bit över 500 kronor med frakt (för båda alltså). Men om man jämför med liknande ute i affärerna så är det väl bra priser. Dessutom är det ju roligt när det är ens egna kort. Blir dom bra så beställer jag nog några fler.......man har ju en del fina blombilder;-D
/Anette