KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


onsdag 12 oktober 2011

BLOMMOR, SANTOS OCH FJÄRILAR

Idag har jag ÄNTLIGEN kommit till skott med att klippa gräset på "innertomten" och i "förträdgården".  Skulle egentligen gjort det redan i söndags, men då kom ju dom två bilracen på TV samt långprommisen nere på sudret ivägen. Det är ju så att numera när man är pensionär så grejar man ju inte mer än högst 2-3 saker på en dag. Blir det mer blir man stressad! *fniss*


Som synes så blommar det en del fortfarande - och någon frost har vi inte haft som tur är!Igår natt kom det 30 mm med regn, så det var inte att tänka på att klippa något gräs då inte. Istället började jag klippa ner och tömma en del krukor. Fast det tar ju emot när växterna fortfarande producerar vackra blommor, som både mina dahlior och cannor gör! 

Lupin, vit
Så jag tog bara dom på baksidan, vi har ju tagit in alla möbler och dynor och sitter sällan där numera. Utom soffan, vars dynor vi bär ut och in. 
Fast vi satt där igår alla tre innan maten och tog ett glas vin (njae, inte Santos) och njöt - av den enda anledningen att det var fint väder!


Det gäller ju att passa på medan man kan sitta där utan att frysa häcken av sig! Vi har visserligen infravärme, men igår behövdes den inte!!

Uppätna sommarnejlikeblad!

Så idag när det torkat upp lite så skulle jag alltså klippa gräset. Rolle som jobbat stenhårt på "yttertomten" med att ta bort sly och ormbunkar, samt därefter klippa med sin åkgräsklippare, sa till mig att ta på mig ordentligt! Men...inte 17 gjorde jag det inte!!Jag hade "bara" tre tröjor på mig, två tunna och en tjock. Skulle ha behövt en jacka också, plus vantar eller handskar. Det var bara +9 grader och blåste lite och sen så kör jag rätt fort med min åkgräsklippare. Så jag blev som en isbit efter en kvart, men avbryta och gå in igen för att klä på mig mer - det gjorde jag inte!


Nej, jag satt där och led i 1,5 timme bara för att jag är så jäkla envis och fånig. Dumt! Mycket dumt!!


Jag var så stelfrusen att jag knappt kunde ratta klipparen, så när jag kom in och gubben föreslog att vi skulle ta en tur till Lojsta-skogen för att promenera med Santos hade jag absolut ingen lust. Men...han hade redan informerat Santos om att när matte kom in, så skulle vi "göra roligt"!


Och där hoppade Santos omkring jätteglad och förväntansfull på golvet (det är underligt hur fort dom lär sig såna ord som; skogen, prommis, mat, godis, tuggis osv.), så vad gör man. Jo, jag svidade på mig lite vinterkläder och så lovade Rolle att han skulle sätta på massor av värme i bilen - och det gjorde han. Så efter en kvart var jag faktiskt upptinad!

Det blev väl inte någon jättelång tur precis, men det blev i alla fall på ett nytt ställe - för Santos. Den här gången valde vi en liten stig mitt inne i skogen, för att se hur han bar sig åt!Men det var inga problem, när han försvann lite väl långt framför oss eller rätt in i skogen så var det bara att ropa; Hit! och så vifta lite med godisburken, då kom han direkt.

En mycket ful - men skojig - bild på en gäspande Santos. Han blev lite pömsig efter prommisen och ville hoppa upp i knät, men det blir lite jobbigt så han fick lägga sig i korgen under skrivbordet istället!

En sak vi har upptäckt är att han tydligen är van vid att bli kopplad efter en stunds promenad. För när man tar fram kopplet så kommer han springande och sätter sig framför en så att man kan sätta på kopplet. Han är verkligen jätteduktig!


Väl hemma igen så var solen på väg ner, men den lyste så vackert att jag var tvungen att ta en bild med kameran riktad in mot "kohagen" (vårt garage ligger precis till vänster om vattenbrunnen).  Som synes är det mer en liten skog än hage. Korna (kvigor) har ett jätteområde som sträcker sig genom skogen till höger fram till en mycket stor äng. Till vänster fortsätter skogen - en bra bit förbi vår tomt - fram till en grävd kanal dit dom brukar gå för att dricka.Mina gula pysslingkragar och jätteverbenan blommar fortfarande - när jag kommer ihåg att vattna dom. Har hänt att speciellt pysslingkragarna ser ut som dom är helt ihoptorkade, men så får dom lite vatten och så blommar dom lika fint igen!


Vår nerkapade björk såg lite trist ut (tyckte jag). Vi kan ju inte ha Dart-tavlan upphängd över vintern, då ruttnar den. Så för att få stolpen se lite roligare ut redan nu, hängde jag på två glasgirlander med fjärilar. Passar ju utomhus!


Gubben min var väl kanske inte lika imponerad, så han har köpt tre (!) lyktor, två små och en lite större, som han håller på att fixa till för att hänga upp på stolpen!


Jag tvivlar på att jag får ha kvar mina fjärilar då!!

10 kommentarer:

Landbohaven sa...

Gode billeder.
Hvor har du endnu mange smukke blomster.
Vi har haft den første nattefrost, så alle vore sommerblomster sagde farvel.
Sød hund du har.
Tak for rundvisningen.

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Usch för att sitta och frysa så länge. Du får vara rädd om dig! Tur att du tinade upp så snabbt :-)
Det verkar vara en väldigt väluppfostrad "kille" ni fått som ny familjemedlem.
Ha det gott. Kram, Ingela

Oljekritan sa...

Väldigt fina foton..och vovve Santos, han är bra söt..tänk vad mkt blommor, än i trädgården..skönt..Men visst blir det lite svalare för var dag..snart är det yllebyxorna som gäller...huvva..inte frysa rumpan av sig.Kram Karina

Helena sa...

Han är väl för go när han gäspar :-) det tycker jag iaf.
KRAM från mig!

Anni sa...

UNDERBART med fjärilarna! Klart att de ska vara kvar!

Anna Vattenkanna sa...

Låter som härliga dagar där på ön. Kanske inte sitta och frysa rumpan av sig på gräsklippen men allt det andra låter bra och i min smnak vad gäller nöjen!

Fint med de knasiga fjärilarna...man kan väl ha både lyktor och fladder?

Kram Anna Vattenkanna

ormbunke sa...

Det är alltid intressant att läsa och titta på dina bilder och få information vad ni har för er.Det kanske vore varmare om du skippade åkgräsklipparen och körde med en handdriven. Men då hade du kanske hållit på ännu och då hade det inte blivit någon promenad med Santos.Ha de gott. kram. Anita

Ruben sa...

Fin vy mot kohagen. Vackert med släpljuset från solen!!

Ha det gott!
/Ruben

Christina sa...

Inte roligt att frysa, nästa gång får du ta långkalsonger! Kanske inte så många gånger till att klippa gräset, temperaturen går ju stadigt neråt! Känns ganska skönt./Christina

Flitiga Lisa sa...

Oj vad det blommar hos dig. Allt som blommar nu är extra välkommet.
Vilka härliga stenmurar i ditt förra inlägg. Gotland är ju bara så vackert.