KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


fredag 30 september 2011

SOMMARKVÄLL PÅ ALTANEN

Först, jag är så glad - jag kan kommentera igen! Fast jag var tvungen att ladda ner Google Chrome, som jag egentligen inte gillar, för att få till det. Så tack för det tipset!!


Sen är det ju det här med vädret. Gårdagen var helt underbar och det blev ju inte sämre av att vi kunde sitta på altanen och fira att min operation var över och hade gått bra - så långt. Nu väntar bara svaret på cellprovet!


Men vi väntar också på svar på Rolles datortomografi som han gjorde i måndags. Han har ju kronisk lymfomcancer, så han måste kollas lite extra noga ibland!


Nån som däremot inte har några krämpor det är Santos, det enda han har är fästingar. Massor av dom, fast dom flesta hinner man ta innan dom biter sig fast! Han är jättepigg, otroligt glad och väldigt matfrisk. Här tror han att husse kommer ut med nått gott åt honom, men det var bara en vattenskål!


Så han blev lite lite besviken. Santos är en riktig knähund, man behöver bara sätta sig så kommer han och hoppar upp i knät på en. Vilket kanske inte är så kul när man äter. Alltså fick han en egen altanstol  - med dyna naturligtvis - att sitta i under tiden vi åt! (Vadå, han håller inte alls på att bli bortskämd!?) Men jag lovar - han fick inte smaka något av det vi åt, även om han var väldigt sugen!!


Och det här är vad vi "grillade"; "Chililax" i foliepaket med kokt potatis och kall hemgjord räk-, lök- och dillsås. Paketen gör jag så att jag smörjer folien med smör, lägger i - och på - massor av purjolök & dill. Sen klickar jag på lite Sambal Oelek eller har på hackad färsk chili. Så på med den färska kryddade laxfilén och så pressar jag citron över. Sen viker jag ihop allt och så får det ligga på grillen tills laxen precis är genomstekt!


Såsen är simpel men väldigt god, bara lite majonnäs och massor med Creme Fraiche, gärna lätt. Så är det räkor, romkorn, dill och hackad lök. Jag tar egentligen bara det jag har hemma just den dagen!
Sen vill ju gubben min ha kokt potatis - till allt - fast själv äter jag gärna ris till och så nån grönsak. Just igår blev det tomater odlade på Gotland! Så drack vi rödvin till - mums!!


Efter maten så ville Santos kolla om det fanns några rester kvar på bordet - vilket det inte gjorde. Istället tog vi en välbehövlig kvällsprommis alla tre precis när det började skymma. En underbar avslutning på en skön dag, då både gubben och jag klippte olika delar på tomten med våra respektive åkgräsklippare. 
Det var inga som helst problem med Santos, han höll sig en bra bit ifrån oss. Även om han naturligtvis ville vara med på tomten och se vad vi gjorde! Skönt!!

7 kommentarer:

Ruben sa...

Näe, egen stol vid matbordet!!! Nu väntar jag bara på att han skall få en egen åkgräsklippare också!!! ;-)

Ha en trevlig helg!
/Ruben

gunsan sa...

Å så mysigt ni ser ut att ha det.Och maten fick det att vattnas i munnen.Så gott.Jag går också och väntar på svar.Fick telefon igår men analysen av den andra tumören var ännu inte klar.Så hon ringer nästa vecka igen.Kanske du får besked före mej.Kram.PS Inte blir Santos bortskämd bara ompysslad.

Helena sa...

Tänk vilken glädje det är att ha en hund!
KRAM o trevlig helg!

Christina sa...

Haha,om jag blir sydd nån gång, ska jag be om lila sutur...
Skrattade gott när jag läste din kommentar. Ha nu en riktigt bra helg/Christina

mammi sa...

När han tittar så bedjande på det som är på bordet, kan ni verkligen motstå honom ??.
Jag har också fått tips om att byta "leverantör" lyckades väl till en del, men sen sa det stopp. Inte konstigt när det gäller mig. Kram

Anonym sa...

Beautiful and soo cute dog!

Have a happy weekend, kisses:)

Ölandsvindar sa...

Nu håller jag tummarna för bra resultat på alla era prover. Jag bor vid Böda hamn och kan nästan se till Gotland.
Kram
Kerstin