KOMMENTAR

VIKTIGT!!!
Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!måndag 5 september 2011

UDDAR OCH ÄCKLIGT

Igår var vi ute och travade och gick på flera olika ställen. Först på två platser i Sproge, alltså väldigt nära oss i Eksta, som jag skrev om igår. Sen åkte vi vidare ner till Näsudden.


Det är ett ganska stort område som mest är känt för sin vindkraftspark - alltså finns det MASSOR av snurror här. Så en del av mina vänner samt dom flesta turister gillar inte Näsudden. Vilket är mycket bra - det gör att man får ha området lite för sig själv!


Det som står på skylten Rolle läser på är ovanstående. Det här är allra längst ut på Näsudden där det i sin tur går ut en liten smal udde - Bodudd. Går man längst ut på den så kan man på ett sandrev - om det är lågvatten - ta sig ända ut till Storgrunn.
Det var här ute vi såg en havsörn för några år sen. Den som jag  först misstog för en lång stock lutat mot en sten - ända tills den rörde på sitt pyttelilla huvud!


Det är alltså ett ganska vilt område med massot av nyponbuskar, sly och rabbisar. Vi brukade gå här ganska ofta med Penny, men naturligtvis inte under den "förbjudna" tiden!


I år har vi inte varit här tidigare och nu tänkte vi att det kanske var säkrast att gå här utan hund. Vi vet ju inte hur jaktig Santo är.
Här har jag fotat inåt mot Näsudden och då ser man en del av snurrorna.


Men det växer naturligtvis mer än nyponrosor. Här är det dom gula ?????? har precis glömt bort namnet, men det vimlar av dom här på Gotland.


Dom här två bilderna visar nått äckligt - förmodligen - som fanns på en del rosor. Kan det vara gallkvalster...eller!?


Nått annat äckligt var den här röda algen som förorenade en del av havet. I den -även om just den här kanske är ofarlig - vill man ju inte bada!

Men algerna var väldigt lokalt koncentrerade, så i det stora hela var det väldigt vackert - och dessutom öde!

3 kommentarer:

Ruben sa...

Oj, så många snurror!! Det är ju bra att ha dem på ett ställe i stället för att sprida ut dem (om man nu måste ha dem).

Ha det gott!
/RUben

ormbunke sa...

Oj vad mycket som har hänt hos dig de senaste dagarna. Hoppas det nu går bra med Santos.Ni som är så mycket och rör på er så är det ju perfekt med hund. Fina naturbilder från Gotland. Hoppas det kan bli en resa till Gotland till i mitt liv.
Ha de gott. Kram. Anita

Anette sa...

Nu har jag läst ifatt mig lite hos dig. Vad härligt med en hund till. Kul med en ovanlig ras. Det lär blir många frågor;-) Jag vet ju hur det är, dom flesta gissar på Riesenschnauzer eller Briard, men häromdagen var det en som trodde "damerna" var portugiska vattenhundar!
Vilka härliga Gotlandsbilder du bjuder på! Finns det nåt som inte är vackert på Gotland??

Kram Anette