KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


torsdag 22 september 2011

TILL OCH FRÅN

Idag har varit en "upp- och nerdag" eller man kanske ska säga "till- och fråndag". Den började med strålande sol under morgonprommisen med Santos, som precis när jag skulle ut och fixa lite i trädgården övergick till regn. Det blåste i sin tur bort snabbt och så blev det strålande sol igen. Alltså ingen ordning på någonting.....
Så här fint var det dock nu på eftermiddagen, så trots det blöta gräset var jag ute och tömde några krukor med sommarblommor som började se lite medfarna ut. Sen flyttade jag om några på altanen också, så att man har det fina där och inte ute i trädgården!


I gräset har jag hittat små bajshögar, alltså pyttesmå högar. Antingen efter en padda eller efter en igelkott. Det värsta är att Santos har hittat dom också!


Han stryker sig i dom här, så det har blivit några tvättningar - noggranna sådana - sen han kom hit. Vi är ju dock hundvana och vet vad dom kan ta sig till, så vi är glada över att han inte äter högarna. Penny var tokig i mänsklig avföring vilket inte var så kul!
Kolla in min vintergröna Cotoneaster ovan, den blåste ju sönder för några år sen. Men nu har det kommit upp några uppåtväxande grenar - äntligen! Det ska nog bli stil på den igen!!

Stil är det också på den nyaaste "rabatten", jag bara älskar bladväxter i olika färger och alunrot är en stor favorit! Fast gräset som jag inte vet om det kommer att överleva eller vad det heter är inte så dumt det heller!!
Här är det en Hosta samt en höstanemon som ger lite härlig färg åt trädgården!


Den här bladrosetten från ett tvåårigt silverkungsljus har börjat växa i stenarna nedanför södergaveln. Det här kungsljuset planterade jag andra sommaren i stenhörnan och än idag kommer det upp MASSOR av små fröplantor precis överallt! Rena ogräset - fast mycket vackert ogräs!!Sen har vi två vitblommande saker, som bara blommar och blommar i pallkragslådorna. Både har jag köpt här nere och dom verkar trivas väldigt bra!


Det här silveraxet däremot hade jag med mig från Stockholm och det satt först i en stor kruka innan jag visste exakt var jag skulle plantera den. Det är synd att det inte är "doftdata" så ni får känna på dess otroligt härliga väldoft.!

 
Det underliga med den här perennen är att om ni tittar så har alla blomstänglarna vridit sig åt ett håll. Normalt brukar det ju vara mot solen och ljuset, men inte här inte. Tvärtom! Alla stänglar böjer sig mot norr - mycket konstigt!! Skulle vara kul om någon kunde förklara det för mig!?

7 kommentarer:

mammi sa...

Förklara växter för dig, är ju för mig en omöjlighet, eftersom växtnamn och jag absolut inte går ihop. Jag bara njuter när jag "besöker" din trädgård.
Ha det så gott
Kram

Ruben sa...

Silveraxet längtar nog tillbaks till Älvsjö, det är därför det längtansfullt vrider sig not norr.

Ha det gott!
/Ruben

Christina sa...

Jag har också börjat plantera lite mer bladväxter. Har planterat två hostor och tre alunrot nu i höst och det blir säkert fler! Din trädgård ser så fin ut./Christina

Kristina Bonander sa...

Hej Susie,
Visst var det en "Choisya ternata `Sundance´" som jag visade i mitt inlägg om England, precis som du sa. Tack snälla för hjälpen!
Ditt silverax är verkligen vacker. Bland det finaste man kan ha så är års.
Hälsningar
Kristina

gunsan sa...

Finfina bladväxter och silveraxet är så vacker.Jag har den grönbladiga sorten och den blommar mycket tidigare än den med mörka blad.Men vacker är även den.

Helén sa...

Hundar o bajshögar är inge kul, hoppas högarna försvinner! Härlig rabatt med Alunrötter o gräs, älskar ju osså Alunrot, de är superfina med alla sina färgkombinationer. Måste kolla hur mina Silverax reagerat på sol eller inte sol....alltså vilket håll de drar sig mot:)//Helen

ormbunke sa...

Ja det är minsann inte lätt att planera trädgårdsarbete i det här omväxlande vädret. I gåt var det skyfall blandat med hagel så det var inte speciellt kul. Gräset i stenrabatten tror jag inte är en perenn då vårt försvann i vintras och efter konsultation med trädgårdsmästaren sa han att den sorten inte är perenn. Har ju glömt namnet så klart. Ha de gott i helgen. Kram. Anita